Forum » Omrežja in internet » Kako izbrati med routerjem in Switchem
Kako izbrati med routerjem in Switchem
sparco ::
Kaj naj izberem router al switch glede na to, da bi mev doma rad 2 racunalnika priklopljena na internet (staticen IP) in od tega bi en non-stop biv prižgan ??
DominusSLO ::
Imaš tudi možnost, da daš 2 mrežni kartici v tisti pc, ki bo non-stop online. V tem primeru ti drugi pc dostopa do neta preko prvega.
Switch se mi ne zdi smiselen v tvojem primeru, router pa ima firewall, kar nikoli ne škodi.Moraš pa pazit pri izbiri routerja, če laufaš torrente, ker se ceneni routerji bolj slabo obnesejo pri velikem številu sočasnih povezav...
Po moje ostani kr pri 2 mrežnih, ča pa je v planu še kakšen pc pri hiši, pa obvezno router...
Switch se mi ne zdi smiselen v tvojem primeru, router pa ima firewall, kar nikoli ne škodi.Moraš pa pazit pri izbiri routerja, če laufaš torrente, ker se ceneni routerji bolj slabo obnesejo pri velikem številu sočasnih povezav...
Po moje ostani kr pri 2 mrežnih, ča pa je v planu še kakšen pc pri hiši, pa obvezno router...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | najcenejša rezdelitev mrežnega kabla na 2 računalnikaOddelek: Omrežja in internet | 5139 (4631) | solatko |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3701 (2695) | Ursus |
» | Ruter, ki je uporeben tudi za P2P in torrentOddelek: Kaj kupiti | 3763 (2485) | pujsek_ |
» | trije računalniki v ADSL omrežju in packetloss !!! Pomoč prosim!Oddelek: Omrežja in internet | 1863 (1679) | Matek |
» | ena ADSL povezava za dva PC-ja?Oddelek: Programska oprema | 1510 (1129) | Lime |