» »

Katera klima

Katera klima

««
159 / 161
»»

darkolord ::

feryz je izjavil:

Noah0024 je izjavil:

Sej mam tud jaz Mici na Wi-Fi. Je bla pa 1500, ja.
Verjeti ali ne, klima za 290 evrov ima tudi vse to in še več.
Ima wifi, aplikacijo, 5 programov kot vse ostale, urnik, krmiljenje horizontalnih in vertikalnih lopatic, "nevidni" prikaz temperature na ohišju in še in še.

Hrupnost notranje enote je odvisna od nastavitve hitrosti ventilatorja, lahko je tiha, lahko se dere preko vseh meja. Sliši se zrak, ne ventilator.

Vam pa verjamem, da pri dražjih piha, da se moraš držati da te ne odnese in ima pri tem 20 dB. Kar je praktično neslišno. Zelo vam verjamem.
Ker imam tudi Daikinko za 2 jurja. Ampak v mojem spominu ni tako tiha, kot tukaj trdite.

Saj ste brali, da pri Midei prileti s traku vsakih 6 sekund nova klima?
Da ne boste mislili, da je klima kakšna ultra ekskluzivna zadeva.
Navadna štanca. Cena pa je odvisna od nalepke.

feryz je izjavil:

Saj je tudi parside skoraj makita, vrtita se oba.
Jebi ga, če nimaš, nimaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

miko22 ::

Kolega ima samsung to ko prši. 1500€ vednar je svetovna. skoraj neslišna, hladi da jo je treba ugašat. Malo dnara, malo muzike, veliko dnara, dost muzike.

Ganon ::

miko22 je izjavil:

hladi da jo je treba ugašat

Na glas sem se zasmejal.

easyrider3 ::

miko22 je izjavil:

Kolega ima samsung to ko prši. 1500€ vednar je svetovna. skoraj neslišna, hladi da jo je treba ugašat. Malo dnara, malo muzike, veliko dnara, dost muzike.

Moja Mitshubishi 2.5 kW dokler je delovala dobro je tudi sobo hladila preveč in to je tisto narobe s takimi klimami katere se ne morejo kontrolirati in ugašati,ko dosežejo neko nastavljeno vrednost kot recimo neka poceni Vivax. Takrat ,ko sem kupoval klimo sem ravno to Mitshubishi izbral zaradi tihega delovanja 19 decibelov in takrat je to bila ena najtišjih klim vendar po vsem tem času lahko pa rečem,da je čisto brez veze ali ima 19 ali 24 decibelov glasnosti klima.
Drugače pa poceni klime čisto super hladijo nič slabše kakor tiste dražje in jaz sem z Vivax prav super zadovoljen dela kot je treba in če zdrži še kakih par let je to zmaga.

enavlaka ::

Razlika med 19 in 24 je ogromn, če jo imaš v spalnici. V dnevnih prostorih ni tako problematično

enavlaka je izjavil:

Razlika med 19 in 24 je ogromn, če jo imaš v spalnici. V dnevnih prostorih ni tako problematično

Zdaj odvisno ali ti klima deluje tudi,ko spiš drugače nima veze saj sam to vem. Jaz nisem niti enkrat še imel klimo vključeno čez noč ,ko spim pa čeprav imam zjutraj v sobi preko 25 stopinj.

starfotr ::

easyrider3, daj ne nabijaj. V življenju sem imel izkušnje že z veliko klimami, ohladi lahko vsaka. V podrobnostih je pa tista razlika. In mirno lahko rečem, da si se gladko zlagal pri tem, da ti micka ni delala optimalno, nek poceni kitajski jajček ti pa dela na isti lokaciji.

starfotr je izjavil:

easyrider3, daj ne nabijaj. V življenju sem imel izkušnje že z veliko klimami, ohladi lahko vsaka. V podrobnostih je pa tista razlika. In mirno lahko rečem, da si se gladko zlagal pri tem, da ti micka ni delala optimalno, nek poceni kitajski jajček ti pa dela na isti lokaciji.

Vivax imam v jedilnici poleg kuhinje a Micko imam v spalnici in kaj ti misliš glede optimalnega to,da Micka ves čas deluje,da ventilator se sploh ne ustavi nikoli dokler klimo ne ugasneš in posledično je lahko v sobi prehladno sploh,če imam nastavljeno na razvlaževanje. Sedaj nekaj že let,ko pa je Micko pri meni najbrž nekaj zjebalo na zunajni enoti pri elektroniki saj je na notranji strani zaščitnega okvirja bilo vse osmojeno(črno).

ZveeZ ::

Ali kdo ve kaksen bi lahko bil vzrok, da je scasoma kompresor postal glasen v nacinu gretja (pri hlajenju je zvok normalen)? Se da to kako odpraviti?

Kolicina plina je ok, greje normalno.

Moram do zime zrihtat, da me ne bojo sosedi postrani gledali;)

DarwiN ::

Heh easyrider, Micka ima inverterski kompresor, zato se ventilator notranje enote nikoli ne ugasne.. To je ravno dobra stvar, ne slaba! "Usrana" Vivax klima pa šopa na polno, troši več energije, potem se pa popolnoma ustavi za nekaj časa. Tako dobiš še večje nihanje temperature.

Če ti Micka včasih preveč ohladi za kratek čas, pač dvigni želeno temp za 1C... Če imaš denimo nastavljeno na 23C, bo običajno nihalo med 22 in 24, lahko pa za nekaj trenutkov res zdrsne dol do 21C. Pač prestaviš na 24C in rešeno.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

Heh easyrider, Micka ima inverterski kompresor, zato se ventilator notranje enote nikoli ne ugasne.. To je ravno dobra stvar, ne slaba! "Usrana" Vivax klima pa šopa na polno, troši več energije, potem se pa popolnoma ustavi za nekaj časa. Tako dobiš še večje nihanje temperature.

Če ti Micka včasih preveč ohladi za kratek čas, pač dvigni želeno temp za 1C... Če imaš denimo nastavljeno na 23C, bo običajno nihalo med 22 in 24, lahko pa za nekaj trenutkov res zdrsne dol do 21C. Pač prestaviš na 24C in rešeno.

Vivax ima tudi inverterski kompresor pa druga klima pri hiši LG ga ima tudi in pa ona se tudi sama ugaša ko doseže neko nastavitev. Moja Micka nima celo funkcije ,ko lahko izbereš samo ventilacijo kar imajo večinoma vse druge klime.

Micka je preveč hladila dokler je normalno delovala sedaj nekaj let pa deluje morda polovično.
Stvar je pa v tem,da sem siguren,da je Micko nekaj zjebalo tam na zunajni enoti v elektroniki saj ne bi smelo biti tako zasmojeno kot je bilo. Na Micki če jaz nastavim temperaturo na 23 stopinj je zrak čisto zanič kar čudno diši in pa hlajenje ni nikakršno. Saj pravim,da klima ne deluje dobro in lahko jo furam samo na razvlaževanje ali pa hlajenje z nastavitvijo na 20 ali še manj,d aje v sobi z 20 kvadrati temperatura okrog 23 stopinj. Tako dela sedaj ta Micka in ni sploh nobene variante,da bi lahko šel nižje pa če nastavim na 16 stopinj hlajenje. Lansko leto plačal skoraj 170 eur,ker so mi prišli pogledati in malo dofilati plin a nič ni bolje kot potrebno jo je zamenjati pa sigurno tudi sama poraba električne energije je sedaj večja.

Torej si primerjal okvarjeno micko z delujočim kitajcem? Res, bravo za to res koristno primerjavo. Res si primerjal 2 identični stvari.

Zdaj ko je en omenil te CH klime, jih vidim povsod :)
so res uredu? Ima kdo izkušnje?

Kitajc kot kitajc. Nič boljši ali slabši od Gree, Midea, Hisense, Haier, TLC ...

starfotr je izjavil:

Torej si primerjal okvarjeno micko z delujočim kitajcem? Res, bravo za to res koristno primerjavo. Res si primerjal 2 identični stvari.

Okvarjena je samo tolko,da ne hladi normalno kar se pa tiče tistega,da ves čas ventilator dela to pa nima veze s tem.
Največji problem je,če imaš vlago v prostoru in nato klimo nastaviš na razvlaževanje in ti klima preveč ohlaja prostor pa čeprav imaš ventilacijo na minimalno zato bi bilo bolje,da bi se ugašala in prižigala avtomatsko sama.

IL_DIAVOLO ::

miko22 je izjavil:

Premocna klima za premajhen prostor. Mi je znan problem.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

iloveboobz ::

no such thing as "premočna" klima. Sam klima, k ne zna delat prav regulacije. "Premočna" klima more it tut na pod 100W porabe...
smoki

miko22 je izjavil:

Imajo trije znanci/družinski člani. Vsi zadovoljni.. Sicer pa kdo sploh ni zadovoljen z novo nameščeno klimo? Je že kdo slišal za tak primer? Najbrž le, kadar gre za šlampasto montažo. 8-)

Je pa C&H isti šmorn kot Gree, le da gre za bolj vstopno zadevo.. Gree je kao premium z inovacijami, boljša učinkovitost, itd.... C&H pa nekak vgrajuje preverjene vstopne Gree komponente. Rečmo temu, da prodajajo Greejevo "starejšo" osnovno tehnologijo. Ki pa je odlična in bullet-proof.

Zato tudi 300-400€ razlike v ceni.

Če se ti ne mudi, bi ti jaz predlagal, da počakaš na kakšno akcijo za Gree Cosmo.. Jaz je ne morem prehvalit. Aplikacija, funkcionalnost, učinkovitost, hrup. Vse vrhunsko. Ampak so ta trenutek čez jurja € z montažo.. Do konca leta jo zagotovo kje ubodeš za 850-900€.

joez7 ::

iloveboobz je izjavil:

no such thing as "premočna" klima. Sam klima, k ne zna delat prav regulacije. "Premočna" klima more it tut na pod 100W porabe...

Pol pa prikaž en diagram el. porabe take klime. Verjetno misliš, da modulira, pa še vedno ugasne zunanjo enoto (taktira), pol pa je poraba ~20W (notranja enota).

https://www.aliansa.si/gree-klimatska-n...
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

rafunc ::

kako ste pa kaj zadovoljni z hrupom zunanje enote pri poceni kit. klimah?

meni se malenkost sliši v hišo zvok kompresorja ampak nad 33 zun. temperature ko dela ful gas (nastavljena na 23 stopinj).

IL_DIAVOLO ::

Kvecjemu se slisi, ko dela ventilator na min. Drugace pa niti ne.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

PROTEINSKI ::

Klima je smrt. Telo se bo samo ohladilo preko znojenja. Je pa res, da se mora piti 3-5 litrov vode na dan.

PROTEINSKI je izjavil:

Klima je smrt. Telo se bo samo ohladilo preko znojenja. Je pa res, da se mora piti 3-5 litrov vode na dan.

dobr da še nismo umrli,če je smrt :))

Ganon ::

Bolj neužitna, kot je vaba, bolj grizete ...

DarwiN je izjavil:

miko22 je izjavil:

Imajo trije znanci/družinski člani. Vsi zadovoljni.. Sicer pa kdo sploh ni zadovoljen z novo nameščeno klimo? Je že kdo slišal za tak primer? Najbrž le, kadar gre za šlampasto montažo. 8-)

Je pa C&H isti šmorn kot Gree, le da gre za bolj vstopno zadevo.. Gree je kao premium z inovacijami, boljša učinkovitost, itd.... C&H pa nekak vgrajuje preverjene vstopne Gree komponente. Rečmo temu, da prodajajo Greejevo "starejšo" osnovno tehnologijo. Ki pa je odlična in bullet-proof.

Če se ti ne mudi, bi ti jaz predlagal, da počakaš na kakšno akcijo za Gree Cosmo.. Jaz je ne morem prehvalit. Aplikacija, funkcionalnost, učinkovitost, hrup. Vse vrhunsko. Ampak so ta trenutek čez jurja € z montažo.. Do konca leta jo zagotovo kje ubodeš za 850-900€.

se mi ne mudi, čakam, konec sezone.
Gledam pa tole:
SEER ima res super: 8,5
ampak notranja enota 58db?
Če imajo na najtišjem nivoju sodobne klime pod 20db

Eh. Ne vem, kaj imajo tu napisano. Poglej na uradno stran. Hrup notranje enote je 18-43db... V sleep in quiet načinu torej 18db. Moja ves čas laufa v quiet načinu.

miko22 je izjavil:

DarwiN je izjavil:

miko22 je izjavil:

se mi ne mudi, čakam, konec sezone.
Gledam pa tole:
SEER ima res super: 8,5
ampak notranja enota 58db?
Če imajo na najtišjem nivoju sodobne klime pod 20db

Saj tudi ta ima samo potrebno je pogledati točne specifikacije klime in tam piše glasnost notranje enote od 18-43 decibelov. https://gree.si/klimatske-naprave/stens...

aiko ::

iloveboobz je izjavil:

Vsaka klima ima tudi specificirano najmanjšo moč delovanja, katera je cca 500-600W hlajenja, zato ti prostor podhladi če se ne zna ustavljat. Večina kitajcev se zna.
Za manjše prostore npr. spalnico bi bilo dovolj ene 1500W .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aiko ()

energetik ::

aiko je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

Vsaka klima ima tudi specificirano najmanjšo moč delovanja, katera je cca 500-600W hlajenja, zato ti prostor podhladi če se ne zna ustavljat. Večina kitajcev se zna.
Za manjše prostore npr. spalnico bi bilo dovolj ene 1500W .
No, Gree se sicer jasno ustavi po termostatu, ampak mnogo prepozno, pri nastavljeni temp. minus 2K. Nora histereza, ne vem kaj so si mislili, ko so to programirali.
1500W v spalnici bi mi jo spremenilo v hladilnico, ne samo da bi bilo dovolj. 1,5kW hlajenja imam jaz preveč za celo 135m2 bajto v vročinskem valu. Če mojo 3,5kW nastavim na auto in 16°, kot omogoča daljinec, bo v 1 tednu celo bajto ohladilo na 16˚. Zdajle.
vires in numeris

feryz ::

To ni od klime odvisno, ampak od bajte. Lahko jo bo, lahko ne bo pomagala skoraj nič.

feryz je izjavil:

To ni od klime odvisno, ampak od bajte. Lahko jo bo, lahko ne bo pomagala skoraj nič.

Se bi kar strinjal s to tvojo izjavo,ker najbolj poembno je kako je stanovanje(hiša....) izolirana od zunajne temperature,koliko oseb se nahaja v prostoru,kaj vse je vključeno kar ustvarja toploto ali se tudi v kuhinje peče,kuha ......

energetik ::

easyrider3 je izjavil:

feryz je izjavil:

Se bi kar strinjal s to tvojo izjavo,ker najbolj poembno je kako je stanovanje(hiša....) izolirana od zunajne temperature,koliko oseb se nahaja v prostoru,kaj vse je vključeno kar ustvarja toploto ali se tudi v kuhinje peče,kuha ......
Jasno, seveda.
Pri nas je praktično važno samo, ali smo doma in koliko naprav imamo priključenih. Koliko je vroče zunaj, nima kaj dosti veze, čez okna ne pride nič sonca, okoli pa je 15-20cm dekica.
vires in numeris

Noah0024 ::

feryz je izjavil:

Noah0024 je izjavil:

Sej mam tud jaz Mici na Wi-Fi. Je bla pa 1500, ja.
Verjeti ali ne, klima za 290 evrov ima tudi vse to in še več.
Ima wifi, aplikacijo, 5 programov kot vse ostale, urnik, krmiljenje horizontalnih in vertikalnih lopatic, "nevidni" prikaz temperature na ohišju in še in še.

Hrupnost notranje enote je odvisna od nastavitve hitrosti ventilatorja, lahko je tiha, lahko se dere preko vseh meja. Sliši se zrak, ne ventilator.

Vam pa verjamem, da pri dražjih piha, da se moraš držati da te ne odnese in ima pri tem 20 dB. Kar je praktično neslišno. Zelo vam verjamem.
Ker imam tudi Daikinko za 2 jurja. Ampak v mojem spominu ni tako tiha, kot tukaj trdite.

Saj ste brali, da pri Midei prileti s traku vsakih 6 sekund nova klima?
Da ne boste mislili, da je klima kakšna ultra ekskluzivna zadeva.
Navadna štanca. Cena pa je odvisna od nalepke.

Dej mal preveri, če ti tvoja za 2 jurja dovolj mrzlo piha, ker ti je očitno mal vroče doma. :))

Anyway, jaz sem Micko vzel zaradi treh zadev:

1) Poraba energije/efektivnost
2) Trpežnost
3) Hrupnost

In, evo, voila, Micka je pač Micka.

feryz ::

Lepo da si jo.
Tako kot sem jaz najprej Daikinko, nato pa kitajko.

Če bom še kakšno kdaj kupil, točno vem katero bom. Drugo.
Jurja tristo, ki mi ostane do tvoje in še več do moje prve, bom pa že nekam pognal, ni hudič da ne. Makar ga zakurim.

Utk ::

Poraba energije/efektivnost

Šparat je treba pa kolk stane stane.

Trpežnost

Moja najstarejša in najbolj cheap shit je šele 10 let stara. A imamo kako 50 let staro micko da lahko delamo statistiko?

Eno vprašanje za vse kateri uporabljajo aplikacijo za klimo a je potem mogoče preko nje gledati kolikšno porabo moči uporablja klima ali kje nekateri dobijo tiste podatke katere prikažejo s sliko?

Sem poprej šel malo poguglat okrog BEKO in ta znamka spada pod okrilje Arcelik kateri ima delnice pri Whirpool,Grunding,Ariston,Electrolux....... celo leta 2021 so se povezali s Hitachi in danes vsi nekaj šmurglajo naokrog in nazadnje sploh ni več proizvajalca kateri bi delal kot je včasih.

Noah0024 ::

Utk je izjavil:

Trpežnost

Moja najstarejša in najbolj cheap shit je šele 10 let stara. A imamo kako 50 let staro micko da lahko delamo statistiko?

Meni je ob montaži moje Micke rekel, da tip servisira 20 let in več stare Micke, ki še vedno delajo brezhibno. Seveda je pa fora ta, da jo redno servisiraš. Ko kupiš novo, prve 3-4 leta ni treba nič servisirat, razen penco mal pošpricaš enkrat na leto. Potem pa začneš z rednimi servisi in zadeva dela. Razen, če maš res res smolo.

Grimnir3 ::

Starši imajo micko, staro 12 let, dela ko šus brez ene težave.

Je micka še vedno zlati standard danes oz. je vredna tega denarja? Ali bo OK tudi kak poceni kitajc? Rabim pa hladit cca 45m^2, poleti ko je kak vročinski val, načeloma manj kot mesec delovanja na leto.

profii ::

Noah0024 je izjavil:

Utk je izjavil:

Trpežnost

Meni je ob montaži moje Micke rekel, da tip servisira 20 let in več stare Micke, ki še vedno delajo brezhibno. Seveda je pa fora ta, da jo redno servisiraš. Ko kupiš novo, prve 3-4 leta ni treba nič servisirat, razen penco mal pošpricaš enkrat na leto. Potem pa začneš z rednimi servisi in zadeva dela. Razen, če maš res res smolo.

Kaj pa naredi na servisu? Ker spucam jo lahko sam,...

Noah0024 je izjavil:

Utk je izjavil:

Trpežnost

In kolk stane en servis? Novo klimo dobiš za 300 evrov, pa še kaj manj občasno. In nikjer ne piše da ne bo moja čez 10 let še zmeraj delala.

Imate pač srečo z Micko kar pri meni ni tako saj tudi 10 let ni zdržala,da bi normalno delovala in kako boš potem vesel s tako znamko pa,da bi potem jo še kdaj kupil.
Takoj ,ko je bila zmontirana sem kasneje v jeseni probal gretje in se ustrašil zakaj zunajna enota tako glasno brenči in klicaril po vseh teh večjih servisih v Sloveniji in spraševal ali je to normalno.
Najbolj zanimivo je bilo v prvič z uporabo klime,da ti serviserji povedo NE nikoli ne nastavi na automatsko ampak,če hočeš hladiti na hlajenje za gretje pa na gretje saj klima ima preveč senzorjev kateri se med samo mešajo in potem deluje vse narobe. Zakaj pa v avtomobilih lahko deluje vse na avtomatsko a je tam vse bolj napredno ali kaj in zakaj klime sploh ponujajo avtomatsko nastavitev pa naj potem to opcijo ven vržejo.

Usranih 167 eur mi je servis vzel za pregled Mitshubishi klime in odkril kaj?- nič plin je ven potegnil in kasiral 80 Eur samo za to in kot je rekel nekaj par gramov je falilo plina ampak zaradi tega bi klima morala še vedno hladiti edino,če bi se pri gretju majčekeno lahko poznalo. Nič ni bilo na koncu glede servisa samo denar stran vržen in bolje,da bi še nekaj EUR dodal in novo klimo nabavil. Zdaj ta Micka deluje kakor jo prime pa še to na polovični zmogljivosti saj 20 kvadratov ne morem nikoli ohladiti niti blizu 20 stopinj pa lahko nastavim vse na MAX hlajenje.

Kaj nekdo tukaj omenja servis klime po 4 letu starosti in res kaj bo pa naredil a bo elektroniko menjal,premeril električne dele,kompresor zmeril.........ljudje imajo klime po 15 let brez,da bi kdo jih servisiral še očistiti jih ne dajo pa delujejo BP.
Jaz klime očistim minimalno enkrat na leto v piko bolje kot vsak serviser in kaj bi potem denar metal njim,ko slabše naredijo(dost je bilo prvič saj sem videl kaj in kako delajo).

Katere Micke pa uporabljate, da so tako dobre?

priden2 ::

miko22 je izjavil:

Katere Micke pa uporabljate, da so tako dobre?

Sam uporabljam MSZ-LN35VG2W/MUZ-LN35VG2. Top klima. Dolgo smo čakali na njo, klimo, pa sem rekel, če kaj kupimo kupimo top in ta klima je.Aplikacije ne potrebujem.

Ker imamo nadstropno hišo smo klimo morali dati nad stopnišče, kajti ta model ima 2 loputi, ki piha na ločeni strani in se lopoti nastavita ločeno. Pač, ena loputa piha dol druga pa po etaži kjer je nameščena.

Kar se porabe tiče...max 20€ v celem mesecu, uporaba samo čez dan.

Se lahko ostali uporabniki raztrgajo s kitajskimi in poceni klimami ampak ni klime čez te ;)

Kako ti lahko maksimalno 20 Eur na mesec taka klima naredi saj poprej si bi predstavljal 10 Eur na mesec s takim učinkom SEER 9.5.
Jaz furam celi dan kar tri klime pa nimam zato 50 Eur na mesec morda maksimalno 30 eur pa klime so Vivax,LG in pokvarjena Mitshbishi in verjetno bi še manj porabe bilo in bolj učinkovito,če bi micka delala pravilno. Letos sem tudi videl koliko elektrike porabi 80 literski električni bojler saj mesečno sem imel okrog 150 Eur a brez njega pa dobrih 100 Eur a obenem imel tudi klime vklopljene res pa,da takrat ni bilo še tako vroče kakor sedaj. Sedaj z bojlerjem in vsemi tremi klimami celi dan jih ženem pa imam nekaj čez 150 Eur elektrike za plačati tako,da sigurno 40 Eur ne palačam za vse klime na mesec in vse klime imajo učinek SEER 6 in še malo in to je vsa umetnost tega.

aborko ::

Sam uporabljam MSZ-LN35VG2W/MUZ-LN35VG2. Top klima.

Sej je ok, sam tole mnda ni top model od Micke ali? Ker identičen SSER in SCOP imam jst na kitajki za 379€ (Gree Soyal II), pa tudi tisti 3D i-See ima. Kolikor vem so top japonski modeli še vedno spredaj s izkoristki pred kitajci, SEER 10+ ter SCOP 6+, no vsaj Daikin in Panasonic.

priden2 ::

easyrider3, samo za tebe....imeli smo 11€ višje porabe ampak sem zaobkrožil na več, da se ne bo kdo vtikal v detajle....kar se ti si ;)

iloveboobz ::

easyrider3 je izjavil:

Eno vprašanje za vse kateri uporabljajo aplikacijo za klimo a je potem mogoče preko nje gledati kolikšno porabo moči uporablja klima ali kje nekateri dobijo tiste podatke katere prikažejo s sliko?

Sem poprej šel malo poguglat okrog BEKO in ta znamka spada pod okrilje Arcelik kateri ima delnice pri Whirpool,Grunding,Ariston,Electrolux....... celo leta 2021 so se povezali s Hitachi in danes vsi nekaj šmurglajo naokrog in nazadnje sploh ni več proizvajalca kateri bi delal kot je včasih.

tole kupis če nima; dela z vsako klimo...

https://www.aliexpress.com/item/1005006...
smoki

aborko ::

Heh pa ne morta se tko menit koliko zre. Žre kolikor ima dela - m2, izolacija, nesencena okna.

https://ibb.co/W4xKcHMW
Turčina od Bekota za 199 eur je v juliju pokurila ene 5 eur. 90m2 hladi na 23-25 stopinj (oddaljeni prostori imajo višjo temp.). So pa na vseh oknih zunanja senčila + naravna senca. (drevesa).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aborko ()

Se pravi, klime se kupuje za 200-400EUR in pijejo 5-10EUR na mesec.

Tak občutek bo dobil nekdo, ki je slučajno zavil v to temo. 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()
««
159 / 161
»»