» »

Katera klima

Katera klima

««
138 / 141
»»

Okapi ::

Ganon je izjavil:

Lahko izklapljaš, ampak klima je narejena, da deluje ves čas. Bolj mi je čudno, da do danes še niso pogruntali varovalke, kot je to pri nekaterih ostalih napravah. Klima bo še naprej lepo hladila, tudi če iz nje lije voda.

Nekatere profi multi-split klime imajo senzor puščanja vode. Drugače si ga pa doma sam namontiraš pod klimo. Za 30 evrov dobiš takega, ki ti sporoči po telefonu, da imaš doma poplavo. Tak, ki izklopi elektriko, je pa verjetno nekaj dražji.

Magic1 je izjavil:

Odvisno od klime. Moj Mitsubishi na dry sploh nima nastavitve za temperaturo. .

Zato pa sprašujem, pri kateri temperaturi neha delati.

Ker razvlaževanje dela tako, da hladi zrak. In najbolj razvlažiš zrak tako, da nastaviš hlajenje na najnižjo možno temperaturo.

V načinu razvlaževanja pa delovanje, glede temperature, ni optimalno - klima ohladi zrak bolj, kot bi rad, ali pa manj. Razvlažuje pa tudi ne tako, da bi bila dosežena najnižja vlaga.

Kot jaz razumem vpliv razvlaževanja na doseženo temperaturo v sobi, je to, da je ta odvisna od zunanje temperature zraka (in vlage). Se pravi, namesto da nastaviš hlajenje na določeno temperaturo, je pri razvlaževanju dosežena samo neka določena razlika med zunanjo in notranjo temperaturo, recimo 5 stopinj. Zunaj 30, znotraj 25, zunaj 35, znotraj 30. Večja kot je vlaga, večja je tudi ta razlika med zunanjo in notranjo temperaturo.

Kar bi načeloma lahko bilo tudi čisto uporabno. A ima katera klima senzor tudi na zunanji napravi, da lahko v načinu hlajenja nastaviš razliko med zunanjo in notranjo temperaturo?

easyrider3 ::

Pa kdaj se ti zgodi,da se ti zamaši kanal za odtok kondenza saj to je tako zelo poredkoma, da je res brez veze se sekirati. Zdaj tisti kateri imajo klime vključene veš čas potem sploh ne more že priti do zamašitve saj veš čas odteka kondenz ven in tudi, če pride kakšna smet gre to z lahkoto ven. Odtok se včasih zamaši lahko edino, če se je klima čistila in se ni dobro vse odplaknilo čez kanal ven in pa ja kadar se klima čisti je potrebno tudi ves kanal na notranji enoti temeljito očistiti. Jaz do sedaj sem samo enkrat na eni klimi doživel,da se je kanal zabil pa še to se je zgodilo po čiščenju klime saj to mi je bilo prvič,da sem čistil in nisem temeljito očistili kanal. Od takrat naprej pa nimam nikoli na nobeni klimi problem z zamašitvijo kanala in tudi čisto nič se ne sekiram,da bi se mi zabilo in bi voda dol kapljala.

Ganon ::

easyrider3 je izjavil:

saj to je tako zelo poredkoma

Enkrat samkrat je preveč. Razlogov za razlitje je lahko več.

easyrider3 je izjavil:

in tudi čisto nič se ne sekiram,da bi se mi zabilo in bi voda dol kapljala.

Hja, eni v stanovanju ne hodimo po betonu.

Okapi je izjavil:

Nekatere profi multi-split klime imajo senzor puščanja vode. Drugače si ga pa doma sam namontiraš pod klimo. Za 30 evrov dobiš takega, ki ti sporoči po telefonu, da imaš doma poplavo. Tak, ki izklopi elektriko, je pa verjetno nekaj dražji.

Bom preveril.

Magic1 ::

Okapi je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Odvisno od klime. Moj Mitsubishi na dry sploh nima nastavitve za temperaturo. .

Zato pa sprašujem, pri kateri temperaturi neha delati.

Ker razvlaževanje dela tako, da hladi zrak. In najbolj razvlažiš zrak tako, da nastaviš hlajenje na najnižjo možno temperaturo.

V načinu razvlaževanja pa delovanje, glede temperature, ni optimalno - klima ohladi zrak bolj, kot bi rad, ali pa manj. Razvlažuje pa tudi ne tako, da bi bila dosežena najnižja vlaga.

Kot jaz razumem vpliv razvlaževanja na doseženo temperaturo v sobi, je to, da je ta odvisna od zunanje temperature zraka (in vlage). Se pravi, namesto da nastaviš hlajenje na določeno temperaturo, je pri razvlaževanju dosežena samo neka določena razlika med zunanjo in notranjo temperaturo, recimo 5 stopinj. Zunaj 30, znotraj 25, zunaj 35, znotraj 30. Večja kot je vlaga, večja je tudi ta razlika med zunanjo in notranjo temperaturo.
Kar bi načeloma lahko bilo tudi čisto uporabno. A ima katera klima senzor tudi na zunanji napravi, da lahko v načinu hlajenja nastaviš razliko med zunanjo in notranjo temperaturo?

Sej pravim, da je odvisno od posameznega proizvajalca, kakšno regulacijo ima v dry načinu. Nekatere preprosto delajo na neko moč s primernim ventiliranjem, da rebra optimalno kondenzrajo. Druge delujejo podobno, kot običajen način, le s nižjimi obrati ventilatorja. Največji problem je minimalna moč kompresorja, ki je običajno kar visoka pri večini klim (cca. 1kW hladilne moči). Kar pomeni, da ti kar pošteno hladi prostor, če želiš razvlaževat.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Kaj je "optimalno kondenziranje"?

Arey ::

Okapi je izjavil:

Arey je izjavil:

Okapi je izjavil:

katimm je izjavil:

Na zacetku hlajenje proti koncu pa itak premaknem na razvlazevanje..

V čem je prednost razvlaževanja pred hlajenjem, nastavljenim na temperaturo, ki jo hočeš imeti?

Verjetno je odvisno od klime ampak moj mitsubishi je na obcutek isto ce dam klimo v nacin razvlazevanja al pa na hlajenje z min. hitrostjo ventilatorja, slednje zgolj neha delat ko doseze zeleno temperaturo.

Kdaj pa neha delati razvlaževanje, pri kateri temperaturi?

Se mi ni zgodilo da bi, predvidevam da ko postane temperatura v prostoru enaka izpihu, torej pri zelo nizkih temperaturah. V vsakem primeru verjetno nočeš tega.

Da klima deluje v načinu, ko čim bolj razvlažuje s tem, da čim manj ohlaja. Torej tako da je ventilacija nižja in posledično rebra čim bolj hladna.
Jaz sem včeraj dvignil na dry temperaturo za eno stopinjo in me je zanimalo, kako se bo vmes ugašala. Ta model ima nastavljeno tako, da 5min dela kompresor in 5 minut ne.
Magic

Arey ::

Okapi je izjavil:

Kaj je "optimalno kondenziranje"?

Verjetno se je slabo izrazil ampak sej veš kaj je mislil. Rebra ohladiš kolikor gre, pol pa počasi skozi pihaš zrak da se hkrati ohladi dovolj da se na rebrih nabere čimveč vode, hkrati pa imaš še vedno dovolj pretoka da se hladen zrak ne zadržuje med rebri ampak ga zamenja nov topel in vlažen zrak.

Lonsarg ::

Moja Cooper&Hunter ima glupi nacin za razvlazevanje in preved podhladi ker depa v neskoncnost.

Medtem ko auto nastavotev na "Cool" mode dejansko izklaplja vsake toliko kljub vrocinskemu valu. Ja glavni problem je da ima minimalno moc hlajenje 1.1kW, sem videl da obstajajo take ki imajo minimum 0.6kW, vem za naslednjic

Veron ::

Ima kdo idejo kako najbolj optimalno postavit klimo (ali 2), da bi celotno stanovanje ohladilno kar najbolje.
Tale skica je na hitro narejena, stanovanje je 70m2. Z rdečo je narisano kje je trenutno notranja in zunanja enota klime neke X firme... (to je dal stari lastnik notri).

In seveda kako močno zunanjo enoto za približno tako stanovanje?
Stanovanje je obrnjeno na vzhod.

3,5 kW na hodnik. Odtok iz notranje enote bo problematičen, verjetno bo najbolje ga speljati v stranišče/kopalnico. Ena klims je dovolj.

misek ::

Okapi je izjavil:

Ena klima je dovolj.
Samo če bo precej pihalo iz nje, da se bo dejansko ustvaril prepih. Ker tako hlad kot toplota nerada potujeta v druge sobe :) Morda se motim ampak vsaj tako je pri meni.

Vrata vseh sob morajo seveda biti odprta, vsaj večino časa. In na hodniku bo pihalo in ves čas bo malo bolj hladno, kot bi bilo idealno. Ampak vseeno bolje, kot da imaš klimo v vsaki sobi.

Kaj pa ena zunanja enota in več (vsaj 2) notranji enoti? Uporablja kdo kaj takega?

DarwiN ::

Stara klima ostane, novo pa mogoče namestiš tako kot pravi Okapi in pihanje usmeriš proti trem sobam. Maybe?

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Prvi pomemben podatek je ali imaš izolacijo in koliko sonce nažiga čez okna. To bo določilo potrebno moč, vendar dvomim da potrebuje 3,5kW.

Jaz se drugače bolj nagibam k postavitvi v dnevno, nasproti vrat na hodnik. Druga opcija pa na hodnik v smeri proti vratom dnevne.

Jaz hladim s max 1kW od 2.5kw okoli 100m2 in imam težavo, da mi preveč ohlaja.
Magic

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Okapi je izjavil:

3,5 kW na hodnik. Odtok iz notranje enote bo problematičen, verjetno bo najbolje ga speljati v stranišče/kopalnico. Ena klims je dovolj.

V sifon.

https://www.liv.si/izdelki/izlivni-vent...
https://www.liv.si/sifon-za-klimatsko-n...
https://www.ika.si/izdelek/hl138n-sifon...
https://mgk.si/montaza-klima-naprav/odv...

Veron ::

Magic1 je izjavil:

Prvi pomemben podatek je ali imaš izolacijo in koliko sonce nažiga čez okna. To bo določilo potrebno moč, vendar dvomim da potrebuje 3,5kW.

Blok je imel obnovo fasade z dodatno izolacijo 2 leti nazaj.
Okna so nova (PVC).

Stanovanje je v celoti obrnjeno na vzhod, tko da direktno sonce samo dopoldan do nekje 12.

joez7 ::

starfotr je izjavil:

Okapi je izjavil:

V sifon.

NIKAKOR ne v sifon. Cev kondensa mora biti odprta na spodnji strani, v nasprotnem primeru pride do izlivov v notranji enoti.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

3.5kW Vivax klima montirana v jedilnici to je zunajna stena hiše meni hladi sedaj na 24.5 do dobrih 25 stopinj,ko je nastavljena na 23 stopinj. Ta temperatura je v jedilnici in kuhinji a dve sobi na drugi strani hiše pa niso več v tako dobrem ozračju pa klima deluje celo dan tako,da imam vključeno še drugo klimo v eni od teh sob in vsa vrata odprta. Ni šans,da bi samo z eno klimo lahko hladil celo eno etažo seveda hiša drugače ni nič izolirana od zunaj samo siporex in omet je na steni. Pri bratu je ista pesem,ko njegova 3.5kW Samsung klima enostavno ne ohladi etaže in je otroška soba na koncu hiše še vedno vroča sploh ker ves čas sonce nažiga v njo. Nekako pri 24.5-25 stopinjah temperature in vlagi 48-50% je še kar dobro ozračje ni vroče.

Zdaj pa eno vprašanje za strokovnjake a lahko kdo pojasni zakaj se na klimi prikaz notranje temperature prostora takoj za 3-4 stopinj zdvigne, če prižgem plin na štedilniku? Kako tako hitro reagira senzor na klimi,saj nikakor ne more zaznati takšno razliko ker je ni sploh pa ker je 4 metre stran.Če imam vključeno električno plato nima nobene veze a,ko plin prižgem takrat pa takoj naraste.

endelin ::

Vse kar je nad 23 stopinj ni ok

easyrider3 je izjavil:

3.5kW Vivax klima montirana v jedilnici to je zunajna stena hiše meni hladi sedaj na 24.5 do dobrih 25 stopinj,ko je nastavljena na 23 stopinj. Ta temperatura je v jedilnici in kuhinji a dve sobi na drugi strani hiše pa niso več v tako dobrem ozračju pa klima deluje celo dan tako,da imam vključeno še drugo klimo v eni od teh sob in vsa vrata odprta. Ni šans,da bi samo z eno klimo lahko hladil celo eno etažo seveda hiša drugače ni nič izolirana od zunaj samo siporex in omet je na steni. Pri bratu je ista pesem,ko njegova 3.5kW Samsung klima enostavno ne ohladi etaže in je otroška soba na koncu hiše še vedno vroča sploh ker ves čas sonce nažiga v njo. Nekako pri 24.5-25 stopinjah temperature in vlagi 48-50% je še kar dobro ozračje ni vroče.

Zdaj pa eno vprašanje za strokovnjake a lahko kdo pojasni zakaj se na klimi prikaz notranje temperature prostora takoj za 3-4 stopinj zdvigne, če prižgem plin na štedilniku? Kako tako hitro reagira senzor na klimi,saj nikakor ne more zaznati takšno razliko ker je ni sploh pa ker je 4 metre stran.Če imam vključeno električno plato nima nobene veze a,ko plin prižgem takrat pa takoj naraste.

Če si talent in postaviš klimo v en prostrorček, od kjer se hladno ne more enostavno širit po etaži, potem je to res možno. Samo je ni klime, ki bi s močjo rešila tako situacijo. Folk dostikrat špara pri montaži in postavijo klimo na najbolj neprimerna mesta samo zato, da pridejo čez s enostvno montažo.
Druga opcija pa je da imaš veliko nezasenčenih oken. Zdaj ti sonce nabije skoraj 1kw toplote na 1m2 in če to pustiš neovirano, potem je pač potreba po hlajenju lahko parkrat višja.
Jaz pridem skozi s 1kW hladilne moči za dve etaži cca. 100m2. Pač okna po potrebi zasenčim, da ne sije v prostor. Pa seveda za izolacijo je poskrbljeno in prezračevanje s rekuperatorjem.
Magic

Zgodovina sprememb…

Kako se ti obnese to prezračevanje z rekuperatorjem.

aborko ::

endelin je izjavil:

Vse kar je nad 23 stopinj ni ok

To se sicer strinjam, meni celo manj paše, sploh ko greš spat. AMPAK telo se navadi (razvadi) in potem kjerkoli ni klimatizirano crkneš, lije iz tebe. Tako da sam imam nalašč malo višjo temperaturo (25 in 50% vlage) in opažam da potem bolje prenašam vročino.

Zame recimo je idealna temperatura 24 stopinj, poleti in pozimi.

VelkBla ::

Je kdo dal čez izkušnjo z montažo kasetne (stropne) klime ali pa kanalska, in vzdrževanjem le te? Razmišljal sem za stropno klimo pa sem dobil različne feedbacke zlasti zaradi lege in vzdrževanje. Med drugim tudi, da ne bo razpihala zraka kot si ga želim.

joez7 ::

VelkBla je izjavil:

Je kdo dal čez izkušnjo z montažo kasetne (stropne) klime ali pa kanalska, in vzdrževanjem le te? Razmišljal sem za stropno klimo pa sem dobil različne feedbacke zlasti zaradi lege in vzdrževanje. Med drugim tudi, da ne bo razpihala zraka kot si ga želim.

Sem sprava mel nagledano kasetno.
Po pogovoru z monterjem,
1. predraga (predračun 2.5k€)
2. preglasna (50db)
3. problemi z vodo (črpalka)
Na koncu poslušal monterja in vzel 2x 3.4kW (skoraj najcenjše) - pa hladimo tri etaže.
Pa še mesto montaže smo zoptimizirali - namesto na hodnik - v spalnico in jedilnico - preboj in 3m voda.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

AljaĹž3 ::

Prenosne klime so zakon.

Ganon ::

AljaĹž3 je izjavil:

Prenosne klime so zakon.

Najslabše od najslabšega.

IL_DIAVOLO ::

The worst of both worlds :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

V-i-p ::

Te fore okoli prenosnih klim so brez veze. Me spomni na tisto, ko recimo ena gostilna objavi video kao ene plate za šest ljudi pol se najde pa kup frajerjev, ki komentirajo, da to oni sami pomalcajo k nč :). Mam svojo "tapravo" v stanovanju in ko grem do soseda, ki ima "taslabo" ni praktično nobene razlike, razen tega, da je glasnejša pa malo bolj toplo je okoli tiste cevi. Samo prostor ima pa na koncu čisto lepo hladen kot jaz.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p je izjavil:

ni praktično nobene razlike, razen tega, da je glasnejša
Jaz osebno imam rad tišino in s tako ne bi uspel preživeti.

Vse enako, samo konstantnih 60dB+:)). Pa komaj ohladi 15m2. Drugače pa vse isto.
Pri normalni klimi pa se pogovarjamo o 30dB- in 60m2+.
Magic

Gregor P ::

Kot študent v študentskem domu je bila mobilna klima ena najboljših nakupov, poleg kavnega avtomata (in pa čepkov za ušesa). Seveda ne more konkurirati najmanj 5x boljši stacionarni split klimi in drži, da je to verjetno res najslabša možna rešitev (no tiste z vodo z ledom so še hujše), ampak kot študent nisem imel ne denarja za pravo klimo, niti je ne bi smel vgraditi v sobi :D

... in desetletja kasneje me je ta klima reševala sredi vročinskega vala, ko je ta "prava" nenadoma nehala hladiti, serviserji klim pa so redka ogrožena vrsta sredi poletja :))

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

DamijanD ::

Ja saj - je OK, če ni druge opcije. Ni pa to alternativa v razmišljanju: a bi tako ali tako...

dussan ::

VelkBla je izjavil:

Imam stropno klimo na hodniku - Mitsubishi SLZ-M50FA od aprila 2021. Vzdrževanja praktično ni, bom pa letos, po sezoni, poklical serviserja, da bo naredil "generalno" čiščenje. Doslej sem sam vsako leto čistil filter in notranjost s sesalcem in brisanjem prahu - brez kakšnega čiščenja z vodo, kot ga vidiš na yt.
Imam jo v zgornjem nadstropju, na hodniku. Hladi pa štiri sobe, ki imajo vrata na ta hodnik in tudi spodnji del hiše, ker je stopnišče odprto. Sobe so mansardne, sicer je hiša dobro izolirana, ampak poleti je kljub temu prevroče brez klime. Da je v sobah hladno morajo biti vrata odprta :), ni pa treba, da so ves čas. Tako, da z razpihavanjem zraka ni problema, je pa res klima na idealni lokaciji - na sredi hodnika, neposredno med vrati vseh sob. Klima deluje cel dan, vključimo zjutraj in ugasnemo zvečer, ponoči imamo odprta okna. Letos smo jo prižgali konec maja in dela vsak dan...
S hrupom ni problema, notranje enote tako rekoč ne slišiš.
Res je, da so te klime dražje, ampak meni ni žal. Predvsem mi je všeč, da ne čutiš pihanja, prostor pa je ohlajen.

Ni mi jasno kaj točno profitiraš s stropno klimo na hodniku. To je mišljeno za poslovne prostore, kjer dostikrat nimajo opcije drugje kot na stropu zaradi velikih prostorov. Doma je stenska v večini bolj smotrna rešitev. Tudi talna verzija stenske nima smisla.
Magic

starfotr ::

joez7 je izjavil:

starfotr je izjavil:

Okapi je izjavil:

V sifon.

NIKAKOR ne v sifon. Cev kondensa mora biti odprta na spodnji strani, v nasprotnem primeru pride do izlivov v notranji enoti.

O čem ti blodiš?

Magic1 je izjavil:

Ni mi jasno kaj točno profitiraš s stropno klimo na hodniku. To je mišljeno za poslovne prostore, kjer dostikrat nimajo opcije drugje kot na stropu zaradi velikih prostorov. Doma je stenska v večini bolj smotrna rešitev. Tudi talna verzija stenske nima smisla.

Točno to - z eno klimo na sredini hodnika hladim vse sobe, pa še v spodnje nadstopje se spusti nekaj hladu. Hladi pa bolj umirjeno, kot stenske (piha v štiri smeri namesto v eno in zato lahko piha šibkeje).

Jaz hladim s eno stensko na vrhu stopnišča dva nadstropja. Nastavljeno imam na najmanjšo moč, s najnižjimi obrati. Res ne vidim kaj bi profitiral s stropno, razen minus v denarnici in spuščen strop...
Magic

Magic1 je izjavil:

Jaz hladim s eno stensko na vrhu stopnišča dva nadstropja. Nastavljeno imam na najmanjšo moč, s najnižjimi obrati. Res ne vidim kaj bi profitiral s stropno, razen minus v denarnici in spuščen strop...

Saj te ne prepričujem, da je stropna boljša odločitev za te. Meni pač zadeva deluje odlično, strop sem že imel spuščen, denarnica je preživela, po štiri sezonah sem še vedno zadovoljen. Torej - obstajajo lastniki stropne klime, ki smo z odločitvijo zanjo zadovoljni, to sem hotel sporočiti VelkBla, ki so ga zanimale izkušnje s tem.

sbawe64 ::

Magic1 je izjavil:

Stropno kanalsko klimo ima recimo Berghaus iz pss, v svoji 'novogradnji' iz 2010?, VelkBla verjetno zaradi tega zanima.

Se pravi ima po stropu razpeljane kanale do vseh prostorov.
Če ima tudi rekuperator, ne vem.
Klima mu poleti dela 24/7.

Nekaj podobnega ima en privatnik iz Ptuja, ki ima tudi hvac firmo, v svoji novogradnji, stropna kanalska in kanali po celi hiši.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Sej ne gre za to, da bi bila slaba. Bolj je fora, da za večino nima smisla, ker ima več komplikacij/pogojev. Če pa slučajno že imaš spuščen strop in spelan odtok po njem ter dovolj denarja, potem pa kar. Pa hodnik uporaba je nekaj drugega, kot če daš v prostor, kjer si dalj časa. Najpomembnejša zadeva pri montaži kakršnekoli klime, je seveda pametna postavitev.
Magic

endelin ::

Sedaj si pocasi začnite rihtat za sezono 2026:D

Izak ::

Ima kdo idejo kaj bi bilo narobe z deset let staro split inverter klimo Daikin, ki smo jo lani očistili? Če daš roko na izpih, čutiš v nerednih intervalih mrzel izpih, pa potem neohlajen zrak, itd. intervali se menjujejo na nekje 5-10 sekund. Mogoče pomankanje plina?

Karen ::

Za tistega, ki je spraševal za skico tistega stanovanja: odvisno je primarno od tega kam lahko spelješ odtoke, pa elektriko, pa zunanjo enoto. Lahko povem kaj bi jaz preučil, če gre in če denar ni kritična ovira: naredil bi tripple split (kako micko) zunanjo enoto bi nadomestila obstoječo - super če bi bili nosilci taki da bi pasala nova zunanja enota oz. da bi jih lahko enostavno zamenjal z novimi, pa odtok je verjetno tudi urejen vsaj za obstoječo enoto. Potem bi pa v tavelikih sobah dal notranje enote, na zunanjo steno če gre, predvsem zaradi odtoka, pa ker se da po zunanjem delu tudi štrom potegnit, pa mogoče še odtoke speljat. Tako imaš individualno pokrito vsako sobo, ni treba imeti odprtih vrat (sploh ponoči nočeš tega, razen če si sam v stanovanju). Pa kake micke notranje enote tudi ne slišiš če jo dobro nastaviš. Lahko pa da te možnosti ni in potem odpade ta opcija, je pa verjetno optimalna, vse ostale so verjetno slabši kompromisi.
Predlagan scenarij je dober tudi za ogrevanje (ali polno, ali vsaj v prehodnih obdobjih).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Karen ()

ZmAY ::

Nisem bral vseh 138 strani, se opravicujem, ce je kdo ze kaj podobnega spraseval..

Imam 2 notranji enoti povezani na eno zunanjo. Klimi hladita samo v primeru, ko sta vklopljeni obe hkrati. Ce medtem, ko sta vklopljeni, na eni spremenim zeleno temperaturo, bo druga nehala hladiti. Ker se na klime ne spoznam, me zanima, ce kdo pozna tako "obnasanje" oz. ali kdo ze na prvo zogo opazi kaj bi lahko bilo narobe.

darkolord ::

Je tako bilo od začetka?

ZmAY ::

Da.
««
138 / 141
»»