» »

Katera klima

Katera klima

««
19 / 132
»»

BluPhenix ::

djordjevic, hvala za komentar. Všeč mi je, da je problem v monterjih ne v klimi.

Trenutno imam nagledano http://www.technomarket.si/product_deta... sicer 12ko. Bom pa še malo preveril stvari.

Hvala zaenkrat.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

djordjevic ::

Aha, tole je menda Mont Blanc serija. Če bi danes izbiral (med Samsungi), bi najbrž tudi jaz vzel to. Načeloma ima enake funkcije, vendar boljši energetski izkoristek in dizajn je malo lepši od moje.
No grave is deep enough to keep us in chains.

dunker ::

Mene pa zanima, kako je s profesionalno montažo klime, ker se sam tega res ne bi loteval ...

Na koga se je najbolje obrniti?
Kateri prodajalci ponujajo kvalitetno montažo že v paketu z nakupom klime?
Kakšna je cena relativno enostavne montaže?

V mojem primeru bi se verjetno odločil za montažo notranje enote na steno med kuhinjo ter balkonom, zunanjo enoto pa bi montiral na zunanjo stran balkona (torej dober meter stran). To verjetno ni pretirano zahtevno? Kako je z lovljenjem kondenza (v blokih baje znajo biti občutljivi na kapljanje)?

Najlepša hvala za odgovore!

energetik ::

Poglej firmo Dast, LJ. Meni so super zrihtali Samsunga, ki sem ga delna sam zmontiral in nekaj zafrknil... Zdaj dela že 2 leti ko urca.
Če sta enoti tako blzu in je samo 1 preboj, potem pri večini firm ni doplačil, samo za osnovno montažo. Kondenz lahko spelješ v kuhinjski odtok, če bo šlo, drugače pa bo moralo nekam kapljat z balkona..

Okapi ::

A se da kondenz speljati tako, da ti kaplja v korito za rože na balkonu in zraven še rože zaliva? Si predstavljam, da ne bi smel biti problem. Se motim?

Kar se pa montaže tiče, a ni tako, da če kupiš klimo skupaj z montažo, je na vse skupaj 8,5% DDV, če kupiš pa samo klimo, plačaš zanjo 20% DDV. 12% pri 600-800 € že kar nekaj nanese.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Mislim, da je res tako z davkom, se splača.
Ja, seveda se da v korito za rože napeljati kondenz,

destiny ::

Če boš kupoval Toshibo, Mitsubishi ali pa Panasonic, povprašaj še pri Generi. Ponudba za Toshibo je bila pri njih daleč najbolj ugodna, predinštalacijo so izvajalci opravili korektno, inštalacije pa še nekaj mesecev ne bom videl :D

maslo12 ::

Pri nas doma je situacija taka.
Moj brlog je v mansardi, zraven je še ena soba, kopalnica ter hodnik.
V sliki je je narisana situacija.

Fora je v tem, da v mojo sobo nabija sonce celi popoldan. Zaradi 2 strešnih oken v sobi, je situacija zato še bolj neznosna.
Kam postaviti klimo (predvidevam, da na hodnik, ker je namen hladiti obe sobi; kopalnica ni nujno)? Nad vrata na podstrešje?

Mansarda (2 sobi + hodnik) je velikosti 30-40 m2.
Gledal sem klime:
Panasonic CU-RE9HKE
Panasonic CU-RE9JKE

Ali ima kdo izkušnje s temi?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

kmetek ::

kje se najceneje dobi klima, čim bolj klasična, kaka Panasonic?

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

kmetek ::

klima
ista?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

roli ::

Mi smo kamlu po mojem prvem postu v tej temi nabavili Coolwexovo klimo pri Horizontu (gre se za CHS... nekaj). Šlo se je za lanski model in je bil zaradi tega smešno poceni. Ker smo vzeli dve smo dobili še nekaj popusta. Kdo je klimi namontiral sem že pozabil (bi moral pogledat na papirje) ampak zadeva je vrhunsko opravljena. Nič cevi ali karkoli znotraj (vse pospravljeno za notranjo enoto) tako, da krasno. Montaža pa je mislim, da koštala nekaj več kot 200EUR. Klime so tudi na pogled lepe, da ne omenjam LCD zaslon, ki je tudi precej uporaben. Hladijo izvrstno vsaj zaenkrat...tok...tok...tok. Glede na to, da so bile praktično zastonj so res izvrstne. Ionizator sicer ne vem kako deluje ampak recimo, da deluje kot bi moral:D. Od dneva, ko smo klimi naročili pa do dneva, ko so bile namontirane je minilo približno en teden.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roli ()

thinkblue ::

Klima dela v "nulo" :D

V torek sem jo zmontiral, pa tako hladi da niti nimam vklopljene pa ni v mansardi več kot 22°C, hehe

lp, TB

mikichico ::

Pozdrav vsem!

Kupujem klimatsko napravo (3,5kW)in se nekako ne morem odločiti ali naj vzamem nek nižji cenovni razred (gree, matrix,...) ali naj vzamem inverter, gledal sem hitachi...
Mi lahko sveujete na podlagi vaših izkušenj?

lp

HAHA, to je kot bi rekel ne morem se odločit a bi kupil cliota a bi rajš A4... Pelješ se tko al tko lahko z vsakim, pa še Clio ma vse kar imajo veliki...ali pač?

peyj ::

Doma imam eno cenovno ugodnejšo klima napravo od Whirpoola, 3kW. Ima nekaj dodatnih funkcij in gretje, pa tudi zmontirana je bila kvalitetno. Drugače pa če bi se še enkrat odločal bi defenitivno vzel nekaj z inverterjem, že zato da klima ves čas ne piha na polno in je temperatura v prostoru bolj konstantna. Kolikor vem so Hitachi, Toshiba Mitsubishi najboljše klime in s tem nimaš kaj zgrešit.

Pri renojih baje elektronika zafrkava ;)

peyj, Zanima me koliko si plačal za klimo in montažo?

Kocka je padla! :D

Vzel bom HITACHI RAS/RAC 35YH6! energetski razred A, pa greje pri -15°C
Za 800€ skupaj z montažo. http://www.klimatiziran.si/ To je najcenej kar sem našel v tem rangu in mislim da sem dobro izbral...

Zdaj pa še samo da zmontirajo, pol pa naj bo vroče poletje!!! :D

Zgodovina sprememb…

Za kako velik prostor si to vzel?

O.

60 m2, okna na obe - sever jug strani. Inštalirana bo v dolg hodnik, tak da bo pihalo skozi njega proti dvem sobam. Kako pa se obnese pa ti povem naslednji teden ;)

maslo12 ::

OK...
Kolebam med tema 2, prosim za mnenja.
* Panasonic CS/CU-RE9JKE (http://www.klimaa.si/podrobnosti_klimat...
* Coolwex CRS 12 I10 (http://www.klima-center.si/klimatizacij...

Kaj je boljše.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: maslo ()

multimeter ::

cau,
prosim za mnenje glede klima naprav ki ne potrebujejo polnjenja. vikend je namrec zelo oddaljen tako da bi me klima naprava, ki jo lahko sam zmontiram zelo osrecila. kvalitete ne potrebujem ker gre za klimatiziranje kletnih prostorov poleti tako da hrup ne moti.
hvala in lep pozdrav,
multi

Mislim, da imaš v BauMaxu ali Bauhausu take klime s hitrimi spojkami. Samo montiraš obe enoti, zašraufaš skupaj cevi in zadeva špila. Mislim, da se dobijo že take v energijskem razredu A, tako da ne vidim pomisleka, da ne bi take nabavil. Edina omejitev je dolžina cevi, ki je fiksna. Ampak tistih 3 metre cevi je po mojm v 90% primerov čist zadost.

Azrael ::

Bauhaus varianta pri nas dela od 2006. Do sedaj nobenih težav. Tako, če ti dolžina cevi odgovarja, ne vidim problema.

Če pa so cevi prekratke, se jih lahko podaljša, vendar je potrebno vakumirati vse skupaj in v odvisnosti od dolžine cevi dodati plin.
Nekoč je bil Slo-tech.

Srakopir ::

Ima kdo izkušnje z Convair mastercool? Bojda temelji na izhlapevanju vode.

Izkušenj nimam, ampak takole na pamet bi rekel, da so bolj blažev žegen. Mogoče v idealnih pogojih nekaj malega hladijo, to je pa tudi vse. Kot vidim, moraš narediti v sobi prepih, da gre vroč zrak če neko mokro zadevo v tej "klimi", ki jo suši in se pri tem hladi. Verjetno bi podoben rezultat dosegel z mokro brisačo in ventilatorjem:P

O.

adam007 ::

No jaz imam dobre izkušnje - imam tako klasično kot tudi Mastercool klimo, pa zaradi kakovosti zraka in res smešne porabe uporabljam samo slednjo. Dokler nisem preizkusil sem bil tudi sam skeptičen, vendar fizika deluje :).

beta1 ::

Ze leto in pol imam Panasonica RE12HKE in morem rečt, da sem zelo zadovoljen. Nobenih težav.

V roku enega leta bom kupil še eno klimo, ki jo bom dal montirat v drugem stanovanju. In bom kupil po vsej verjetnosti spet Panasonica. Kolebam pa tudi med Samsungom. Seveda spet z inverterjem.

Se jeseni klime kaj pocenijo. Oz kdaj se splača to spet kupit?

Arrivo ::

Spletna trgovina s klimami : www.split-klima.si
Ja ja to drži !!!

soso ::

KAj pravite se splača vzet. Klima+ montaža okroglih 1000 eur. Gre se pa za Samsunga mont blanc
Hladilna moč (min.-max.) (kW) 3,5
EER-izkoristek (energijski razred hlajenje) (W/W) 3,60
Grelna moč (min.-max.) (kW) 4,0
COP- izkoristek (energijski razred gretje) (W/W) 3,64
Glasnost- notranja enota (dB) 21
Glasnost- zunanja enota (dB) 45
Dimenzije notranje enote (V x Š x G) (mm) 304x900x185
Dimenzije zunanje enote (V x Š x G) (mm) 548x790x285
Teža -notranja/ zunanja enota (kg) 10 /33
Ionizator oz. ionski filter da
Katehinski oz. antibakterijski filter /
Plazma filtrirna enota MPI Mikroplazma Ion
Samodejno čiščenje filtrov da
Sterilizacija notranje enote /
Samodejno sušenje notranje enote /
Napajanje (V / Ph / Hz) 220 / 1 /50
Max. dolžina cevi (m) 15
Max. višinska razlika (m) 10
Območje delovanja pri hlajenju (°C) -10~ -43
Območje delovanja pri gretju (°C) -15~+24
Hladilni plin R410A
Garancija: 2 Leti

Mont Blanc-KLIK
Ah ni nam lahko!!!

Še eno vprašanje z moje strani ... Moje stanovanje izgleda takole, clickety click, ima pa okrog 48m2. Klimo bi rad namontiral na tisto steno med kuhinjo in balkonom, spodaj desno. Tako bi zadeva hladila kuhinjo (in dnevno sobo), usmerjena je pa tudi proti hodniku in posledično spalnici (ki si jo najbolj želim ohladit), montaža verjetno ne bi bila zahtevna pa še kondenz bi lahko lovil na balkonu. Imam pa dve vprašanji:

1. Je takšna postavitev klime okej?
2. Tista stena ima žal le 71 cm širine ... notranje klimatske enote pa so kot po pravilu široke nekje med 73 in 85 centimetri, grrr! Obstajajo mogoče kakšne manjše notranje enote?
3. Ali bi mi svetovali kakšno drugo primerno pozicijo za montažo klime, da bi stvar dobro funkcionirala?

Hvala vsem za odgovore!

Anže :D

roli ::

Jaz imam pa z eno izmed coowexov malenkostne probleme. Zadeva namreč ob zagonu spusti iz sebe nekakšen kiselkast vonj, ki je zelo nadležen. Sicer se potem po kakih 10 minutah odstrani (vsaj če hladim) vendar ko vklopim samo ventilator notranje enote pa je vonj veliko hujši. Spucal sem filter (ki je bil zelo umazan kljub temu da je klima praktično nova) vendar ni kaj dosti pomagalo. Tako da kaj bi lahko bil problem?
http://www.r00li.com

Azrael ::

Še neje je svinjarija ali pa celo kaj kar je umrlo v notranjosti . Preglej vse in pričakuj nepričakovano.
Nekoč je bil Slo-tech.

Še par vprašanj z moje strani. :D

Kakšno moč hlajenja potrebujem za cirka 45 m2? Na Klimatiziran.si si ogledujem sledeči dve klimatski napravi:

- Gree Mono Inverter Artful (2.6 kW, 650 € z montažo);
- Hitachi RAS25YH6|RAC25FH6 (2.5 kW, 740 € z montažo).

Sta dovolj zmogljivi? Je Hitachi res vreden 100 € več? Bi bilo bolje, če vzamem 3.5 kW zadevo, da bo stanovanje tudi v bolj oddaljenih predelih bolje ohlajeno? Ima kdo kakšne izkušnje z nakupom in montažo pri tej firmi? Kaj bi mi vi priporočali za hlajenje takšnega stanovanja s cirka 45 m2?

Hvala vsem za odgovore! ;)

schurda ::

Ja, če se boš pametno obnašal. Ponoči zrači, podnevi spusti rolete, klima naj dela cel dan. Vrata naj bodo odprta in stanovanje bo hladno.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Kdaj so cene za nabavo klime v povprečju najugodnejše? A se splača klimo kupit recimo septembra, ko so sezona konča, ali recimo marca, preden se začne?

O.

Evo, kopujem še eno klimo zasebe.

Nujno rabim odgovor. Isto vprašanje kot Okapi!

Kdaj so cene za nabavo klime v povprečju najugodnejše? A se splača klimo kupit recimo septembra, ko so sezona konča, ali recimo marca, preden se začne?

Gledam cene in se mi zdi da so zdaj vse za 50 EUR dražje kot julija. Naj kupim ali počakam. Praktično jo bom komaj komaj drugo leto uporabljal.

YaN-cH ::

Če jo ne misliš uporabljat do naslednjega poletja bi jaz počakal z nakupom, če ne drugega vsaj garancijo podaljšaš za pol leta. Kupil pa jo bi če bi kje dobil res kako zelo ugodno ponudbo.

+ KLIMA COOLWEX CRS 12 I10 NOTRANJA
DC INVERTER COMFORT, CRS 12 I10, enojna, stenska, daljinsko krmiljena,
hlajenje - gretje, energetski razred A, z osnovnim protiprašnim
?istilcem, z ESF ?istilcem z elektrostati?nim modulom s funkcijo odstranjevanja
neprijetnih vonjav in delcev vlage ter z aktivnim karbonskim modulom, ki eliminira
prašne delce, bakterije in cigaretni dim, z ionizatorjem, funkciji SLEEP in TURBO.
Doseže 3,45 (0,46 - 3,92) kW hladilne ali 3,9 (0,72 - 5,1) kW grelne mo?i. Sistem
je napolnjen z ekološkim plinom R 410a. Delovanje (ogrevanje) do 0°C
zunanje temperature.

+ KLIMA COOLWEX CRS 12 I10 ZUNANJA
Comfort, zunanja enojna stenska enota
Inverter, 3,45 kW, R410A, gretje do 0°C

+ VGRADNJA KLIM NA STAN OBJ DO 3M

Dobim z vgradnjo za 585 EUR? Se splača?

Samsunga z podobnimi karakteristikami z vgradnjo dobim za 750 EUR, Panasonica pa za 800 EUR.

Se splača ta Coolwex klima? Je sploh ta firma vredi? Da ne crkne po nekaj časa?

Prosim za mnenje?

Hvala

Gretje do 0˙C? Brez veze, če se misliš še gret.

Chikatozuka ::

Cena klim se vedno zniža po sezoni, zato jo je takrat cenovno najugodneje kupiti. Res pa je, kot je nekdo omenil višje, da jo v ugodnih časih pač ne moreš uporabljati, razen, če kupiš tako, ki tudi greje, in posledično se čas garancije izteka v prazno. Tako da je priporočljivejše, da klimo namenjeno samo hlajenju kupite raje marca.

Jaz sicer nisem fanatik na firme, sem pa pristaš klimatskih naprav japonskega porekla. Svoje poslovne prostore sem pred opremila iz trgovine Remty-R - klimatske naprave in ker sem bila tako zadovoljna, sem letos z njihovimi klimami opremila tudi svoje bivalne prostore. Saj je teh ponudnikov dovolj v SLO, tako da ni neka panika okoli tega, jaz sem pač naletela na njih in sem zelo zadovoljna.

Pri klimah je treba paziti, kje in od kod jih kupujete, saj vam jih v primeru okvare ne vzame vsak popravljati. Glejte, da kupujete pri ponudnikih, ki nudijo tudi servise teh klim.

Futsal ::

da malo obnovimo temo, katero klimo ob tej gori ponudbnikov izbrati v sedanjem času. klima bo služila 80% hlajenju in ostalo gretju.
Bral sem veliko o panasonic, miciju, fujitsu ..in nekako bi se odločil za zadnja dva. Stanovanje v katerem bi klima delovala je okoli 50 - 60m2

Kakšni predlogi? So kakšni monterji ki imajo kakšno akcijo sedaj z montažo vred?
Janko in Metka

Za akcijo ne bi vedel, sem pa lansko leto najbolj ugodno ponudbo za Toshibo dobil od Genere. Prodajajo seveda tudi druge znamke.

Pozdravljeni,

Po prebiranju na internetu sem se nekako odločil za mitsubishi model : FD25VABH

Ima kdo izkušjne s to klimo?

Je kdo kje dobil dobro ponudbo omenjenih klim?
Janko in Metka

BuzzFuzz ::

Futsal, jaz bi za enak denar ali 50EUR več kupil raje Toshibo RAS10 (inverter) serijo SKV ali SKVR

Ok, torej v čem je pa ta klima boljša od prej navedene? Samo znamka? ali kak konkretnega? Prosim za nasvet!
Janko in Metka

YaN-cH ::

Futsal je izjavil:

Pozdravljeni,

Po prebiranju na internetu sem se nekako odločil za mitsubishi model : FD25VABH

Ima kdo izkušjne s to klimo?

Je kdo kje dobil dobro ponudbo omenjenih klim?

Mi imamo to klimo že 2 leti (oz. je FD25VA, če se ne motim je BH oznaka za modele ki grejejo tudi pod -15°) nimamo nobenih problemov in smo zelo zadovoljni, klima je res full tiha, edino notranja enota je pa res velika no tudi zunanja ni majhna to so po moje edini minusi te klime. Ko smo jo kupovali vem da je imela najboljše izkoristke.

ppor ::

Še vedno nima nihče Samsung klime?
Sedaj za slabih 600EUR...

http://www.technomarket.si/product_deta...

zakaj pa?

waiki ::

Živjo jaz imam namen kupit tudi klime. Imamo 3 nadstropja vsako po cca 80 m'.
Oklevam med klimam: 1. DAIKIN
2. MITSUBISHI
3. TOSHIBA
Pa me zanima katero mi priporočate. Hvala za odgovore:)
««
19 / 132
»»