» »

Katera klima

Katera klima

««
68 / 130
»»

radmannsdorf ::

@seminal, vpiši "čistilo za klimo" v google, pa ti bo vrglo ven desetine trgovin.

Okapi ::

Magic1 je izjavil:

Filter je itak samo ta osnovni proti prašni potreben. Vse ostalo je bolj marketing, kot pa kakšen efekt.
Do 30m2 je v 99% zadosti 3.5kW.
Do 30 m2 je vrh glave dovolj 2,5 kW.

seminal ::

Sedaj sem na dve čistili s peno naletel. Zakaj je eno 2x dražje? bolje ščisti ali?
http://mgk.si/reklamna-vrstica/evaporat...
https://www.mcenter.si/dodatna-oprema/a...
Količinsko je enako.
LP

Magic1 ::

Okapi je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Filter je itak samo ta osnovni proti prašni potreben. Vse ostalo je bolj marketing, kot pa kakšen efekt.

Se strinjam, 2.5kW je vrh glave. Sem mislil da je 3.5kW osnovni model, vendar je ta model primeren za 50m2.
Magic

energetik ::

Okapi je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Ja ali pa ne. Odvisno kaj je teh 30m2 in kaj se tam počne.

Če kuriš pečico pa še kuhaš na parih platah v majhnem prostoru, potem ni dovolj. Tudi hlajenje kakšnega zastekljenega balkona velike kvadrature tudi ne. Za normalne situacije pa je, sploh če nimaš motnje, ki te sili v konstantno ugašanje klime.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

seminal je izjavil:

Sedaj sem na dve čistili s peno naletel. Zakaj je eno 2x dražje? bolje ščisti ali?
http://mgk.si/reklamna-vrstica/evaporat...
https://www.mcenter.si/dodatna-oprema/a...
Količinsko je enako.
LP

To je tako kot pri drugih čistilih. Druga firma, druge sestavine mogoče, učinek podoben, cene drugačne.
Jaz bi vzel tistega za 14€, ker mi deluje bolj za profesionalno uporabo. :)

radmannsdorf je izjavil:

To je tako kot pri drugih čistilih. Druga firma, druge sestavine mogoče, učinek podoben, cene drugačne.
Bolj iste sestavine, poceni kupljene na Kitajskem, dodano drugo barvilo in dišava, da se loči od konkurence, lepa embalaža in potem je samo od predrznosti in iznajdljivosti firme odvisno, kako drago bo robo prodajala.

energetik ::

Ali pa zliješ v pršilko nekaj detergenta za posodo + vodo in imaš home made. Pošpricaš, počakaš nekaj časa, splakneš s čisto vodo, ponoviš.

easyrider3 ::

Sem se odločil da bom kar kupil klimo LG P12EN ker je kar solidna cena za to kar ponuja in zanimivo pa je to,da ima tovarniško garancijo 3 leta a v trgovini Big bang pa piše 2 leti,verjetno je napaka. Trenutno je edino v trgovini Big bang in Mimovrste po taki ceni 608 eur ali 615 eur.

https://www.bigbang.si/klime/sp12en-kli...

https://www.mimovrste.com/stenske-klima...

https://i.cdn.nrholding.net/38317610/10...

Ok, Petrol in Diners v kombinaciji na obroke ne gre, torej Petrol ponudba odpade.
Kje je najboljše iskat klimo z montažo, do nekje 700EUR? Pogoj je Diners na obroke.
Ogledujem Enaa, kjer so od 600EUR dalje. Me lahko kdo usmeri nekako, ker itak gledam najcenejši Cooper & Hunter :)

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Zdaj govorim res na pamet, ampak tudi če imajo slučajno kaj v Mercator tehniki se da kupiti prek mercator pike na brezobrestne obroke (mislim da je max 24 obrokov).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Ma plačilne kartice Pika nimam, vzel bi pa na max 12 obrokov, ampak kot vidim Mercator tudi podpira Diners, se bom pozanima. Hvala!

BorutK-73 ::

Na mimovrste imajo akcijo na klime z montažo in mislim da še imajo diners.
https://www.mimovrste.com/seznami/klima...

če ne dela zgornji link:
https://www.mimovrste.com/iskanje?s=Kli...

Zgodovina sprememb…

@BorutK-73, hvala, ampak kot vidim je njihova akcija dražja kot na Enaa. Čudno, včasih so se šli na cente, zdaj pa so razlike desetine eurov..

Izgleda da so pri enaa dobili cenejše monterje. Kako to vpliva na izvedbo, oziroma na dodatne stroške, tega pač ne vemo. Mimovrste je postal že tako velik trgovec, da se ne rabi tepst za vsak cent, sploh pri montažah, ki lahko odvrne kupca od nadaljnega nakupovanja. Raje imajo najnižje cene pri končnih izdelkih (ali zelo blizu).
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Gregor P ::

Le toliko bodite pozorni pri ceni vključene "osnovne" montaže, da to seveda ne pomeni, da ne more biti dosti dražje, če je veliko več dela s samo montažo (postavljanje odra, več prebojev stene, več metrov kablov, cevi itd.).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mja, pri meni bo najbolj simpl varianta, samo luknja skozi steno, zunanja in notranja enota bosta 50cm narazen, zraven je pa še žleb za kondenz.
Sem razmišljal o drugih variantah, ampak sem se odločil da bo enostavna varianta še najboljša. :)
Zaenkrat se držim kar tiste za 599€, ima 5 let garancije, wifi, pa dovolj močna, A++ hlajenje in gretje.

RejZoR ::

Prenosne klime:
+ poceni
+ prenosne
O nekatere ponujajo pribor za enostaven priklop odvoda na okno z roleto
- zelo glasne
- odvodna cev delno nazaj segreva prostor (sploh če je zelo raztegnjena)
- luknja v steni mora biti zelo velika
- glavna enota je relativno velika naprava

"Split" prenosne klime (te se dobi relativno težko mapak obstajajo):
+ relativno poceni
+ prenosne
+ tihe
+ zunanja enota je ločena komponenta
- zunanja enota je ločena ampak običajno fiksno povezana z notranjo (bistveno tanjša cev kot pri odvodni, če nima hitrih spojk ni možno montirati čez steno)
- notranja enota je še vedno relativno velika

Split klima:
+ izjemno tihe
+ potrebna zelo majhna luknja skozi steno
+ ni v napoto ker je umaknjena na steni
+ hladilna enota je pod stropom kar pospeši hlajenje ker lepše premeša zrak
- celotna cena
- potrebna strokovna montaža (razen če ima hitre spojke)
- fiksna

Tak par stvari, da se v osnovi lažje odločite v kaj sploh it, da ne bo pol kakšnih presenečenj in razočaranj...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ali kdo ve, ali je pri Enaa, prihod monterja na lokacijo(50km iz LJ) treba še posebej plačati? V pogojih namreč piše "Dostava naprave je vključna v ceno". Verjetno kar monter pripelje klimo s seboj ane? Ali pač pošta posebaj pošlje, potem pa pride monter naknadno?
Jo je kdo kupoval z montažo pri Enaa? Hvala za odgovor. :)

Zgodovina sprememb…

Fsegula62 ::

radmannsdorf je izjavil:

Ali kdo ve, ali je pri Enaa, prihod monterja na lokacijo(50km iz LJ) treba še posebej plačati? V pogojih namreč piše "Dostava naprave je vključna v ceno". Verjetno kar monter pripelje klimo s seboj ane? Ali pač pošta posebaj pošlje, potem pa pride monter naknadno?

Najprej dobiš klimo, v klimi notri imas listek, jih poklices in se sam dogovoris za montazo, tako je bilo pri nam lani, sAM so salabajzarji glede na to da je crknila po parih mesecih xD

Pac-Man ::

easyrider3 je izjavil:

Kako to da moja Mitshubishi klima MSZ-GE25VA ima samo običajna 2 filtra in to sta zelene barve po domače povedano neke vrste plastična mrežica ki se jo samo opere. Kako to,da ni opremljena še z kakim drugim filtrom,ker sem zasledil da druge klime tud kitajske imajo.

Ker si kupil klimo in ne čangšlang turbo ionizatorja proti prostim radikalom.

Fsegula62 je izjavil:

radmannsdorf je izjavil:

Najprej dobiš klimo, v klimi notri imas listek, jih poklices in se sam dogovoris za montazo, tako je bilo pri nam lani, sAM so salabajzarji glede na to da je crknila po parih mesecih xD

Koliko km daleč pa je imel monter sedež? Ste kaj doplačali? So bili na listku na voljo tudi regijski monterji ali samo eden?

Zgodovina sprememb…

radmannsdorf je izjavil:

Fsegula62 je izjavil:

radmannsdorf je izjavil:

Koliko km daleč pa je imel monter sedež? Ste kaj doplačali? So bili na listku na voljo tudi regijski monterji ali samo eden?

Klima elektro iz LJ mi smo pa malo naprej od Velenja

RejZoR je izjavil:

Prenosne klime:
+ poceni
+ prenosne
O nekatere ponujajo pribor za enostaven priklop odvoda na okno z roleto
- ZELO GLASNE
- odvodna cev delno nazaj segreva prostor (sploh če je zelo raztegnjena)
- luknja v steni mora biti zelo velika
- glavna enota je relativno velika naprava

"Split" prenosne klime (te se dobi relativno težko mapak obstajajo):
+ relativno poceni
+ prenosne
+ tihe
+ zunanja enota je ločena komponenta
- zunanja enota je ločena ampak običajno fiksno povezana z notranjo (bistveno tanjša cev kot pri odvodni, če nima hitrih spojk ni možno montirati čez steno)
- notranja enota je še vedno relativno velika

Split klima:
+ izjemno tihe
+ potrebna zelo majhna luknja skozi steno
+ ni v napoto ker je umaknjena na steni
+ hladilna enota je pod stropom kar pospeši hlajenje ker lepše premeša zrak
- celotna cena
- potrebna strokovna montaža (razen če ima hitre spojke)
- fiksna

Tak par stvari, da se v osnovi lažje odločite v kaj sploh it, da ne bo pol kakšnih presenečenj in razočaranj...

Pri prenosnih bi jaz "zelo glasne" odebelil in z velikimi črkami napisal ker folk ne ve kako je to glasno v sobi.
Dodal bi še da so prenosne manj zmogljive ravno zaradi načina kako delujejo, pri prenosni je spodnji del in izpušna cev vroča, vroč zrak ti vleče nazaj v sobo zaradi podtlaka, pri split se notranja enota ne greje in ni podtlaka. Edini "plus" ki ga ima prenosna je če kadiš v prostoru ker vleče zraven mrzlega zraka tudi cigaretni dim ven .;)

RejZoR ::

Misliš zraven vročega. Če bi mrzlega izpihaval bi si nabijal samo račun za elektriko, bi ti pa blo še vedno vroče ;)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Fsegula62 je izjavil:

Pa ni bilo nič za doplačat ane?

romex ::

Bergen klime? ima kdo kake izkušnje?

https://www.bolha.com/gradnja/ogrevanje...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: romex ()

radmannsdorf je izjavil:

Fsegula62 je izjavil:

Pa ni bilo nič za doplačat ane?

nep

Ganon ::

Moja klima ga biksa. Vklopim jo, temperatura je nastavljena na 22°C, vse ostalo na avtomatsko. Namesto, da bi začela izpihovati hladen zrak, iz nje samo rahlo piha in to mlačen zrak, skoraj topel. Tako je že skoraj pol ure. Prvič sem jo vklopil na začetku tega tedna in od začetka avtomatska funkcija ne deluje pravilno. Če preklopim na hlajenje, začne takoj močneje pihati hladen zrak. V stanovanju je trenutno 25°C. Kaj bi lahko bilo narobe? Lansko leto sem imel ves čas vse nastavljeno na avtomatsko in je klima hladila brezhibno.

easyrider3 ::

Ganon je izjavil:

Moja klima ga biksa. Vklopim jo, temperatura je nastavljena na 22°C, vse ostalo na avtomatsko. Namesto, da bi začela izpihovati hladen zrak, iz nje samo rahlo piha in to mlačen zrak, skoraj topel. Tako je že skoraj pol ure. Prvič sem jo vklopil na začetku tega tedna in od začetka avtomatska funkcija ne deluje pravilno. Če preklopim na hlajenje, začne takoj močneje pihati hladen zrak. V stanovanju je trenutno 25°C. Kaj bi lahko bilo narobe? Lansko leto sem imel ves čas vse nastavljeno na avtomatsko in je klima hladila brezhibno.

Verjetno so senzorji krivi da ne zaznajo ali jih pa kaj moti. Jaz ko sem dobil klimo in ko so mi jo zmontirali sem tudi bil v dvomih ker mi je tudi klima na avtomatsko nenormalno delala in sem klical na par glavnih servisov in prodajalcev klim in so mi čisto enostavno vsi povedali da klimo nastavi na HLAJENJE in ne na avtomatsko ker senzorji znajo kar mešat vse skupaj pa imam klimo MITSHUBISHI baje enihnajboljših. Imam pa kolega ki ima Panasonic klimo in to že 9 let pa ima vedno nastavljeno na avtomatsko in mu skoz deluje normalno.

Tudi ta, s katero imam težave, je Mitsubishi Electric. Danes jo malo testiram in sem opazil še eno stvar. Nastavljeno imam na hlajenje, na najnižjo možno temperaturo (16°C). Tako deluje že dve uri, temperatura v sobi, kjer je klima nameščena, pa še vedno ni nižja od 20,5°C. Sosednja soba je še toplejša. Iz klime sicer piha hladen zrak, ampak ne dovolj hladen za izbrano nastavitev. Nič mi ni jasno.

Očitno ni dovolj močna, da bi v takem času toliko ohladila. Če je zunaj 28-29 stopinj, kot danes, ti nobena običajna klima ne bo shladila normalno velike sobe na 16 stopinj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Hočeš reči, da topleje kot je, težje bo shladila prostor? Lani, ko sem jo sredi poletja vklopil, je pihala tako mrzel zrak, da me je zeblo. Sobe so bile zelo hitro hladne. Trenutna situacija mi je precej sumljiva, sploh ker ne deluje avtomatski način. Klima je stara leto dni.

Čisto možno, da ne deluje optimalno, ampak samo na osnovi podatka, ki si ga dal (v dveh urah shladila na 20 stopinj), tega ni mogoče vedeti.

Pozabljate da trenutno ni problem temperatura, ampak visoka vlaga. V 1 nadstropju imam 22C in 85% vlage pa se mi zdi da je 26C+. Klimo vklopil za 20 minut in je bilo takoj boljše.

Ganon, probaj sušenje zraka(dry) na klimi.

Hočeš reči, da topleje kot je, težje bo shladila prostor?
Jasno, kaj si pa ti mislil?

Na eni strani imaš moč in učinkovitost klime, na drugi pa zunanjo temperaturo, velikost prostora, notranje vire toplote (ljudje in naprave) in izolacijo. Od tega je potem odvisno, koliko lahko klima shladi.

Sicer nimam pojma, kakšni so dejanski standardi, ampak takole na pamet bi rekel, da bi te izdelovalci klim radi prepričali, da mora klima narediti vsaj 20 stopinj razlike. Kar je verjetno celo res, če živiš v Dubaiju. In potem rečejo, da je 3,5 kW dovolj za 40 m2. Pri nas je 15 stopinj razlike več kot dovolj, da imaš 25 stopinj, ko je zunaj 40 stopinj, kar se zgodi mogoče enkrat na deset let. V resnici je tudi 10 stopinj razlike čisto dovolj, ker je pri nas le redko čez 35 stopinj in takrat je 25 stopinj notri čisto znosno. In se potem izkaže, da lahko pri nas s 3,5 kW čisto lepo hladiš 80 m2 veliko (spodobno izolirano) stanovanje.

Okapi je izjavil:

Saj sem nadaljeval post. :P Lani poleti je bilo še precej bolj vroče, pa se mi ni zdelo, da bi klima stežka hladila prostore. Vsekakor bom še opazoval in testiral in če ne bo boljše, kontaktiral podjetje, pri katerem sem jo kupil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

konspirator ::

Ganon je izjavil:

Tudi ta, s katero imam težave, je Mitsubishi Electric. Danes jo malo testiram in sem opazil še eno stvar. Nastavljeno imam na hlajenje, na najnižjo možno temperaturo (16°C). Tako deluje že dve uri, temperatura v sobi, kjer je klima nameščena, pa še vedno ni nižja od 20,5°C. Sosednja soba je še toplejša. Iz klime sicer piha hladen zrak, ampak ne dovolj hladen za izbrano nastavitev. Nič mi ni jasno.

Točen model (moč), velikost prostora ?
--

Zgodovina sprememb…

Spajky ::

Vrži ven varovalko, na kateri je klima za ene pol ure in probaj nazaj!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Ganon je izjavil:

Okapi je izjavil:

Saj sem nadaljeval post. :P Lani poleti je bilo še precej bolj vroče, pa se mi ni zdelo, da bi klima stežka hladila prostore. Vsekakor bom še opazoval in testiral in če ne bo boljše, kontaktiral podjetje, pri katerem sem jo kupil.

Potem imaš premalo plina ali pa kompresor nagaja.

mat xxl ::

Ja in to je verjetno vse posledica dejstva , da za najcenejše montirajo klime pleskarji, knaufarji in drugi profili. Tako je bilo tudi pri znancu, ko so mu montirali, sem jih vprašal, kdaj mislijo komprimirati sistem, so se smejali in rekli, da je plin že noter in je njihovo samo, da povežejo in plin spustijo in dela.... samo so pozabili povedati, kako dolgo pa ? Me pa zanima, kako potem proizvajalec prizna garancijsko popravilo, ko klima zaradi nestrokovne montaže odleti ?

Sej se ne bo nič zgodilo, če je povezava le čez zid. Vsaj kakšno leto ali dve, potem so pa veseli, da odpove. Izkoristek bo slabši, venda se to ne vidi. Jebat ga, moraš za vsako stvar vedet kako se pravilno naredi in zraven težit majstrom, ki v večini delajo po liniji najmanjšega odpora.
Magic

jazjaz51 ::

A je kdo kje zasledil kakšno ugodno klimo - pogoj notranja ne sme presegat 22db.
Bolj ko gledam manj vem kaj bi vzel za spalnico 25m2?

mat xxl
Objavi, kdo mu je montiral, da se še kdo drug ne ujame na limanice šalabajzarjev.

Zibro je imel nekoč nekaj takih modelov (hitra sponka), vse ostale je potrebno pred prvim zagonom obvezno vakuumirati.

jazjaz51
https://slo-tech.com/forum/t154302/p523...

samsung trikotne so tudi tihe, čeprav bi zate zadoščal že 2.5 kW model.
https://www.bigbang.si/klime?pricefrom=...

https://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd...
--

gazer ::

Živijo! Zanima me če so načeloma mitchibushijeve msz-sf serije slabe? ali je boljše investirati v Fh serijo. Nagledano imam sicer sf-3.5kw za 900e. fh pa je 2.5kw pa za 1000e. Katera bo bolj dolgo držala, ter kako se primerjata pri hlajenju in gretju?

FH 35VE je mitsubishi top klasa, SF 35VEH je mitsubishi srednja klasa.

http://www.topeldom.si/klima-naprave/mi...
http://www.topeldom.si/klima-naprave/mi...
--

Zgodovina sprememb…

tkma ::

..tole klimo ponuja telekom na obroke z montažo, pa me zanima mnenje onjej, uporabljali bi jo predvsem za gretje

Panasonic Klimatska naprava CS/CU-KE35TKE

HVALA

aja cena je 24x 31EUR pa 300 točk

mogoče če kdo pove še primerjavo z tole klimo katera je boljša
https://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd...
Peter

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tkma ()

tkma ::

pa še tole :
Beko
Klimatska naprava BDIN120/121 WiFi z montažo
24x 25 €
Peter

Če misliš ogrevat, potem ne šparaj! Sploh pa ne kupi cenenih noname. Tistih 100-200€ razlike v ceni ti bo boljša klima prinesla v kakšnih dveh letih.
Magic
««
68 / 130
»»