» »

Katera klima

Katera klima

««
7 / 132
»»

falotXP ::

Se ta klima ( Panasonic HE ali XE model) z kisikovo prho zdaj splača, ali je pa to bol markentinška poteza?
Kaj raje vzeti Panasonica z AC robotom in kisikovo prho ali pa Toshibo Daiseikai?

glinik ::

Kolko sem se pozanimal so Daikin, Toshiba in Fujitsu št. 1. Seveda je tudi cena temu primerna :(

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Irmscher ::

A ma kdo izkušnje s temi Coolwex?

http://www.horizont.si/

Rozy ::

falotXP - kisikova prha definitivno, kar se pa AC robota tiče pa definitivno ne... Daisekaj - najboljše klimatske naprave!!!

Irmscher - Lahko prebereš moje poste, o katerih opisujem da sem jaz z mojo zelo zadovoljen. Model Prestige line - CPS 12 R10 - s kisikovo prho ...
Coolwex - po mojih izračunih primerjava med kvaliteto in ceno so številka ena.

falotXP ::

Ja...vem, da je Toshiba Daiseikai vrhunska klima, ampak, če gledam funkcije Panasonica, jih ta ima več, po kvaliteti pa tudi dosti ne zaostaja za Toshibo....ali?

Slidy ::

Po vseh teh postih sem se nekako odločil za Panasonikovo invertersko klimo. Ali lahko kdo priporoči kakšno podjetje s katerim ima dobre izkušnje pri montaži klime po možnosti iz lj? Namreč ne bi rad, da vse razrijejo potem pa pustijo ko mačka mlade in da popravljam in pospravljam za njimi kot bebec.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Slidy ()

falotXP - koliko pa zaostaja hyundai accent za WV golfom?

Bog ve!?!?!

LP

Meni Horizont ponuja za 54m2 stanovanje naslednje klime:

1.Klimatska naprava EXCLUSIVE CAS 12 I 10 inverter, s plazma čistilcem
ozračja, visokoaktivni 3 stopenjski čistilec zraka, A energijski razred,
plin R 410 a

216.045,00 SIT z montažo

2.Klimatska naprava COMFORT CHS 12 I 10 inverter,z biofiltrom in
ionizatorjem, visokoaktivni 3 stopenjski čistilec zraka, A energijski
razred, plin R 410 a

196.071,00 z montažo

3.Klimatska naprava EXCLUSIVE CAS 12R 10, plazma čistilec zraka,
visokoaktivni 3 stopenjski čistilec zraka, A energijski razred, plin R 410a

185.999,00 SIT z montažo

4.Klimatska naprava COMFORT CHS 12R 10, biofilter in ionizator,
visokoaktivni 3 stopenjski čistilec zraka, A energijski razred, plin R 410a

150.154,00 SIT z montažo

Kakšne so razliked med temi modeli?

BlackHole ::

Nikjer nisi napisal navedene moči klime. Sicer pa mislim, da je razlika med enakima znamkama samo v tem, da ima dražja zraven še gretje. Ugibam.

edit: aja, zdaj vidim, da sta dražji klimi inverter. Kar pomeni manjša porabi energije, na kratko.
LP Marko

Zgodovina sprememb…

Niso mi napisali v mailu, ampak sm najdel na njihovi strani.

1. CAS 12 I10
MOČ
3500 W - 12000 BTU/h (hlajenje)
4100 W - 14000 BTU/h (gretje)

PORABA ELEKTRIČNE ENERGIJE
1060 W (hlajenje)
1110 W (gretje)

2. CHS 12 I10
MOČ
3400 W - 12000 BTU/h (hlajenje)
3800 W - 13000 BTU/h (gretje)

1070 W (hlajenje)
1250 W (gretje)

3. CAS 12 R10
MOČ
4100 W - 14000 BTU/h (gretje)

1120 W (hlajenje)
1140 W (gretje)

4. CHS 12 R10
MOČ
4000 W - 13000 BTU/h (gretje)

1090 W (hlajenje)
1110 W (gretje)

Irmscher - razlike so sledeče

model CAS inverter ali toplotna črpalka imata plazma filtracijo in visokoaktivno 3 stopenjsko filtracijo
inverter porabi manj električne energije in pozimi greje do -15 toplotna črpalka pa do -5.

model CHS pa nimajo najvišje stopnje filtracije plazme imajo pa namesto nje Biofilter in ionizator, kar je v duetu malo slabše kot plazma.
razlika med inverterjem in toplotno črpalko pa je ista, torej gretje inverterja do -15 in tč do -5.

Če boš klimo uporabljal dosti za gretje in bo vključena več kot 8 ur na dan se ti splača vzeti inverter v nasprotnem primeru toplotno črpalko.

CAS 12 I=inverter 10 enako CHS 12 I
CAS 12 R=t.č. CHS 12 R

Vsi modeli so v A energijskem razredu in imajo plin R410a!

Vsi modeli grejejo in hladijo!

kopriva ::

Tako, danes pa sta monterja le prišla in mi namontirala klimatsko napravo Coolwex CHS 9 I10.

Zaenkrat dela super, v sobi je res prijetno. :D

Zanima me, če kdo že dlje časa uporablja kakšno klimo z ionizatorjem in če se tudi v praksi uresničijo teoretične obljube o boljšem počutju, ki so precej logične in dojemljive (negativni ioni, ki jih povzroča ionizator "napadejo" pozitivne delce v zraku in celo proste radikale v našem telesu ...)?

Hvala in LP.

klemen22 ::

Kaj je AC robot in pa kisikova prha? Kakšne nove funkcije samo?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Brilko ::

kopriva, v Grčijo greš? :)

Verjetno, bom še videl ... Kr precej je nekih glupih doplačil. :\

Eschelon ::

FYI: Inverter, VFD
Da ga ne boste biksali okrog klim, ki imajo toplotno črpalko in klim, ki imajo inverter. To je, kot da bi govoril, o avtomobilih, ki imajo motor in avtomobilih, ki imajo kompresor LOL:D
Skratka - inverter je ena luštna stvar za zvezno regulacijo moči kompresorja...

Morda še to: reklamni letak za toshbo z inverterjem.
Vedeti, razumeti, znati.

Ja nekaj je treba doplačati verjetno ja, sploh če nočeš iti sam. :P

klemen22 - AC-robot - je čistilna naprava, ki sama čisti filter, nekakšna krtačka se vozi po klimatski napravi (notranji enoti) sem ter tja in s tem čisti filter ob tem pa gori še neka lučka, kar deluje zelo high-tech. Panasonic tudi obljublja, da se s tem izognemo čiščenju filtrom in letnim servisom. Ampak se tu poraja zelo pomembno vprašanje in sicer kam vsa ta nesnaga potem gre? Vse to se potem kopiči v ceveh (seveda velika večine te nesnage gre iz cevi ampak nekaj vsakokrat ostane, potem pa samo seštej 1+1), ki gredo iz klimatske naprave in po mojem(samo moje mišljenje) lahko preide do zamašitve, če pa se to ne zgodi pa se mora narediti obvezni servis na letni ravni, da ti serviserji te cevi očistijo (če slučajno ne pride do zamašitve pred letnim servisom).

Kisikova prha - Zunanja enota klimatske naprave črpa zrak iz okolice in ga skozi filtracijo prečisti nato v membranski črpalki loči hitrejše molekule od počasnejših, O2 potem po posebni cevki prehaja v notranjo enoto, ki ga ta izpihava v prostor. Vsi pa vemo, da je vsebnost kisika v prostoru za naše počutje odločilnega pomena. V prostoru je v štartu 21% kisika, ki pa ob delujoči klimatski napravi in z ljudmi v prostoru se le ta porablja in takrat postanemo utrujeni, delovni elan nam pade vse to se zgodi že ko kisik pade na 18%. V 4x4x2,25m velikem prostoru trije ljudje med sedenjem v ENI uri znižajo koncentracijo kisika iz 21% na 17,5%. Tako, da so klimatske naprave, ki imajo dovajanje kisika zelo priporočljive. Na trgu ponujata to storitev samo dva proizvajalca in sicer Panasonic in Coolwex.

L.P.

klemen22 ::

Super napisano. Thanks.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

@ Brilko: hehe, to že, itaq. :)) Sam finta je, da je še prevoz do benetk 12 jurjev, pol pa še en kup enih vstopnin etc. Saj če bi sam zame blo, ni panike ... sam da pa mora punca še zase pol cca. 70 jurjev ali še več dajat za [b]izvensezonski[/b] krf za "9" dni (v bistvu je nočitev samo 6), se mi zdi pa malo 2 much. Saj pravim, boma še vidla.

Veš mogoče, če se drugače da te počitnice komu podarit?

nitro66 ::

@ kopriva: do nedavnega se je še dalo.jaz sem moje potovanje kar prodal preko bolhe za poceni pare, kupo en par ko jetudi kupo klimo, tako da oba greta. je pa to bilo en teden nazaj, in ko smo prišli na iliriko so ful zakomplicirali, da so baje isti dan dobili ustna navodila, da prenos ni več možen. no pol pa na horizont, pa šef ilirike v LJ, pa bla bla bla, but but:) in smo nekako zrihtali da so naredili prenos. Probaj, sitnarit bo verjetno treba, pa kaj postorit. V horizontu so rekli da v pogodbi z iliriko nimajo tega da se nebi smelo prenašat, tako da,.....try.

schurda ::

@Slidy: Pokliči Mareta (041521712). On ti bo zrihtal hitro in dobro. Ti boš samo pritisnil na ON.

@Kopriva: Moji žlahtniki imajo milsim, da Panasonica in pravijo, da ionizator deluje tako, da se počutiš kot v gozdu. V službi imam Haier, ki je za en k#$% (kot že zgoraj omenjeno). Doma imam ionizator posebej, tako da ti za klimo ne morem reči, vendar se pozna. Če imaš €, vzemi z ionizatorjem.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: schurda ()

@schurda: yep, sem vzel in v sobi je res prijetno. Zdaj ne vem, ali je to samo zaradi hladnega zraka ali tudi zaradi ionizatorja. Vsekakor se je splačalo nabaviti klimo za tole mojo podstrešno sobo, saj te drugače vročina v njej skoraj "ubije". :)

Mogoče precej butasto vprašanje: ali je pri klimatski napravi kaj takšnega, da pušča vonj? Kolikor mi logika pravi, ionizator preko ionov ne bi smel spuščati prav nobenega vonja. Kako pa je s plinom? Verjetno tudi ta ne sme (nima) imeti prav nobenega vonja, ne?

No, ker nekaj mi "smrdi". Pozna se predvsem takole, ko si dlje časa iz sobe in potem prideš vanjo. Verjetno to "smrdi po novi klimi" in bo sčasoma izginilo - upam? :D

Hvala za odgovore.

panja003 ::

ROZY zanima me zakaj nisi vzel modela z inverterjem? Jaz oklevam med CHS 12 I10 in CAS 12 I10, zato ker bi ogreval samo prehodna obdobja. A lahk mal več razložiš o tej Grčiji(kolkdoplača druga oseba,prevoz tja,a so počitnice prenosljive če sam ne greš.....).

Thx, LP

@panja003:

Druga oseba doplača 50 tisoč tolarjev, vendar je potreben še prevoz do Benetk, od koder se gre z ladjo. Iz Maribora je prevoz do Benetk in nazaj 12 tisoč tolarjev po osebi. Poleg tega je še kup enih manjših in tudi večjih vstopnin etc. Pa tudi za večerjo mislim, da si moraš sam doplačat (verjetno je polpenzion mišljen kot zajtrk in kosilo?).

Ponavadi je polpenzion mišlen kot zajtrk in večerja. Drugače pa sam osebno nebi rekel temu doplačila kot so razni ogledi pa to, ker to pač je na tebi kaj boš šel. Je pa isto, kot da bi šel na dopust v Grčijo, prevoz in dopustovanje imaš, kar želiš več, je pa na tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brilko ()

No, nimaš glih celega prevoza ... do Benetk moraš doplačat. :P

Širajzl ::

Glavn je, da klima laufa!
http://s2.bitefight.si/c.php?uid=29086

Bakfark ::

Mene zanima čas montaže od dne naročila za lastnike Coolwexovih klim! Ste dolgo čakali?

Mislim, da sem js vsegaskupaj čakal od torka do naslednjega četrtka, torej 9 dni. Mislim, da pa je najdaljši rok 11 dni, nisem pa prepričan. LP.

energetik ::

Tako je, Eschelon, VSE klime in hladilniki so toplotne črpalke po definiciji. Inverter pomeni samo frekvenčno reguliran asinhronski motor, ki poganja kompresor s poljubnimi obrati in tako ima taka klima skoraj poljubno moč. Verjetno uporabljajo trgovci ime toplotna črpalka samo da se bolje sliši in da privabijo kupce. Pa napišejo da toplotna črpalka pa celo greje>:D . V resnici pa sam en usran elektromagnetni ventil, k obrne smer toka hladilnega plina...:\

Nekaj postov gor je bla ena razprava o prenosni klimi - seveda, toliko vročega zraka kot ga izpiha iz prostora mora not tud priti od zunaj. Čez vse možne reže, kar pomeni da prihaja v sobo vroč zrak. Seveda se ta takoj pomeša z notranjih. Se pa tudi vroča rebra hladijo z notranjim hladnim zrakom, tko da se do neke mere zadeva po mojem kompenzira.. Je pa to nadležno pozimi, ko greješ, in pod okni vleče leden zrak direkt pod noge. Tko da jest nism glih zadovoljen s mojo prenosno. Pa tud smrdi, kot je nekdo prej napisu (ena guma se lepo greje ob kompresorju in zelo smrdi..)

P.S.: a ma kdo izkušnje z uno poceni split klimo iz Špara? 50 kSIT, 2,5 kW

Zgodovina sprememb…

5pellfire ::

Ker je ravno tule govor o klimah in se vas par zelo dobro spozna na to...katero klimo bi priporočili za
stanovanje cca. 50m2 (po možnosti s kako utemeljitvijo). Imam malega otroka tako da če so kakšne
omejitve glede tega ...jaz nimam kaj dosti pojma kaj in zakaj to kupit, oziroma kaj se splača in kaj
ne...tako da prosim za pomoč:D

Lp,
Sašo

Slidy ::

V petek sem kupil Panasonicovo inverter klimo, ki so mi jo v soboto montirali. Trenutno sem zelo zadovoljen.

5pellfire: odvisno kakšno stanovanje imaš. Če je zelo razčlenjeno (veliko prostorov) bo težko samo z eno klimo. V tem primeru nabavi klimo z več notranjimi enotami in eno zunanjo, ker se mi zdi je to cenejše od več enojnih. Z 1 klimo bi pa moral imeti vsa vrata odprta, pa še ventilatorje postavit med vrata >:D Potreboval bi po mojem skupno moč hlajenja vsaj 4 kW, če je stanovanje izolirano in brez strešnih oken. Drugače pa več, za vsak ekran+računalo okoli 400W, vsaj človek 100W več. Če ti sonce sije sije pravokotno na strešno okno je to okoli 800 W dodane moči.
Zaradi otroka je fino nabavt čim tišjo klimo in invertersko, da lahko hladiš tudi ponoči, če je treba, zaradi inverterja pa bo hladila bolj enakomerno in ne bo toliko možnosti za prehlad... Seveda še vedno ne smeš postavit otroka pred izpuh klime:D
Mislim, da ima Panasonicov inverter eno funkcijo, da dela skoraj neslišno (za ponoči), nism pa siguren.

veliki4 ::

mene pa zanima imam stanovanje, 80m2, dobro izolirano. Imam pač 3 sobe in tkao naprej, ena etaža. Katero klimo oz kkao močno klimo mi priporočate, mogoče kak komentar.

Hvala.
če se nočeš obnašati tako, kot drugi hočejo, imaš težave z njimi. Če se obnašaš po njihovem, imaš težave sam s seboj!

Lime ::

Jaz imam 85m2 (3 sobe) in mi Panasonic E15DKEW (4,4kW) pohladi celo stanovanje. Nimam pa direktnega sonca, malo pohištva in tudi izolacija je v redu.

bmen ::

Pozdravljeni
kupujem klimo (najbrž bo Panasonic E12DKEW). Imam pa manjši problem. Ker stanujem v bloku bod za montažo potrebne vsaj lestve če ne dvigalo (3. nadstropje), saj se skozi okno/balkon do mesta, kjer naj bi bila zunanja enota ne da priti).
Kje se da v okolici Postojne najceneje priti do ustreznih pripomočkov (lestve, dvigala...) . Ali se da kaj dogovoriti z gasilci...
Hvala za odgovorw.
... B ...

BlackHole ::

Naj povem, da imam jaz klimo montirano v 4. nadstropju (blok), pa monter ni rabil ne lestve, kaj šele dvigala. Klimo je montiral pod okno, tako da se je kvečjemu moral parkrat malo nagnit skozi okno. Mogoče se prej pozanimaš pri monterju.
LP Marko

panja003 - ker imam napravo vklopljeno samo 4-5 ur vsak dan in se mi ne splača imeti inverterja....druga stvar ta model greje pozimi do -20C.

LP

bmen ::

Rozy - na bloku naj bi po "navodilih" hišnega sveta klime montirali na balkon (samo beton) in ne na fasado (da se fasada ne poškoduje), tako da bo najbrž res potrebno dvigalo (sploh ker imam za sosedo neko zoprno odvetnico, ki ji nikoli ni nič prav)..
... B ...

panja003 - za vse dodatne informacije, ki pa meni niso znane lahko dobiš na klimafonu 080 23 24...z veseljem ti bodo odgovorili na vsako tvoje vprašanje...

panja003 ::

V teh dneh se bom odločil za nakup klimatske naprave, odločam se med Panasonic E12DKEW in LG S 12 AW. Vas pa prosim za nasvet. Kaj mislite katera je boljša?Ali ima ta model LG ionizator-NEO?

Tukaj imaš še Fujitsu, ki je tudi vrhunski izdelek.

Rozy,
bi resničo rad videl mojstra, ki se s klimo greje pri -20 ....!?? Klime najvišjega ranga so predvidene za -15, a sedaj bo neki Coolwex delal "čudeže" ...

Lp

Je vredno razmisleka ...

cryptozaver ::

V LJ rabis za montazo klime gradbeno dovoljenje ali vsaj nekaj podobnega ne vem kako se rece. Ne stane dost je pa nekaj letanja okoliin se kaksna neprijetnost...

Kar se pa tice gretja. Moja izkusnja je s tem bolj slaba. Ucinkovitost je nikakva, takoj ko ugasnes masino je isto kot je blo. Podobno kot kalorifer. Bolje je nastimat oljni radiator, je cist pocen.

schurda ::

@cryptozaver: Očitno nimaš dobre klime. Meni laufa skoraj 10 mesecev na leto, od tega le mogoče tretjino hladi, ostalo pa greje. In to dovolj, da se centralna pri zunanji -5°C, ustavi. Nimaš se pa kaj gret, ko je -20°C, ker vse cevi od kondenza zmrznejo in ti lahko počijo.

Da bo pa neki Coolwex grel zunanjo enoto pozimi, da ne zmrzne, to je pa ironija.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Klimo mam dobro. Pravim samo, da deluje podobno kot en kalorifer kar je tut nekako logicno. Izkoristek inverterja je sicer boljsi, ampak cez radiator ga ni...

Oljni radiator je res bolj udoben, tih in ne piha. Samo porabi skor 4x več energije ko klima za isti učinek. Fantje, elektrika je preveč dragocena, da bi z njo kurili (razen s klimo:D ). Pri "izdelavi" elektrike se okol 2/3 energije vrže stran v luft. Za kurit so drva >:D

Se bols se je pa gret s kaksno zabavno telesno aktivnostjo hehe 8-)

OmaDesala ::

Rabim enega resnega monterja in prodajalca (svetovalca) klim Panasonic ali Toshiba s Kranja (ali okolice). Ce kdo koga pozna...ZS

Tudi jaz bi rabil kakšnega resnega monterja s področja Štajerske, pozna kdo koga ... ?

Lp

Je vredno razmisleka ...
««
7 / 132
»»