» »

Katera klima

Katera klima

««
6 / 120
»»

Acid_Burn ::

murphyboy11...
Ja klimo mislim montirat na balkonu strehe,ker sem cist na vrhu bloka doma tam kjer je stopnica balkona oz. strop balkona pol pa wse skup spelat navzdol.No povedo si zelo enostavno pa tud meni tak deluje,zato nvm zakaj bi placeval se dodatnih 40 do 50k al kolko je pac montaza klime.Samo sem bral nekaj,da mores bit pazljiv ko prikljucujes,da ne izpustis plina iz zunanje enote...mogo bi dobit tocen postopek montaze,da dpbro premislim kaj se splaca...
Aja klima namerava biti ta : PANASONIC CS/CU PE9 DKE INVERTER

Lp
Dejan
Acid_Burn

MadMax ::

Panasonic CU-CS HE9DKE mnenja in izkušnje?
Primerljive klime drugih proizvajalcev?

Pa še nekaj, za poznavalce: katera klima je najtišja (obe enoti, notranja in zunanja), za kabinet 10 kv. m., torej najmanjša?

/edit:
malo več podatkov
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

OZZY ::

Pa še to..ni odveč podatek kok zraka premakne klima na uro...Čim več tem bolje.
Go with the flow.

Lime ::

Glede samomontaže:
Če kupiš klimo z montažo, plačaš samo 8,5% DDV.
Jaz sem kupil Panasonic E15DKE in sem za montažo z vsemi nosilci, kabli, cevmi plačal samo 23.600 SIT več, kot bi me prišla samo klima.
S tem da so cevi, kanali, nosilci po računu 14k SIT z 8,5% DDV. Tako da je sama montaža samo še 10.000 SIT zaradi razlike v DDV.

Rozy ::

hehe...z klimo 2,5Kw 100m2.....hehe v bistvu mislim da je potrebno računati volumen oz. kubikažo. Tako, da če hladi 100m2 ima pa mogoče strope visoke 0,5m....hehe...

Jaz se v montažo ne bi spravil sam, ker prvič garancije sigurno ne bo od prodajalca, potem če slučajno, kar pa se nestrokovnjakom zgodi brez problema je napolnitev plina v sistem zraven pride zrak, potem pa so problemi tu, ki pa jih ljudje, ki so si jo zmontirali sami sploh ne bodo opazili, klima bo slabše hladila ali grela, poraba el. bo večja in tako dalje...uporabnik pa vesel....;((((

murphyboy11...NE MONTIRAJ SAM!!!!! saj ti bo delovalo ampak kako...

P.S. Vem da sem povročil z nikom malo zmede ampak sem moški pa nimam nič veze z roza barvo...hehe

MEDENA ::

Lime: ti si vzel zmogljivejšo zaradi večjega prostora a ne? Pr meni je takole :

Mansardni prostor Da Ne
Površina prostora 55m2
Višina prostora 2.4 m
Velikost oken - sončna stran 3.6 m2
Število oseb v prostoru 3 št.
TV sprejemnik 3 št.

Kolega, ki je prav tako vzel Panasonic mi priporoča CS-E9DKEW, kaj vi menite?

Aja s TeleCentra mi priporočajo CS-E12DKE

falotXP ::

Se pravi, če se osredotočam samo ne dve firmi, ki izdelujeta klime... Panasonic in Toshibo, katero vzeti?

Rozy ::

MadMax

Kar se glede slišnosti klim tiče, so skoraj vse klimatske naprave z notranjimi enota pod 30dB, kar pomeni, da človeško uho sliši tam do 30dB. Neslišnost zagotovljena.

veliki4 ::

Zanima me kako je z servisom a more bit 1 krat letno kako je z polnjenjem plina, kkao pogosto in kako je z čiščenjem filtrov?
če se nočeš obnašati tako, kot drugi hočejo, imaš težave z njimi. Če se obnašaš po njihovem, imaš težave sam s seboj!

Rozy ::

MEDENA

Definitivno 12...se pravi 3,5 kW.

http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/... 205.296,00 SIT + cca. 50.000,00 SIT montaža
ali alternativa
http://www.horizont.si/slo/klime/downlo... 216.045,00 SIT z montažo
http://www.horizont.si/slo/klime/poveza...

+ 5 let garancije
+ plazma filtracija - dosti boljša kot katehinski filter
+ akcija 9 dni na otoku Krfu
+ akcija -20.000,00 SIT popusta pri montaži

Pa obilo uspeha pri izbiri!

____________________________________
Coolwex ko z užitkom rečeš šeeeeeeeee ...

Tic ::

a krf je sam za 1 osebo?

WhiteWolf ::

Jaz imam pa nagledano tole klimo Panasonic PW12DKE

Hladila pa bi podstresno stanovanje cca 50m2. Je tale klima ok?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

schurda ::

@OZZY, velik4 et.al.: Ne mislim razpravljat o tem ali mi shladi stanovanje ali ne. Če kdo želi, lahko tudi pride pogledat. Dela ponavadi od nekje 11h do 19h in to komaj kaj piha, ko se ustali T. Pa še to le parkrat na uro. Je pa res, da:
- so vrata v prostore odprta
- so rolete povsod dol
- je ponoči vse odprto
- živimo v hiši (izolacije ni, bo še treba)
Pri mojih starših je podobno. Že 8 let imajo Panasonicovo in imajo podobno kvadraturo in jim podobno hladi.

1kW el. moči rabi, če dela na polno, kar pa je res mogoče samo na začetku. Ko vzdržuje stanje temperaturne razlike 10°C pa je moč le kakih 150W.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Rozy ::

Tic: Ja...bolje išta nego ništa...hehe....za punco pa sem doplačal 49.000,00 SIT pa imam klimo in za 50.000,00 Grčijo za oba (9 dni polpenzion)...hehe

WhiteWolf: kot sem zaznal je ta klimatska naprava v energijskem razredu C; katastrofa...v sedajšnjem času so skoraj vse klimatske naprave, ki imajo ceno čez 100.000,00 SIT obvezno v A energijskem razredu (razen tisto kar kupiš v merkurju ali obiju ...). Kaj ti je sedaj boljše, dati zraven cca. 15 - 20.000,00 SIT in bo poraba el. energije občutno manjša, nisem tudi zaznal nobene filtracije in dodatkov, ali jih nima ali pa ne piše. Edina pozitivna stran te klime je plin R410a to je edina stvar, ki jo mogoče dela konkurenčno. Poglej si stran kjer je večina vrhunskih klim na slovenskem s cenami.
www.klimashop.si

schurda: tudi jaz ne mislim razpravljat o tem, načeloma to naj nebi delovalo, če ti pa dela kot opisuješ pa hvala bogu... samo da obstajajo fenomeni...hehe

teato ::

Jah, s tisto komaj ujameš C razred.
Jaz tudi priporočam energijski razred A, morda plačaš malce več, vendar ti bo hvaležna narava, elektro podjetje ter denarnica.

Imam še eno vprašanje glede prenosnih naprav:
Ali bi se lahko napeljalo še eno cev, torej, da bi ena pihala vroč zrak ven, druga cev, pa bi od zunaj pihala vroč zrak na vhod zraka v klimi?
Ali pa, če bi cev za izhod zraka napeljal na vhod zraka, bi s tem pridobil kaj?


LP

WhiteWolf ::

Torej mi ostane edinole CS-W12 DKE?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Rozy ::

teato: načeloma klimatske naprave ventilirajo in čistijo zrak, ki je v prostoru in ga ne črpajo od zunaj. Kaj bi s tem dosegel mislim da nič. Saj je zrak zunaj ponavadi bolj onesnažen kot pa v stanovanju sploh če si doma v mestu oz. v urbanih središčih. Jaz tu ne vidim nobene prednosti prej slabost, saj bo naprava ko zrak hladi ga zajema in ohlaja, potem v prostoru zajame istega in ga še bolj ohladi, če pa boš imel še dodatno cev od zunaj bo nonstop zajemala vroč zrak od zunaj in delala z večjo močjo kaj pa to pomeni mislim da več večje stroške večja poraba el. energije.

WhiteWolf: Če že vstrajaš na Panosonicu in ti ni problem dati več denarja ko drugje dobiš podobno in cenejše. Potem ja. Naprava je super in ima vse kar sodobna klimatska naprava potrebuje. Jaz pa bi vseeno razmislil o kakšni alternativi, ker na koncu koncev je mati 99% klimatskih naprav vzhod - Kitajska. Treba je samo preučiti, glede na to, da to ni mali denar, kaj kje dobiš za ta denar.

poglej in primerjaj:
www.klimashop.si

schurda ::

Pojasnilo: prava klimatska naprava od zunaj vleče zrak, ga primerno ohladi, osuši in očisti ter vpihuje v prostor. To je za velike sisteme, hale, ipd. Air conditioning pa je to kar imamo doma, kjer zrak v prostoru kroži in se na hladilnih rebrih ohladi in osuši, ter gre nazaj v prostor. Zato je treba pa tudi tak prostor zračit, ker ni dotoka svežega (O2) zraka.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Rozy ::

hehe...ja imaš prav...ali pa kupiš klimo kot sem jo jaz s kisikovo prho (O2) in si prišparaš večno zračenje s tem pa vpih vročega zraka v stanovanje... v zameno pa dobiš svež, čist in najpomembneje naraven O2...in zrak je čist in svež tudi po 12 urah delovanja v bistvu je zrak boljši kot je bil pred vklopom klimatske naprave...hehe

schurda ::

To je edino prav.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

BlackHole ::

In kako deluje ta kisikova prha?
LP Marko

Rozy ::

BlackHole: Fenomenalno...hehe...Zunanja enota klimatske naprave dovaja zrak in ga pošilja skozi posebno membrano, ki prepušča predvsem kisikove molekule in preprečuje nečistočam, bakterijam in drugim škodljivim delcem prehod v prostor. Tako doseže dvig ravni naravnega in čistega kisika tudi do 32 %. Vse to poteka po cevki s katero sta povezani notranja in zunanja enota.

http://www.horizont.si/slo/klime/poveza...

Kisika v zaprtih prostorih primanjkuje. Zdravje, počutje in storilnost so zelo odvisni od njegove količine.
Če svežega kisika ne dovajamo redno, smo že po nekaj urah utrujeni in bistveno manj zbrani. Ko koncentracija kisika v prostoru pade z naravnega nivoja le za 3 % (torej z 21 na 18 %), so prvi znaki vidni v počutju in storilnosti, pri večjem pomanjkanju kisika se pojavita čezmerna utrujenost in izčrpanost telesa. Obrambni sistem prične pešati in poveča se nevarnost obolevanja za različnimi boleznimi.
Ob napornem in stresnem delu dihamo hitreje in globlje, zato se koncentracija kisika v prostoru še hitreje znižuje.
Prostori, v katerih delamo ali bivamo, so večinoma tesno zaprti. Primanjkljaj kisika lahko nadomestimo z odpiranjem oken, vendar to v urbanih središčih in poletni vročini ni najboljša rešitev, ker vnesemo v prostor tudi škodljive pline, delce nečistoč oz. topel in vlažen zrak ter škodljiv ozon.

Inteligentna in učinkovita rešitev je nova serija klimatskih naprav Coolwex, ki dovajajo v vaš dom ali delovni prostor svež in naraven kisik.
Ker telo konstantno potrebuje dovolj velike količine kisika za oskrbo celic z energijo, kot transportno sredstvo rdečih krvnih telesc, za vzdrževanje naravne odpornosti, za tvorbo življenjsko pomembnih kisikovih radikalov, za oskrbo tkiv in celic …, boste s klimatskimi napravami Coolwex učinkovito oskrbovali vaše telo z naravnim in svežim kisikom.
Zadostna količina kisika v zraku bo istočasno podpora za lažje premagovanje težav s koncentracijo in zapomljivostjo. Izboljšali boste življenjsko energijo, počutje in razpoloženje. Vitalnost, storilnost in seveda zdravje bodo občutno boljši.

glinik ::

Rozy, delaš pri Horizontu? :) :)

Ne rabiš mi odgovorit ... :)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Rozy ::

hehe...ne bom....vsak ima pravico do svojega mišlenja...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rozy ()

pumaxx ::

Cool reklama, ampak Panasonic ima že kisikovo prho kar nekaj časa, če me spomin ne vara. Tako da to ni neka nova pogruntavščina.

cryptozaver ::

in ko ze tecejo fonti o pocutju... ne smemo pozabit na BIO-ionizator. Ce ne zracite dovolj ali imate v prostoru dost CRT ekranov je minimalno doplacilo vec kot koristno.

Rozy ::

Nisem videl nikogar, ki bi rekel da je to kaj novega... samo omenil sem to nekaj prispevkov nazaj, da sem si kupit to klimo in sem zelo zadovoljen z njo, kar tudi res sem... ne glede na druge komentarje...sicer pa so forumi zato da vsak pove svoje mnenje...če sem jaz zadovoljen z klimatsko napravo Coolwex še to ne pomeni da delam na horizontu....nekaterim so všeč panasonic, gorenje, toshiba ... meni je pač moja in jo bom tudi zagovarjal dokler bo delala kot mora...

Sem tip človeka, ki si pred nakupom pogledam vse kataloge mnenja na netu ... s svojim izračunom pa sem se odločil za Coolwex... očitno pa to nekaterim ni všeč... smola pač... glavno da sem jaz zadovoljen...hehe

glinik ::

Moj namen ni bil te kakorkoli omejevat, samo nadaljuj ... :)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

teato ::

Rozy, oprosti ampak ti trosiš neumnosti!
Najprej rečeš, kaj ti bo vroč zrak od zunaj, potem pa hvališ tvojo klimo kako zunanji zrak oplemeniti s kisikom. Bullshit!


Pri prenosnih napravah se vroč zrak izloči skozi "izpušno" cev, vendar se ta zrak mora nadomestiti, po tvojem od kje pride ta zrak? Pride od zunaj, vsaka špranjica, ki je v stanovanju, vsaka luknjica, vse, skozi vse pride, če imaš odprta vrata in ti jih med delovanjem klime zapira, potem je pretok močan, se ti ne zdi? Anyway, ta novi zrak, ki pride v sobo, NI ohlajen. Če bi prenosna naprava črpala zrak iz zunanjosti in vročega izločala zunaj, bi se izognil vsaj podtlaku, torej prihajanje nezaželenega vročega zraka skozi luknje, luknjice,...
Kako bi se to rešilo? Kot sem povedal, če bi napeljal še eno cev iz zu7nanjosti, da vleče zrak skozi rebra v klimo, ga ohladi in ohlajenega pošilja v prostor, torej?


Vprašljivo se mi je zdelo le to, da bi cev za izpuh zraka povezal na vhod zraka, vendar to res ne bi šlo, še ena luknja ter še ena cev (na drugi strani prilagojevalnik, da paše na odprtine za vhod zraka) pa bi to težavo delno rešile, po mojem bi se efekt hlajenja veliko povečal.

Ampak imam občutek, da bo bolje, če Coolwex kupim pri Horizont-u, je tako?

LP:\

Pyr0Beast ::

Prenosne klime so SR@nje, mamo eno doma in ne koristi kaj preveč, poleg tega se pa še nabere veliko voden, ki jo je treba odtočiti ://
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

c00L3r ::

Hladilec zraka iz BAUHAUS-a za 16k. Ima kdo to doma? Ali ta zadeva dejansko deluje? Zdi se mi smešno mala cena. Včasih so boljši ventilatorji toliko stali. In če ven piha hladen zrak je to mogoče boljša alternativa ventilatorju. :\

Link:

BAUHAUS katalog -> stran 5

Bolhica ::

Radi bi si nabavili klimo za dvo in pol sobno stanovanje-60 kvadratov. Največji problem nam predstavlja to, da ne vemo kam jo postaviti....da bo celotno stanovanje hladno. Razmišljala sem, da bi jo dali v dnevno sobo, a me je kar malo strah, da ne bo potem ta prostor premrzel ostali pa še vedno topli.....Edini prostor, ki je na sredini stanovanja je predsoba, iz katere so potem vhodi v vsak prostor (štirje prostori), ampak je dokaj majhna. Jo je smiselno postaviti sem????:\
Namen imamo kupiti Coolwex klimo pa me zanima rozy katero mi predlagaš in kakšna je kaj približno cena. Vidim, da si to dodobra preučil in zato bi mi vsak nasvet prav prišel. ;)

Hvala za vsako informacijo in pomoč....:D

cryptozaver ::

Sosed ma klimo na hodniku pa mu hladi kuhinjo dnevno spalnico in se dve mali sobi. Ni glih idealno ampak deluje. Ma pa Panasonic za 60m2 stanovanje je over 70m2.

Brilko ::

Bolhica, pokliči jih na brezplačen klimafon, najdeš ga na strani coolwex pa povprašaj in ti bodo svetovali glede na tvoje zahteve in želje.

>> Ampak imam občutek, da bo bolje, če Coolwex kupim pri Horizont-u, je tako?
Vsekakor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

Rozy ::

hehe...vidi replike....pa kaj si ti ja nor...to samo malo za intermezzo.

teato: 1. moja klima črpa zrak od zunaj po cevki in je samo dodatna obogatitev O2 (ne bi ti vedel povedatri procentualno koliko zraka potegne od zunaj v primerjavi z količino izpihanega zraka a zagotovo ne več kot 5-10%). 2. ti bi si napeljal dovod zraka od zunaj in sigurno ne bi bilo po cevki ampak ampak po RORU!!!!celotno kubikažo izpihanega zraka bi ti dovajal od zunaj poglej si podatek za količino izpihanega zraka tvoje klimatske naprave pa boš videl razliko. Laično povedano, če bi bilo tako kot praviš ti boljše mislim da bi prenosne klimatske naprave na tak način delovale že sedaj. Podtlak - ti misliš da podtlak potegne not toliko zraka od zunaj kot bi ga klimatska naprava potegnila s tvojo predelavo. Torej probaj...jaz sem ti pač povedal svoje mnenje glede na to da si že spraševal...ne rabiš pa sedaj pluvati po meni zaradi mojega odgovora...če ima kdo boljšo razlago naj pove...Temper temper...3. da jo kupiš na Horizontu - preuči dobre in slabe lastnosti konkurenčnih klimatskih naprav in se odloči, kjerkoli je že to....in ponavljam jaz sem z svojo zadovoljen...sicer pa mislim, da nimaš namena kupiti druge klimatske naprave...s svojimi predelavami boš počasi iz mobilke naredil split....hehe(Bravo! veliko cenejo kot bi kupil split....)

Bolhica: nisem izobražen, da bi ti svetoval pri postavitvi klimatske naprave, kot ti je omenil Brilko pokliči na brezplačen klimafon in ti bodo znali svetovati. Katero klimo - po podatkih bi potrebovala klimatsko napravo z 3,5kW torej model 12. Izbiro imajo pestro odvisno je samo koliko si pripravljena plačati. Če ti bo klimatska naprava delovala več kot 8 ur na dan bi se ti splačalo vzeti inverter v nasprotnem primeru mislim da ne. www.coolwex.com

c00L3r: zgleda vredu...kako deluje pa ne vem...izgleda kot mobilka...vprašaj če je treba odvest skozi steno zrak kot pri mobilki....vprašanje je če so ti hladilni vložki tisti, ki jih zamrzneš v skrinji in potem daš v klimo?!?!? če boš izvedel kaj pametnega sporoči, ker mene tudi zanima.
http://www.proklima.si/

arkus ::

Ali ima kdo izkušnje s klimo MITSUI (model MK12)?
http://www.mitsuiairconditioner.com/uk/...
Če sem prav prebral podatke, je to klasična split naprava, energijski razred C?, polnjena z R407C.
Cena (z montažo in DDV) cca 160K.

Dilema: vzeti Mitsui danes ali čakati na Panasonic 14 dni?

Lp
arkus

Tic ::

Gledam klimo split do 90k, vendar je montaza pravi strosek. A so ksni levi monterji k nardijo zadevo za 30 in ne 50 jurijev?

delfinus ::

So, fusarji.

Tic ::

Kaksen konkretno bl? Please.

Pyr0Beast ::

>Hladilec zraka iz BAUHAUS-a za 16k. Ima kdo to doma? Ali ta zadeva dejansko deluje? Zdi se mi smešno mala cena. Včasih so boljši ventilatorji toliko stali. In če ven piha hladen zrak je to mogoče boljša alternativa ventilatorju. :\

Mamo doma, korist = 0
Poleg tega, da po tednu ali dveh mrežica začne smrdeti nisem opazil nobene ohladitve. Tisto 'hladi' zrak z izhlapevanjem vode, kar pomeni, da ti je potem še bolj vroče :/
Edina uporaba je zdaj kot ventilator.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

falotXP ::

hja....ker se odločam za nakup klime, me zanima nekaj vprašanj oz. informacij, preden se odločim za nakup klime:

- doma sem v hiši, ki ima dve nadstropji se pravi 9x9m in višino stropa 2.4m dvakrat (spodaj in zgoraj so isti prostori). Se pravi, da ima ena etaža približno 195m3
Spodnja etaža je s stopnicami povezana z zgornjo brez vrat. ( se pravi dva hodnika, ki sta povezana z stopnicami, potem se pa iz hodnika gre v 3 oz. 4 sobe).

Zanima me katero klimo mi priporočate oz. ali je potrebno klimo namestiti zgoraj in spodaj ( če ja…me zanima ali je boljše izbrati multi sitem ali pa dve klimi z dvema zunanjima enotama)?
Kaj je slabost dvojčkov ( dve notranji enoti in ena zunanja...gledam tiste zunanje enote, ki imajo 2 kompresorja)?

ganzi ::

Kaj pa za stanovanje približno 55m2 bo tole uredu?

http://www.norecene.com/detail.php?id=2... cena pa je 128 tisoč in ne ta ki je gor.

Se dobi za ta denar kaj boljšega? Prosim za nasvet ker se malo mudi. Hvala!


LP
LP

schurda ::

@Rozy:
Zunanja enota klimatske naprave dovaja zrak in ga pošilja skozi posebno membrano, ki prepušča predvsem kisikove molekule

Ja in ta membrana je sposobna ločiti med molekulami N2, CO2, Ar, Rn, O3 in O2 ter ostalimi plini, ter izbrati ravno O2. To ti je šele neumnost, da ji ni para! Proces, ki bi to bil sposoben izvesti je difuzija in je itak prepočasen, da bi kaj koristil. Lepo prosim ne s takimi zavajajočimi informacijami na forum. Pa prepisovat reklame tudi ni treba, zato prosim moderatorja, da izbriše reklamo.

@Bolhica: Vse je odvisno kako se obnašate. 2.5kW klima bo hladila vse, če bo postavljena na hodnik in boste imeli odprta vsa vrata v sobe vrata pod pogojem, da se vključi dopoldne in potem dela cel dan (sušenje zraka in minimum pihanja). Isto velja za dnevno. In se ne boste prehladili. V nasprotnem primeru bo ravno tisto česar si ne žeilš. Če si želiš še ogrevanje, je inverter prava stvar.

@cryptozaver:
in ko ze tecejo fonti o pocutju... ne smemo pozabit na BIO-ionizator. Ce ne zracite dovolj ali imate v prostoru dost CRT ekranov je minimalno doplacilo vec kot koristno.


Upam, da si imel v mislih to, da CRT proizvaja precej toplote in ne spet kakšno merketinško finto v stilu: "Računalnik in monitor proizvajata xyz sevanje, ki se ga da znebiti z ionizatorjem ali piramido ali bioenergijskimi bakrenimi membranami pod posteljo. Seveda so naši proizvodi najboljši in lahko vam xyz sevanje celo izmerimo."

BTW: da ne bo pomote. Sam sem si kupil ionizator zraka (nima veze s klimo), ker ima učinek na prah in na zrak sam, vendar je potrebno prostore zračiti vsaj enkrat na dan zaradi radona (ja, to pa je sevanje). Žal pa neumnosti o PC in CRT trosijo tudi tisti, ki prodajajo res prave in kavlitetne ionizatroje zraka. Sedaj pa loči zrnje od plev.

Po moje: če ima klima ionizator na ogljene nitke, se splača vzet, če ni preveč doplačila, če ne pa rajši kupit posebej. Kar sem slišal tile v klimah znanih proizvajalcev delujejo zelo dobro.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

kopriva ::

Rozy, kako dolgo pa si čakal, da so ti prišli klimo zmontirat? Js sem jo v torek naročil, v četrtek so jo dostavli, obljubljeno pa je bilo, da bo zmontirana najkasneje do ponedeljka (torej, do jutri). Upam, da se bodo držali prvotne obljube in se ne zanašali na sicerjšni rok 10-ih delovnih dni ...

Sicer pa tolažba za vse nas, ki nam še klime ne delajo ali pa še jih nimamo - malo nas je vsaj dež ohladil. :D

Širajzl ::

Mene pa zanima, če obstaja taka klima, da bi jo v avtu ušteku tam k je vžigalnik?

Rozy ::

schurda: samo za info. nisem kemik ali fizik, da bi ti znal razložiti kako natančno to deluje. Obrni se na proizvajalca in ti bo razložil saj imata to zadevo tako ali tako samo dva. Zavajajoče informacije na forumu?!?!? potem pa toži proizvajalca saj on to obljublja ne jaz!!!!!! Reklama?!?!!?vsi na forumu si pomagamo z informacijami in objavljamo linke in podatke, ki jih kdo pač potrebuje. Velika večina vseh, ti spodaj poda link kaj si namerava kupiti drugi mu pa svetujejo ali obratno. toliko o reklami?!?!?!

Forum ni za to da si mečemo polena pod noge ampak, da ljudje, ki nekaj več vemo o tem pomagamo drugim. Zato te prosim če te kaj ne moti ali gre na živce, pod moje info imaš moj mail in napiši....ne pa da sedaj fantaziraš tu po forumu.

kopriva: jaz sem jo kupil pred navalom vročine in takrat še ni bilo gužve - montaža je bila v dveh dneh. Kako je sedaj ne vem.

falotXP - pozanimaj se o profesionalnih klimatskih napravah Chiller ali CRV - tako velikih stanovanj ali hiš ni smotrno ohlajati ali ogrevati z multisplit napravami.

Širajzl: kitajci so to sigurno že patentirali pred leti, a videl in slišal o tem še nisem nič.sory

Lep pozdrav

Rozy

schurda ::

@Rozy:
objavljamo linke in podatke, ki jih kdo pač potrebuje. Velika večina vseh, ti spodaj poda link
.
Torej naslednjič podaj samo link, da ne boš smetil foruma.

Če je moje napisano fantazija, ne vem kaj je potem tvoje. Ne bi te rad žalil, toda nekatere (ne vse) tvoje trditve je res težko preveriti.

Sicer pa še ena malenkost:
klime coolwex

Tam piše, da je možno ogrevati do -20°C pozimi. Teoretično gre, toda tile fantje očitno niso videli kaj se s kondenzom, ki izteka, zgodi. Ker je pretok majhen, cev zmrzne in v njem začne zastajati voda, ki spet zmrzne itd. Posledica: če imaš srečo lahko samo počena cev od iztoka, če imaš sreče malo manj, ti lahko poči še marsikaj drugega v enoti.

Aha, so že spremenili. Nekje gredo samo do -15°C.

Sicer pa še ena cvetka na njihovi strani: "Oglejte si še modele s toplotno črpalko!" Že vsak navaden hladilnik je toplotna črpalka, ni treba zdej zavajat ljudi no! Po definiciji je hladilni stroj toplotna črpalka.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

Rozy ::

hehe...nimava mira...mislim, da ne bi bilo slabo se enkrat na kakšnem pivu dobit pa malo podebatirati...
Kar se tiče teoretičnega ogrevanja pri -20C
cev za kondenz poteka od kompresorja pa do toplotnega izmenjevalca nato ven, cev je ogrevana z 40W na en meter, celotna zadeva je mogoča samo za doplačilo in se imenuje winter kit. Seveda pa obstaja možnost da se dogodi prav to o čemer govoriš - skratka da zmrzne. Testirano je bilo z smeri proizvajalca, ki "naj" bi jamčil da do zmrznitve naj ne bi prišlo....najboljše pa je da počakava do zime, saj kot sem že omenil imam prav to klimo doma in bom poročal na forumu ko bo temperatura -20C kaj se bo zgodilo (ali me bo zeblo brrr, ali mi bo toplo....hehehe). Saj tudi mene zelo zanima.
Kar se tiče -15C ogrevanja so vsi inverterji ostali pa do -5C - enako mislim da velja za vse ostale klime na slovenskem.

Toplotna črpalka - kakšno NOVO poimenovanje na slovenskem trgu pa bi ti uvedel.

Moti pa me tvoja beseda zavajanje - če je neka trditev pravilna to ni zavajanje - če je klimatska naprava toplotna črpalka potem to ni zavajanje to je potem pravilna trditev...ali ne?

citirano iz SSKJ: "zavajanje: zavajanje na napačno pot, sled/ zavajanje v protislovja, zmoto/ ..." kar pa definitivno ne počnem...ampak zgolj navajam preverjene podatke, ki si jih sedaj v primeru toplotne črpalke tudi sam potrdil...

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rozy ()

cryptozaver ::

@schurda

ionizing radiation from CRT tole sem imel v mislih...

schurda ::

Poznam. Mehki rentgenski žarki, ki nastajajo na fosforju CRT se odbijajo pretežno nazaj, ostali pa se zaustavijo v steklu. Žal je tu ionizator brez haska. Ven iz ohišja pa ni omembe vredno kaj pride. Ker je po mojem to druga tema, predlagam ZS

Kot že rečeno (iz torte je jasno) je Rn tisti, ki prinese največ. Temu se da izogniti le z zračenjem. Ionizator je tu celo škodljiv. Zakaj? Ker lovi prah na katere se vežejo potomci Rn in zato jih več ostane v zraku in jih več vdihnemo. Ampak detajlno o tem na ZS.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
««
6 / 120
»»