» »

Kater printserver?

Kater printserver?

bastadu ::

Ker moj sedanji printer (HP DJ1220C) pri direktnem priklopu na računalnik ne omogoča dvosmerne komunikacije (na WinXP/2000, ironično na Win9x naj bi delalo brez problema) in tako nimam nobenih povratnih informacij iz printerja (stanje kartuš, razni alarmi...) sem se odločil da kupim printserver, s katerim naj bi dvosmerna komunikacija delovala normalno. Zanima me, ali so kakšne velike razlike med printserverji? Namreč ta HP podpira tako LPT kot USB priklop... Hvala za kakršnekoli nasvete!:P

P.S.: Pa v mislih imam samostojne printserver enote, razne izpeljanke printserverjev iz starih računalnikov ne pridejo v poštev...
  • spremenilo: bastadu ()

Any1?:\
Kakšna je naprimer razlika med temle za 20kSIT in med temle za slabih 90kSIT ali temle za skoraj 120kSIT8-O.

Highlag ::

Razlike med prvim in drugim je približno 70KSit, med prvim in tretjim približno 100K Sit in med drugim in tretjim približno 30K Sit.

Če te pa zanimajo detajli obišči www.hp.com, kjer lahko primerjaš razliko med obema dražjima modeloma ter nato še Linksys kjer boš izvedel podatke za prvega. :P
Never trust a computer you can't throw out a window

Tvoj odgovor mi ni čisto nič v pomoč:|
Iz specifikacij jaz ne znam prebrati razlik med njimi, zanima me predvsem glede delovanja v praksi, kakšna bi baj bila razlika... Za model JetDirect 500X vem da je približno enak 300X, le da ima 500X 3 paralelne porte, 300X same enega...
Torej zanima me, kakšne razlike (v delovanju, hitrosti, odzivnosti...) lahko pričakujem med 20kSIT in 100kSIT:\

Hm. Za tote zadeve sem že slišal, nisem pa nobene videl v akciji.

Če gledaš na HP.com:
500x: Podpira poleg Fast Eterneta še token ring (300x ne)
500x ima 3 printer porte, 300x 1printer port
Oba podpirata skoraj vse printerje razen GDI in še nekaterih - glej seznam), kar pomeni, da odpade velika večina inkjet printerjev. Nič ne piše da podpirata usb printerje.

Linksyt PSUS4 je pa v bistvu switch, ki so mu dodatki še en usb port za priklop naprav. Lahko priključiš printer ali pa Flash disk.

Ne vem točno kaj bi počel s temi "printer" serverji. Razen če moraš imeti printerje tako daleč, da printer/usb kabel ne seže do printerja. Gonilniki morajo biti pomoje nameščeni na računalnikih.

500x obstajata 2 modela, eden za ethernet, drugi pa za token ring...
Oba podpirata skoraj vse printerje razen GDI in še nekaterih - glej seznam), kar pomeni, da odpade velika večina inkjet printerjev. Nič ne piše da podpirata usb printerje.
Kje je seznam, jaz ga nisem našel:\ USBja pa tadva ne podpirata.
Ne vem točno kaj bi počel s temi "printer" serverji.
Breberi moj prvi post v tej temi:P

500X:
Virtually any HP or non-HP printer with a parallel port (except GDI printers or HP Deskjet 710, 720, 820, and 1000 printers, HP LaserJet 3100 xi printer-fax-copier-scanner, and HP Officejet PSC 500); Supports HP Officejet G and K series (full scanning and faxing), HP LaserJet 3150 (full scanning and faxing), HP LaserJet 1100A series (full scanning), HP Officejet Pro series and R series (basic scanning only), HP LaserJet printers, HP Deskjet printers, HP Designjet printers, HP 2000 and 2500 series printers, HP Business Inkjet 2200/2250 series, HP Photosmart 1218 series

300X
Compatible with any printer with a parallel port (except GDI printers, HP DeskJet 710, 720, 820, 1000 printers, HP LaserJet 3100xi, and OfficeJet PSC 500 non-networkable printers) or supported HP All-In-One peripherals (HP OfficeJet G series, LaserJet 3150, HP OfficeJet R Series, Pro Series and HP LaserJet 1100A xi)

cryptozaver ::

Ima kdo izkusnje z USB PrintServerji v smislu 'konverzije' USB v LPT. Po domace povedano je kdo poskusil z adapterjem USB v lpt razsirit USB Print Server na lpt port??

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Kaj kupiti
804163843 (177) scipascapa
»

skeniranje več listov v en file

Oddelek: Pomoč in nasveti
192323 (348) Zimonem
»

HP fotokopirni stroj-povezava

Oddelek: Pomoč in nasveti
6875 (650) Daniel
»

Starejsi HP LaserJeti in Windows 7 = no go