» »

Program za urejanje Revije/Časopisa

Program za urejanje Revije/Časopisa

Uranij ::

Pozdravljeni!

Potreboval bi program, ki je namenjen urejanju časopisa ali revije. Zanima me kaksni obstajajo, kje bi se jih dalo dobit, zelo pomembna pa je tudi cena taksnega programa. Ta revija bi bila bolj kot ne amaterskega značaja, vseeno bi pa želel, da bi program naredil stvar kot se šika. Ni pa potrebno da deluje v M$ windows, lahko je napisan tudi za linux. Če sem kaj pozabil me vprašajte.

LP, Uranij

BigWhale ::

Latex.

To je the-tool.

Witboy ::

QuarkXPress

Aja, Latex spada med prosto programje, ga lahko prenes iz interneta in placas svojemu internet ponudniku to kar ti pac racuna.

BigWhale: Kolikor jaz poznam LaTeX je to orodje za ustvarjanje članka ali pa cele knjige. Jaz pa bi rabil neko orodje, ki bi mi implementiralo neke že narejene članke v celoto-časopis,revijo...Torej, da bi lahko razporejal razne članke, slike, reklame,...in ustvaril celoto. Sicer pa vem da je LaTeX nekaj boljsega....

LP

sinko999 ::

Qarkexpress te pride okoli €1,599.00 in pri nas so barabe in prodajajo samo passport verzijo ki te pride €1,999.00
to so cene za Avstrijo pri nas ni uradnega zastopnika priznenega od Quarka. Tak da idi na alternativo kot jo predlaga BW Latex.

LP
Ni? ni ve?no !

Brane2 ::

A Scribus ne bi bil uporaben za amatersko rabo ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Highlag ::

Mislim, da bi se nekaj takega dalo tudi z kakšnim CorelDraw programom ali pa celo Inscape-om.
Seveda imata oba še kar nekaj hib v obliki hroščev in podobno. Za kakšno amatersko verzijo bi pa bila zadeva uporabna.
Never trust a computer you can't throw out a window

Aha, Torej QuarkXpress odpade.....

Tudi sam se najbolj nagibam k scribusu, vsaj do sedaj ko sem videl nekaj alternativl. Doma imam tudi M$ publisher, samo nimam licence, mi je pa vsekakor predraga za to kar ponuja.....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uranij ()

Ok, vidm da ti QuarkXPress ne sede... pol pa probi Corel Venturo :D

jetam ::

Obstaja se preprostejsi program: Oblikovalec ™: najames cloveka, ki se profesionalno ukvarja z DTP-jem, ki pozna zakonitosti in trike oblikovanja, in stvar je resena 1, 2, 3. Jebemti vse vas i-own-a-computer-with-CorelDraw-or-somethin-like-that-crap-therefore-i-am-a-fcukin-designer. Ne gre to tako. Na zalost ali sreco se ne.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Bistvo vsega je, da bi jaz nekega lepega dne postal ta oblikovalec. Pocasi in zanesljivo bi rad naredil prvi korak v DTP in se naučil trike in zakonitosti oblikovanja, vem pa da stvar sprva ne bo resena niti po štirih korakih, kaj šele po treh. Bomo videli, oziroma bom videl in se odločil če bo tukaj kaj kruha ali ne.

LP

Poldi112 ::

S takim pristopom se nikoli ne bos nic naucil.
Osebno se mi zdi Scribus precej lesen, ampak ce nimas za Quark ali Indesign pac stisnes zobe.

//edit: prvi stavek leti na jetam
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

Poldi ... srce ... brez skrbi zame. Problem je v tem, citiram: jaz pa bi rabil neko orodje, ki bi mi implementiralo neke že narejene članke v celoto - časopis, revijo ... Torej, da bi lahko razporejal razne članke, slike, reklame ... in ustvaril celoto. In potem se tole: bistvo vsega je, da bi jaz nekega lepega dne postal ta oblikovalec. To je miselnost vsakega wannabe oblikovalca (pa naj obvlada InDesign, QuarkXPress ali jebeni CorelDraw), ces: saj poznam program torej je oblikovanje macji kaselj. In verjemi da taksnih je 10 za tolar. S tabo vred.

Hja, se noben se ni z znanjem rodil, to velja tudi zame. Sicer verjetno mislis, kako si pameten, da si me zatru že v kali, ampak ti povem da nekje je treba začet, in vsak začetek je posejan s trnji. Sicer je pa tako vse od mene odvisno. Nekje pa vendarle moram začet. Jaz sem se odločil da bo moj začetek tak. Kakšen bo konec--tega ne vem, mogoče me pa jutri avto povozi...

Ves jetam, jaz se nimam za oblikovalca. Prebral sem 3 knjige s skupno cca 1500 stranmi o quarku in to mi je dalo eno dobro osnovo, s katero ga danes uspesno uporabljam. Ta mesec bom postavil novo knjigo (cakam zadnjih par strani). Cist tako, za tvojo informacijo, da bos mogoce uvidel da samo smetis v tej temi.

So what ce Uranij nima pojma o tem, kako zadeve v praksi izgledajo? Vse kar rabis je prisotnost volje (kar je v bistvu odsotnost tvojega pristopa + se malo vec).

Ziga Dolhar ::

> Ves jetam, jaz se nimam za oblikovalca. Prebral sem 3 knjige s skupno cca 1500 stranmi o quarku in to mi je dalo eno dobro osnovo, s katero ga danes uspesno uporabljam. Ta mesec bom postavil novo knjigo (cakam zadnjih par strani). Cist tako, za tvojo informacijo, da bos mogoce uvidel da samo smetis v tej temi.

O Quarku kot programu [uporabi njega],

ali o Oblikovanju?

Ker "poznavanje tipografije" ne obsega ukaza Format -> Font, in "prelom" ni enako File -> Insert picture.

--

dodatek: šele zdaj vidim, da si napisal, da se "nimaš" za oblikovalca. Vzamem nazaj, kar je letelo na to.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Eh ja... nekje mors zacet... in po moznosti s kakim pametnim programom... I guess :D pol pa kaka bukva pa full domislije in smisla za estetiko.
Jst sm tut na zacetku uporabljal svincnik pa papir... no sej ga se vedno ;) Zdej k je pa photoshop, coreldraw in podobni pa lahko ustvarjam se vec kot prej... Ja, fajn je ta tehnika... se posebej ko jo znas uporabljat...

Tko da za zacetek ti res priporocam kako Corel venturo... je tak v redu proggy... ko se bos pa bolj poglobil v to pa preidi pocas na kakega quarka ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Witboy ()

> ki bi mi implementiralo neke že narejene članke v celoto-časopis,revijo

V cem pa imas narejene te clanke? V necem jih moras imeti. Torej, naredi v tisti zadevi.

BigWhale: dvomim da bi se kdo k bi recimo dubu neke članke napisane v wordu, tko kot se vecina prej napisanih clankov dobi, jih pol urejal v koncno obliko nekega cajtnga v wordu... lol kaj si mazohist?!?

No saj ... Simptomaticno je, da tudi ne znate brat. Poskusimo se enkrat. Program je SAMO orodje, sredstvo za dosego cilja, in oblikovanje ne mores oz. ne smes zaceti tukaj. Oblikovanje je barva, oblika, kompozicija, tipografija, fotografija in se marsikaj, zdruzeno v celoto. In obvladovanje tega ne zacnes s 3 knjigami s skupno cca 1.500 stranmi o QuarkXPress-u ampak z ucenjem o osnovah oblikovanja in s knjigami o tem. Upam, da je sedaj vsem razumljivo kaj mene moti. In nic ni narobe, ce se zacnes uciti tako, da se obrnes na nekoga, ki zadevo obvlada in sele potem, po ucenju osnovnih zadev, ki sem jih opisal zgoraj, nadaljujes sam. Pod mentorstvom seveda, ker taksnih samoukov, ki verjamejo v svoje oblikovanje, v resnici pa je vse kar obvladujejo par ukazov v CorelDraw ali QuarkXPress, je kot sem ze napisal: 10 za en tolar. Sedaj vec kot ocitno s Poldijem vred.

Zigga, moja prva knjiga v seriji je bila: Desktop typography with QuarkXpress (sem sel na cobiss pogledat za tocen naslov). Tako da neke osnove tipografije mislim da sem osvojil.

Res mi manjka smisel za oblikovanje. Ampak to se tudi razvija s prakso. Pri knjigah pa itak skoraj nimas kaj oblikovati. Imas pravila, ki jim sledis in to je ze skoraj to. Ni primerjave z grafiko glede zahtevnosti.
Quarka pa kar dobro obvladam (ze par let sem vsaj 2x tedensko v njem).

Ni mi pa jasno, zakaj ne pobrises posta, ce ugotovis da je zgresen.

jetam,
Ocitno nikoli nisi bral knjig, ker drugace bi vedel, da se vecina knjig o programih za oblikovanje ukvarja tudi z osnovami oblikovanja. In ce ti mislis da moras najprej risati na platno, predno se smes lotiti DTP je to pac tvoje mnenje.

In kar ti mislis o mojih sposobnostih je irelevantno. Ljudje so zadovoljni z mojimi izdelki in to mi pove vec kot to da mi ti reces da sem nesposoben. Ker zdaj ti verjento pricakujes, da bom pustil Quark in si kupil lopato. :)

Ti si tipicen primer cloveka ki misli, da je programer lahko samo tisti, ki je prisel iz racunalniskega faxa. Ali pa da ce hoces igrati kitaro potrebujes leta studija na glasbeni akademiji.

Witboy, no ravno to sem hotel povedati, da je clovek rekel, da ze ima oblikovane clanke in bi jih rad skupaj zmetal.

Tisto kar ti word izpljune je redko dovolj dobro, da gre kar v tisk... :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CorelDRAW X3 - težava z A.R.M.

Oddelek: Programska oprema
51634 (1551) Lukasis
»

preprost WebDesign Program

Oddelek: Izdelava spletišč
221934 (1420) opeter
»