Forum » Programiranje » [pascal] preprosta rekurzija...
[pascal] preprosta rekurzija...
NeOman ::
zanima me ce bi mi kdo lohka napisov kompletn program z uporabo rekurzije (ne samo rekurzivne funkcije)... enga cist osnovnega da mal vidim kako in kaj.
primer fibonaccijevega zaporedja:
1,1,2,3,5,8,13,21,...
kako bi slo tole v pascalu z rekuzijo?
res bi mi pomagal
primer fibonaccijevega zaporedja:
1,1,2,3,5,8,13,21,...
kako bi slo tole v pascalu z rekuzijo?
res bi mi pomagal
Vesoljc ::
na guglu si probal?
tukaj je nekaj...
tukaj je nekaj...
program fibo; //sem pride zgornja funkcija fib begin fib(10000000000000000000000); end.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
mnja do tuki mi blo se vse jasno... kako pa dobim izpis rezultata, v tem primeru zaporedja ?
btw: tista cifra je prevlka za integer :D
btw: tista cifra je prevlka za integer :D
mnja to izpise samo zadnji clen... zacuda dela, ker sm ze pred ksnim tedno poskusal tko na suho to narest brez teorije pa ni slo , najlepsa hvala.
OwcA ::
Poanta rekurzije je v končnem elementu, torej zadnjem členu.
Če hkočeš sprotno izpisovanje dodaj kak print pred vsak rekurzivni klic z istim argumentom kot bo le-ta.
Če hkočeš sprotno izpisovanje dodaj kak print pred vsak rekurzivni klic z istim argumentom kot bo le-ta.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Algortimi (matematična indukcija)Oddelek: Programiranje | 1480 (1208) | lebdim |
» | Java metode;Oddelek: Programiranje | 4911 (4103) | ragezor |
» | Preizkusi znanja na razgovorih za služboOddelek: Programiranje | 2748 (2476) | PNG |
» | [Naloga](Java)Fibonaccijevo zaporedjeOddelek: Programiranje | 2507 (2224) | Nuke_H2 |
» | [JAVA] rekurzivni izpis seznama z kazalciOddelek: Programiranje | 1767 (1525) | l0g1t3ch |