Forum » Pomoč in nasveti » Flash biosa in odprava passworda!
Flash biosa in odprava passworda!
MrGTO ::
Zivjo!
Torej moj kolega ima iz neznanoh razlogov password na biosu (mogoce mu je oce dal password). Sedaj me pa zanima ce bi s fleshanjem odpravil password ali ne?
A se je mogoce kdo ze ubadal s tem?
Lp, Blaž
Torej moj kolega ima iz neznanoh razlogov password na biosu (mogoce mu je oce dal password). Sedaj me pa zanima ce bi s fleshanjem odpravil password ali ne?
A se je mogoce kdo ze ubadal s tem?
Lp, Blaž
urbecar ::
Flashanje biosa bi najbrž odstranilo password. Lažje pa se znbiš passworda če prestaviš za trenutek jumper na Cmos-u. Za več podatkov pa poglej v priročnik od plate.
p.s.: clear CMOS ti bo postavil na default tudi vse ostale nastavitve v biosu!!
p.s.: clear CMOS ti bo postavil na default tudi vse ostale nastavitve v biosu!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urbecar ()
flashek ::
password biosa lahko odpravi z resetiranjem biosa.resetiral ga bo pa tako da:
-pri novejših pločah se na plati prestavi jumper...tam v bližinu CMOS baterije in se nato pritisne gumb za vklop računalnika.Računalnik se ne bo prižgal vendar se bo bios resetiral.nato se da jumer nazaj in bios je resetiran
-pri starejših ploščah pa vzameš CMOS baterijo vn.prižgeš računalnik.vstaviš baterijo in stvar je resena
-pri novejših pločah se na plati prestavi jumper...tam v bližinu CMOS baterije in se nato pritisne gumb za vklop računalnika.Računalnik se ne bo prižgal vendar se bo bios resetiral.nato se da jumer nazaj in bios je resetiran
-pri starejših ploščah pa vzameš CMOS baterijo vn.prižgeš računalnik.vstaviš baterijo in stvar je resena
AMD Athlon 64 3000+ ; 2x512 MB ; Radeon X700 pro ; ASUS A8N-SLI Deluxe
plavko61 ::
flashek jam je pomagal par plat skurit???
Računalnik odklopiš od napajanja 220V, nato prestaviš jumper CLEAR CMOS na drugo pozicijo, počakaš sekundo in daš nazaj v izhodiščno pozicijo. Sedaj lahko priklopiš napajanje in bios je resetiran.
Računalnik odklopiš od napajanja 220V, nato prestaviš jumper CLEAR CMOS na drugo pozicijo, počakaš sekundo in daš nazaj v izhodiščno pozicijo. Sedaj lahko priklopiš napajanje in bios je resetiran.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
flashek ::
plavko61: če na tak način skuriš plato ti jst novo kupim.gre tudi tako ja vendar sem pač js tak povedal.
AMD Athlon 64 3000+ ; 2x512 MB ; Radeon X700 pro ; ASUS A8N-SLI Deluxe
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Okvara pci-e reže?Oddelek: Strojna oprema | 2227 (1832) | amacar |
» | bios se je zaklenilOddelek: Pomoč in nasveti | 1979 (1653) | TOP |
» | Težave z zagonom računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2103 (1900) | solatko |
» | "flashanje" BIOS-ovOddelek: Pomoč in nasveti | 1993 (1568) | cultko |
» | Resetiranje BIOSa!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2144 (2093) | Klemenn |