Forum » Programska oprema » Program za "zaklep" zunanjega trdega diska
Program za "zaklep" zunanjega trdega diska
aljazh ::
Nabavil sem zunanji trdi disk in sedaj bi rad podatke, ki bodo na njem nekako "zaklenil", da bi do njih lahko dostopal samo z geslom.
Imam pa še eno željo in sicer, če je možno, da bi disk virtualno razdelil na dva dela (denimo v razmerju 25:75), pri čemer bi bil večji "del" zaklenjen in bi za dostop do podatkov na tem "delu" potreboval geslo, manjši "del" pa bi bil prosto dostopen.
Zaželeno bi bilo, da je zadeva čim enostavnejša za uporabo. Sam si predstavljam nekako takole: Na disku bi imel dva direktorija (manjšega in večjega). Ko bi želel iti v večji direktorij, bi program vprašal za geslo - vendar le ob vstopu v direktorij, ko bi bil enkrat v njem, ne bi več zahteval geslo. Ponovno bi ga zahteval šele če bi zapustil ta direktorij in se nato vanj ponovno vrnil. Ob vstopu v drugi (nezaklenjeni) direktorij pa seveda ne bi bilo potrebno vnesti nobenega gesla. Zaščita "zaklenjenega" direktorija pa mora biti takšna, da je v razumnem času in z običajnimi (vsakomur dostopnimi) sredstvi ni moč razbiti.
Lepo prosim za kakršenkoli nasvet.
Imam pa še eno željo in sicer, če je možno, da bi disk virtualno razdelil na dva dela (denimo v razmerju 25:75), pri čemer bi bil večji "del" zaklenjen in bi za dostop do podatkov na tem "delu" potreboval geslo, manjši "del" pa bi bil prosto dostopen.
Zaželeno bi bilo, da je zadeva čim enostavnejša za uporabo. Sam si predstavljam nekako takole: Na disku bi imel dva direktorija (manjšega in večjega). Ko bi želel iti v večji direktorij, bi program vprašal za geslo - vendar le ob vstopu v direktorij, ko bi bil enkrat v njem, ne bi več zahteval geslo. Ponovno bi ga zahteval šele če bi zapustil ta direktorij in se nato vanj ponovno vrnil. Ob vstopu v drugi (nezaklenjeni) direktorij pa seveda ne bi bilo potrebno vnesti nobenega gesla. Zaščita "zaklenjenega" direktorija pa mora biti takšna, da je v razumnem času in z običajnimi (vsakomur dostopnimi) sredstvi ni moč razbiti.
Lepo prosim za kakršenkoli nasvet.
profii ::
Na corsairjevem Usb keyu je tak narjeno da imaš 2 particiji in ko ga vtakneš v Usb sepokaže samo 1. Potem ko vpišeš geslo se pokaže še druga in je dostopna dokler se kluč ne iztakne iz usbja.
Na corsairjevem Usb keyu je tak narjeno da imaš 2 particiji in ko ga vtakneš v Usb sepokaže samo 1. Potem ko vpišeš geslo se pokaže še druga in je dostopna dokler se kluč ne iztakne iz usbja.
Aha. Toda jaz iščem rešitev za zunanji trdi disk... 160GB, priklop preko USB in Firewire.
Kaj pa kakšen tovrsten freeware program obstaja?
Pa še nekaj - želel bi, da na računalnik, s katerega želim dostopati do podatkov na tem zunanjem disku, ni potrebno nalagati nobenega programa.
Pa še nekaj - želel bi, da na računalnik, s katerega želim dostopati do podatkov na tem zunanjem disku, ni potrebno nalagati nobenega programa.
Klemenn ::
ti bi rad nekej, kar žal, ne obstaja
iščem p tut jz nekej tazga...da bi lahk zaklenu z geslom
iščem p tut jz nekej tazga...da bi lahk zaklenu z geslom
Mavrik ::
Kaj pa če disk razdeliš na dve particiji, formatiraš na NTFS in ju zaščitiš s securitiyem?
The truth is rarely pure and never simple.
Ogledal sem si Folder Lock, ki ga je nekdo predlagal in mislim, da bi mi ta program omogočal, to kar iščem.
Če sem prav razumel na njihovi spletni strani, se lahko program sam namesti na prenosno enoto (disk, USB ključ, ...) in se zaganja od tam, tako da ga ni potrebno nameščati na vsak računalnik, na katerem želiš uporabljati to prenosno enoto.
Bom poskusil s trial verzijo in če program res nudi to, kar sem razumel iz FAQ na tisti strani, potem je to to. Edino 35$ bo treba nameniti za to.
Če sem prav razumel na njihovi spletni strani, se lahko program sam namesti na prenosno enoto (disk, USB ključ, ...) in se zaganja od tam, tako da ga ni potrebno nameščati na vsak računalnik, na katerem želiš uporabljati to prenosno enoto.
Bom poskusil s trial verzijo in če program res nudi to, kar sem razumel iz FAQ na tisti strani, potem je to to. Edino 35$ bo treba nameniti za to.
Da si bomo na jasnem: na drugi mašini se da čisto vse povozit, če disk sformatiraš...
Če nekdo sformatira disk, to ne bi bilo nič v primerjavi s tem, da ni prišel do podatkov, do katerih ni smel.
se da cenej priti čez...
Karkoli nelegalnega ne pride v poštev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljazh ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Format diska za max kompatibilnostOddelek: Pomoč in nasveti | 1745 (1356) | opeter |
» | Program Lock my Folder in velika tezavaOddelek: Programska oprema | 887 (724) | Matej_K |
» | Varovanje podatkov na prenosnem diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 2245 (1958) | SasoS |
» | Power RAM USB kluč (ne deluje?)Oddelek: Strojna oprema | 1134 (973) | Grimlord |
» | Certifikat na USB ključOddelek: Pomoč in nasveti | 7610 (7341) | StratOS |