» »

[Flash] Več-vrstične spremenljivke

[Flash] Več-vrstične spremenljivke

root987 ::

Torej, imam en textarea, katerega vsebina je določena z spremenljivko. Ker bom, ko bo stran končana, v te spremenljivke prilepil precej teksta, ki bo že samo po sebi vsebovalo odstavke, me zanima, če in kako je mogoče v flashu narediti spremenljivke, katerih vsebina bi se raztezala čez več vrstic? Da bodo potem tudi v flashu prikazani odstavki sem pripravljen ročno dodajati \r, ampak že zaradi samega udobja lažjega dela s takšnimi teksti bi precej raje videl to vsebino v več vrsticah.

Torej, nekaj takega:
mainText.text = "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Cras odio velit, suscipit vel, mollis egestas, porta ut, wisi. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Donec eget diam at diam bibendum molestie. Cras sed erat. Nulla libero. Aliquam dolor elit, ultricies ac, dictum ac, blandit nec, tortor. Nunc nec tellus. Etiam mauris nibh, aliquet a, ornare sodales, nonummy ac, urna. Nam fermentum pede ullamcorper nulla.

Pellentesque vitae ligula. Donec volutpat neque aliquam lacus tempor tristique. Proin dictum. Pellentesque vehicula consectetuer quam. Proin mattis blandit sem. Nunc lorem tortor, elementum et, posuere at, fermentum sit amet, est.";

Slednje seveda ne deluje...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
  • spremenil: root987 ()

OwcA ::

V večini jezikov deluje seštevanje nizov preko več vrstic.
Recimo:
$str = 'blablabla'.
'blablabla'.
'tralala';
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

root987 ::

Nah, ne to.

Moral bi še namen objasnit: nameravam skopirat nek tekst iz MS Worda/interneta v to spremenljivko, torej bodo razmiki zaradi odstavkov -> posledično pa stran ne deluje kot bi bilo potrebno.

Trenutno se igram z mislijo da bi z loadVars oz. nečim podobnim pridobil podatke iz neke .txt datoteke. Morda bi prišel v poštev tudi XML? S slednjim še nisem delal v flashu, ampak verjamem da ne more biti preveč zakompliciran.

I hope. ;)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Word - sklicevanje na tabele, slike..

Oddelek: Programska oprema
53143 (3049) salabajs
»

Pravilni pomen in uporaba značk ter atributov

Oddelek: Izdelava spletišč
111229 (1026) marjan_h
»

Kateri programski jezik naj izberem - problem

Oddelek: Programiranje
102224 (1785) MrBrdo
»

Vracilo Preplacila

Oddelek: Loža
122628 (1822) d0rK

Več podobnih tem