Forum » Omrežja in internet » DIYrouter in windows omrežje
DIYrouter in windows omrežje
HyperKiller ::
Zadeva je sledeča;
Imam en star comp na katerem je Coyote Linux. Ta kišta je torej router ki je povezan na adsl in deli povezavo v windows omražje. Zdej, kako računalnik z winsi pripravt do tega, da si bo jemal povezavo od routerja. Nekateri se hočejo povezat prek povezave ki je od prej, se pravi svojo, ali internet gateway na drug računalnik s windowsi.
Pri nekaterih pa zadeva čudežno dela. Ampak sovražim če nekaj dela, in ne razumem kako.
Imam en star comp na katerem je Coyote Linux. Ta kišta je torej router ki je povezan na adsl in deli povezavo v windows omražje. Zdej, kako računalnik z winsi pripravt do tega, da si bo jemal povezavo od routerja. Nekateri se hočejo povezat prek povezave ki je od prej, se pravi svojo, ali internet gateway na drug računalnik s windowsi.
Pri nekaterih pa zadeva čudežno dela. Ampak sovražim če nekaj dela, in ne razumem kako.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.
janezl ::
Znaš priti v Webadmin od coyote-ja? Je gor že priključen kak drug računalnik?
Jani
Jani
73 de Jani
HyperKiller ::
Omrežje dela na treh računalnikih, le na prenosniku, ( ki je bil na LAN-partyju) ne gre.
Mislim da je problem v tem, da prenosnik noče sprejeti mrežnih nastavitev( IP cifre, maske ...) od DHCP serverja(na Coyotu).
Če na delujočem računalniku v Network Connections označim LAN se spodaj levo (detailes) izpiše IP številka, Subnet mask, in "Assigned by DHCP". Na prenosniku pa obe serije cifer in "Assigned by automatic private IP addres" (se mi zdi, govorim iz glave, prenosnika ni doma.)
Stvar je celo delovala, a sem iz drugega računalnika z anstivirusom poskeniral disk in možno da je nekaj datotek "letelo". Po resetirannju: mreža = crk-brk
In pinganje česarkoli v omrežju ali interneta ni uspešno.
In ja znem priti v webadmina od Coyota.
Mislim da je problem v tem, da prenosnik noče sprejeti mrežnih nastavitev( IP cifre, maske ...) od DHCP serverja(na Coyotu).
Če na delujočem računalniku v Network Connections označim LAN se spodaj levo (detailes) izpiše IP številka, Subnet mask, in "Assigned by DHCP". Na prenosniku pa obe serije cifer in "Assigned by automatic private IP addres" (se mi zdi, govorim iz glave, prenosnika ni doma.)
Stvar je celo delovala, a sem iz drugega računalnika z anstivirusom poskeniral disk in možno da je nekaj datotek "letelo". Po resetirannju: mreža = crk-brk
In pinganje česarkoli v omrežju ali interneta ni uspešno.
In ja znem priti v webadmina od Coyota.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IPv6 - Imam ga, mnogo njegaOddelek: Omrežja in internet | 4086 (3019) | darkolord |
» | Intrnet povezava..PROBLEM!!Oddelek: Omrežja in internet | 1047 (845) | gun2ter |
» | XBOX LIVE problem s konekcijo :( :( :(Oddelek: Konzole | 3146 (2863) | T_F_7 |
» | Coyote Linux router problemOddelek: Omrežja in internet | 1622 (1359) | janezl |
» | Računalnik noče sprejeti DHCPja?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1077 (872) | ||_^_|| |