» »

ISDN, Locen Telefonski Racun

ISDN, Locen Telefonski Racun

Tr0n ::

Ve kdo mogoce, kako se pravilno skonfigurira ISDN adapter ali ISDN telefon (Telekom), tako, da bi se na telefonskem racunu loceno videla poraba obeh ISDN stevilk. Ker sedaj se vidi samo skupna poraba, jaz bi pa rad vedel, koliko je porabila ena stevilka in koliko druga. Pri Telekomu mi niso znali kaj prida pomagat, kar se itaq ne cudim :). Sedaj imam MSN A: 3 in MSN B: 4, kar sta tudi zadnji cifri obeh telefonskih stevilk. Je treba tu kaj spremenit ali pri gonilnikih?

White ::

hello

hmm, men vedno na računu napišejo točno število porabljenih impulzev za vsako številko. Pa mi ni blo treba nič nardit.

boha ::

v telefon (telekom isdn) pod "menu/inštalacija/vnos MSN" vtipkaš prvo tel. št., pri adapterju (asuscom) pa pod "configuration/ndiswan ports/line 01/MSN" drugo tel. št. (brez omrežne št.). zdaj samo še izbereš pravo linijo (v dial up) "connect using - line 01". in mora delat!

matevzm ::

Verjetno imas sedaj vse na 3 racunano. Modem moras prepricati, da naj posilja ven recimo 4. Obicajno se to doseze tako, da se da to na prvo mesto, ker prvo cifro nastavljeno posilja ven (ce nima kaksne posebne nastavitve). Ali pa daj samo en MSN modemu.

Ok, da vidim, ce sem prav razumel.

Pri telefonu nastavim oba MSN-ja A in B na prvo telefonsko, torej v tem primeru na cifro 3. Pri Asuscom ISDNu (tega namrec imam) pa nastavim pri "Configuration/ndiswan ports/line 01/MSN" MSN na 4 pri obeh linijah? Ali samo pri tisti, ki jo imam pri dialup-u za klicat?

Kaj vpisem samo zadnjo cifro pri nastavitvi adapterja ali celotno tel. stevilko brez omrezne? Ker pri telefonu vem, da moras samo zadnjo cifro vpisat.

matevzm: zdaj sem mel pri telefonu MSN A: 3 in MSN B: 4, pri ISDNu pa isto oz. mislim, da v configuraciji sploh nisem imel nastavljenega MSNja.

doma imam tako kot sem rekel...

na telefonu - MSN A - prva številka (cela št. brez omrežne), nič drugega, pusti B-E
adapter - line 01- druga številka (line 02 prva številka), brez omrežne št.

konektaš na net se pa seveda z line 01 (connect using line 01)

k?

"pusti B-E" hmm, mislis prazno?

ja. če boš sprejemal klice samo s prve tel. št. potem ostalih uporabniških mest ne potrebuješ...

Ok, thx!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MSN številka za ISDN

Oddelek: Omrežja in internet
62023 (1894) marky007
»

T-2 ISDN adapter

Oddelek: Omrežja in internet