» »

Pregrevanje sisitema

Pregrevanje sisitema

Rokomah ::

Naj mi nekdo prosim pove, kakšna je pričakovana ali normalna začetna temperatura AMD64 3200 z običajnim hladilnikom in ventilatorjem v windovsih ?

Ko se imel računalnik v kotu sobe, kjer je bila slaba ventilacija in na drugi strani še ograjenega z monitorjem, sem imel začetno temperaturo procesorja 50-51st.
Sedaj sem ga prestavil iz kota in je ventilacija boljša, vendar imam temperaturo CPUja še vedno 45-46st. Problem je, ker temperatura močno poskoči, ko zaženem kakšen grafično bolj zahteven program in mi računalnik včasih celo zmrzne.

Zanima me tudi, koliko pripomore ventilatorsko-hladilni sistem Zalman. Ali lahko pričakujem, da mi bo ob montaži Zalmana temperatura padla še za kakih 5-10st???
Želel bi namreč procesor malo naviti, pa se mi že sedaj skoraj pregreva. Kaj naj naredim???

Goldee ::

katero plosco pa mas? a mas mogoce kaksno gigabyte-ovo?

Where do you run when the earth becomes your enemy?

CoolBits ::

Js imam recimo a64 3000+ na Gigabyte K8NS pro z enim 8cm spredaj in enim 8cm zadaj ven in imam temperature v idle 32-35 ful load pa max 50 stopinj tko da bi ti priporočal še kakšen vent.

Goldee ::

js mam tud gigabyte 7n400e-l pa bartona @3000+ in mi kaze neke ful visoke temp. npr. sistem ma ~40C, proc 56-63C, ful toplo uglanem. pa mam en 80 ob strani (noter) en 80 za procom(ven) en 80 na vrhu (ven) in 120 od napajalca (ven) tak da nekaj bi moralo shladiti- usaj SISTEM! cudno se mi zdi

Where do you run when the earth becomes your enemy?
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Cranchi ::

nevem kaj delate s temi cpuju, jaz imam idle 24-26 full load 34 na a64 3000 rahlo navit.. imam pa prav tako gigabyte k8ns-9 plato em temp cekirana z biosom ter speedfanom ..

Spajky ::

Don`Corleone, tvoje temperature so ful nerealne, poglej si na moji strani moje pod komp/benči, maš tudi link o prikazovanju temperatur tam doli ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Rokomah ::

Imam osnovno ploščo MSI K8N Neo Platinum. S to plato je vse lepo in prav razen tegale:

"...Edina stvar, ki jo velja omeniti pri navijanju, je pregrevanje napajalnega dela procesorja. Predvsem se to pojavlja zato, ker je podonožje procesorja obrnjeno, tako da zrak iz hladilnika ne piha na napajalni del plošče, kot pri ostalih ploščah, tako da je nujno razmisliti vsaj o ventilatorju, ki dodatno hladi ta del plošče..."
---------------
Dejansko se mi CPU pregreva in mi je tole zelo pomembno.

Vprašanje:
Kje točno je napajalni del plošče? In kako bi ta del lahko uspešno hladil???
Imam hladilnik in ventilator na procesorju po defaultu in en ventilator na ohišju, kam bi še moral dat ventilator?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rokomah ()

Goldee ::

Don'Corleone tisto zihr niso prave temperature... in pomoznosti se kak default hladilnik? katreo verzijo biosa pa mas za svojo plato?
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Cranchi ::

imam artic coolingov 64 ultra hladilnik, imam najnovejsi uraden bios in sicer F2, z vsemi programi ki izmerim so temperature podobne, tako da naj bi bilo nekaj resnice v tem ? pa tudi cisto rpav se mi zdi, namrec kolega ima vodno in ima podobno plato od gigabyta in winija 3000 in ima full load nekje tako kot jau, le da ima malce bolj OCjan sistem..

Goldee ::

hmm...ja no pol ti pa zavidam tiste temperature.. :O men se pa tak greje... mogoce je krivo tud to k ga mam bliz radioatorja, sam drugje nimam placa (studentska soba pac)... na procu pa mam zalmanovega alcu 7700 tko da bi moglo tud men par stopinj zbit dol.. n vem.. ventilacija pa je uredu..

Where do you run when the earth becomes your enemy?

CoolBits ::

Je tud malo razlike kje imaš postavljen rač. če ga imam na mizi je sigurno 10 C več kot če ga imam na tleh pa odprto okno, ker je pri tleh hladnejši zrak.

Cranchi ::

zdele luftam ze 30 min im mam temp 21 ° C 8-O dejstvo pa je da se te a64 manj grejejo zari izredno nizkih voltaz, danes sm dobil idejo da bi jo se znizal mogoce dela pa celo na 1.3 V in to pri navitemu :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje BARTONA (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1016361 (4552) Pyr0Beast

ZGODBICA, ki si jo bomo izmislili. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1185967 (4260) OwcA

Ocenite mi graficno (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
2309423 (7664) OwcA
»

Gigabyte 7n400e.. do kam?

Oddelek: Navijanje
101271 (1211) Goldee
»

Plata za Athlona 64 3000+ 939

Oddelek: Kaj kupiti
261958 (1491) hostar

Več podobnih tem