» »

Tiskalnik Canon Pixma i1500 ali raje kaj drugega?

Tiskalnik Canon Pixma i1500 ali raje kaj drugega?

McSpike ::

Ravno mi je crknil HP3820. Počlo je ko sto mater in enostavno je prenehal printat. Potem sem našel polno slabih komentarjev na izdelavo današnjih HP tiskalnikov (predvsem s tem modelom) da se je rada lomila plastika.

Res da je lepo printal za to ceno a če se mi kaj zameri je pa to šlamparija. In zdaj ne vem ali bi še enkrat vzel HPja ali ne.

Namreč problem je v tem da če sprintam 200 listov na leto je pa to že velik. Sem in tja kak dopis in kako sliko sem in tja. Rabim ga ravno tolk da brez ne morem bit. Kar pomeni da bi se znalo zgodit da ga tudi po mesece ne bi prižgal. Se mi je že zgodilo da se mi je HPjeva kartuša zasušila zaradi tega. Samo s temi kartušami ni problem. Jo vzameš ven, z mokrim robcem obrišeš glavo, jo daš še čistit in to je to.

In ker sem zdaj naletel na Canon Pixma i1500, ki naj bi imel dobre ocene a fiksno glavo, ne vem kaj naj naredim. Al naj še enkrat kupim HPja, ki me je razočaral, zgolj zato ker je glavo lažje sčistit, ali naj reskiram s Canonom? Potencialna možnost da se mi (vsaj delno) posuši glava je pa dosti velika.

Kaj bi vi kupili za cirka tam 20 jurjev in dobro kvaliteto tiska glede na ceno (kot je to imel HP3820)?

MEDENA ::

Ravno zaradi tega ker sprintaš "sem in tja" si raje privošči laserca......ni nobene bojazni,da se posušijo kartuše ali glava. Ne rizkiraj.

Suli ::

Kako "laserca", če hoče nekaj do 20 tisoč Sit?:))

MEDENA ::

al pa fuč printer za 20k ? ko se posuši gre papa = garancija papa.

McSpike ::

Ne. Jaz sprašujem ali naj vseeno kupim kar HPja še enkrat in se ognem problema uničenega tiskalnika zaradi uničene glave, ali naj raje reskiram s Canonom in zakaj?

Za toliko malo printanja se mi skoraj škoda zdi dajat za laser pa še sem in tja rad kako zajebancijo v barvah sprintam.

A so mogoče HPji zdaj kaj boljši kot 2 leti nazaj? Mislim da 3845 naj bi bil v istem razredu kakovosti tiska kot 3820, samo a je tudi enako zanič mehanika? Ker če je, potem v kanto z njim spet čez 1-2 leti. Če vzamem Canona pa tvegam zasušitev glave. Po drugi strani, kako težko je pa sploh spucat to glavo doma? Namočiš v alkohol prtiček in ga nastaviš tja kjer glava počiva in naj se malo napije alhkohola in "odmoči"? Je kdo probal?

Rabim kak bolj konkreten nasvet.

MEDENA ::

"Škoda denarja"...dej dej...škoda je dat 5-10k na noč, k se ga napiješ...ne pa dobrih 30k za soliden laserc, k maš mir potem en lep čas...

Kakor hočeš, pa rizkiraj zasušitev...itak se ti bo zgodil slej ko prej. >:D

McSpike ::

sam pol pa nimam barv in se ne morem afnat.

ajde ostanmo pri 20 jurjih pa se ga bom 2x lahk u iber nažgal.

HP ali canon?

MEDENA ::

canon...pocen kompatibilne kartuše.

mersol ::

Ejga model zjasn se najprej pravš da sprintaš 200 listov na leto pol pa bi se afnou pa slikce printu
tm v eni od prejšnjih debat sm napisu kva se ti splača za domačo rabo.

Lahko pa seveda kupiš najcenejšega canona. Nadomestne kartuše so đabe. Pa probaš sprintat vsaj test page na vsake 14 dni pa ne bos mel problemov z zasušenimi glavami(šobami). Vsekakor pa vsi ki imate inkjet tiskalnike pazite da jih nimate kje v bližini izvira toplote.
l.p. m.

jurcy ::

canon all the way>:D

McSpike ::

ej mersol, če na 200 listov letno fliknem 20 listov ven ki so barvne fotke, kaj je tukaj nejasnega? ne rabim kvalitete fotografij ampak tolk da se vidi kaj je na sliki in ajde naj bo v barvah. to je to. ostalo pa je zgolj tekst.

canon all the way - zakaj?

boštjan ::

zakaj canon,ker ma poceni kompatibilne kartuše
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

McSpike ::

kompatibilne ma? a HP ma pa nekompatibilne? [:D]

boštjan ::

HP kompatibilne kartuše so dražje.Če še ne veš,obstajajo original kartuše in kompatibilne za katere proizvajalec tiskalnika ne jamči kakovosti tiska in zanesljivosti
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

McSpike ::

a tako. svašta.

bom uzel pixmo 2000.

hvala za mnenja.

McBoby ::

In kateri tiskalnik si naposled kupil? Tudi sam imam HP-ja; 690C, in gre počasi tudi rakom žvižgat. Nikoli nisem bil ne vem kako zadovoljen z njim- skoz se je barva vlekla za kartušo. Menjal gobico, pa je bilo po parih tednih spet isto. Zdaj ga je pa začelo zezati pomankanje papirja. Papir je v zalogovniku, zače nekaj mleti, sploh papirja ne potegne noter, ampak kar javi, da ni papirja. In papirja ne vleče več lepo noter, če mu že rata-stara guma na valjih-že vsa trda. Ok, malo ga bom razdru, pa pogledal, če je še kaj zapacano na stikalih. Ampak ogrevam se za Canon PIXMA iP2000, ker je naslednik i455, katerega pa ima sestra in res lepo piše tekst, pa tudi parvno tiskanje je zame nedeljskega printača zelo zadovoljivo.

McSpike ::

vzel sem pol ip1500 in sem povsem zadovoljen.

mi je všeč ker je res mali in za ta denar res dobro tiska.

MEDENA ::

dal bi še 2000 sit pa vzel CANON 2000 :D

iso2000 ::

Kolikor sem gledal po spletu, so Canoni Pixima (whatever) precej nepodprti pod Linux sistemom, tako da če ima kdo namen uporabljat Linux, je to morda ovira. Zadnjič sem kupil v "velikem poku" nek HP, ki je v akciji 20.000 sit, pa dobiš še dodatno črno kartušo zraven. Mislim, da je serija 5xxx in deluje bp tudi pod Suse 9.2. Ima avtomatsko zaznavanje vrste papirja in če se ne motim omogoča printanje do roba.

LP

McSpike ::

Nisem videl nobene prednosti pred 2000 kar se tiče kvalitete tiska pa sem šel raje na pico za ta denar :)

Dead_Eye ::

Da ne odpiram nove teme, kateri poceni laser je najboljši? Samsung, hp?
The one and only


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
697142150 (946) easyrider3
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17037200 (20914) gazer
»

Nakup tiskalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6316690 (14809) SLO_Matej
»

Nakup tiskalnika

Oddelek: Kaj kupiti
92291 (1795) Griffith
»

Tiskalnik - najugodnejši

Oddelek: Kaj kupiti
144234 (4007) bond007

Več podobnih tem