» »

crknil disk v presnosniku

crknil disk v presnosniku

hominis ::

30GB hitachi_DK23DA-30

najprej je zacel spuscati zelo cudne zvoke, sedaj pa mi winsi resetirajpo sami od sebe, ko pa na zacetku pozene scandisk se ustavi pri tretjem koraku kjer napise "unable to read the security descriptor data stream" (winXP SP1)

recovery z winxp cd-jem ne gre skozi, ker prepozna napake na disku. Formatiranje diska se ustavi pri 21% !!! Torej sami slabi znaki, racunalnik sicer se vedno deluje, ampak ...

kaj mi svetujete glede nakupa, cene se gibljejo od 23.000 do 40.000 ... rabim 40gb model. zanima kaksne izkusnje imate s znamkami, modeli in predvsem hitrostmi.
na mlacomu sem videl da prodajajo 7200rpm model za neki cez 30 cukov ! meni se gre PREDVSEM ZA ZANESLJIVOST PODATKOV in ne hitrost !!!

sicer pa je notebook P3 1GHz, 512 ram

prosim ciomvec komentarjev

roscha ::

Slab mesec nazaj sem v službenem laptopu menjal disk. Prej je bil neki IBM, ki je imel popadke in je vsake nekaj sekund delal tik-tik ter žrl živce. Sicer je delal 2 leti in dela tudi še sedaj, menjal sem ga zaradi premajhne kapacitete.
Sedaj v kišti ždi Samsung (mislim da 40Gb) in nimam pripomb. Tih & hiter. Glede odpovedovanja pa nimam pojma, niti se ne sekiram kaj preveč. Vsi važni podatki so shranjeni še na serverju, garancije za disk je 3 leta, takrat bo šel pa tudi prenosnik verjetno že v pokoj.

TribesMan ::

hominis se dobi precej poceni tele diske za prenosnike. Če hočeš zmogljive potem moraš vzet Hitachi, sam so precej dražji kot recimo Fujitsu in Samsung, ki slo le malo počasnejši, a ponavadi kar precej tišji.

Samsung 30GB se dobi že za okoli 18kSIT v BOFu ali TechTradeu... 40GB je le malo dražji, obstajata pa še 60GB za okoli 28kSIT in 80GB za 35kSIT.
Fujitsu prodaja Enaa.com... cene pa so zelo podobne kot za Samusnge.

Glej samo to da kupiš disk z vsaj 5400 obrati in 8MB pomnilnika. Samsungi imajo vsi 8MB in 5400rpm... Fujitsu ima pa vse možnosti... tko da bodi pozoren ;)

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

hominis ::

Hvala TribesMan

No saj mene zanima predvsem stabilnost delovanja in kar se le da tiho delovanje !!! Sem gledal malo po internetu te samsunge in fujitsu diske in so vsi po vrsti zelo poceni, kar me je zelo prijetno presenetilo. Prav tako ponujajo 3 leta garancije !

Tudi velikost ni pomembna, dovolj je 30-40gb, saj imam ves backup in ostale zadeve na zunanjem disku.

pa se to ... zna bit kaksna tezava s zaznavo diska v biosu, glede na to da je prenosnik ze malo v letih ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kter disk za prenosnika??

Oddelek: Kaj kupiti
171317 (1102) tigrr
»

Kateri 200GB disk izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
452835 (2047) Dr_M
»