» »

Noh ajn kurc šlus

Noh ajn kurc šlus

5pellfire ::

Zgleda je sezona za kurc šluse delat - verjetno bo ful trend ratalo>:D bojo vsi to delali.

V nedeljo sem priklapljal venilator pa sem se s 3 pinskim konektorjem dotaknil ohišja. Računalnik
se je seveda v sekundi izklopl, vendar sem ga potem normalno vklopil.

Zdaj pa problem, pri nekaterih igrah se mi računalnik med igranjem ponovno zažene (Ricochet
Extreme - to igra moja punca da ne bo pomote), pri Doom3 pa se mi je vceraj izklopil nazaj v
Windows (v eventlogu je samo pisalo da je aplikacija doom3.exe zaznala napako - nekaj takega)
Potem sem Doom3 ponovno vklopil pa sem normalno igral še okoli eno uro in pol.

Včeraj zvečer sem še Windowse sformatiral za vsak slučaj, danes pa je baje pri Ricochetu pokazalo
plavi ekran (BSoD) in se je racunalnik ponovno zagnal.

Je možno da sem kaj skuril (napajalnik, plata, RAM, grafična:O ) in kako bi to lahko sprobal?

Prime95 za plato in RAM - samo kako ugotoviš kaj je krivo
3DMark05 - za grafično
napajalnik - ?

Če ne veste pa hitro kurc šlus naredite na vašem računalu pa potem poročajte>:D

Lp,
Sašo

Modri dirkač ::

A ventilator si priklapljal pri prižganem računalniku?:\
Everybody lies!

Ja, smart me.

Na stranici mam 120mm in 92mm pa sem nekaj probaval.
Pa je prisel moj pes in me ruknil pa sem 3-pinski konektor
na ohišje naslono in instant shotdown;((

Colt1911M1 ::

:'( Za drugic zej ves da je treba prvo computer ugasnat pol pa po njegovem drobovju sarit.
Ce mene vprasas je napajalnik hin.
Revenge is a dish best served cold. (An old Klingon proverb)

r5r ::

Zgodilo se mi je enako, po zamenjavi napajalnika je zadeva bila ponovno v formi.
Sicer se je ze veckrat dogodilo, da sem pri prižganem računalniku izstaknil mrežno, grafično ali disk. :)
And it makes me wonder.

Pa se da kak preverit ce je napajalnik hin in ne matična ali RAM ali grafična?

Ker drugace samo v Windowsih dela (idle - samo eMule dol vlece prOn>:D . Pa tudi ko igram
Doom3 ni bilo probemov (razen vceraj ko je izklopo v nazaj v windowse). Kurc šlusal sem ga v
nedeljo, v ponedeljek in torek mi je doom delal brez problemov, ricochet pa je ze takrat
resetiral racunalnik. Upam da je samo napajalnik hin -> mel sem ze LC550W nagledanega,
samo mam 420W Chiefteka, pa se mi ni bilo za menjevat.

Glede šarjenja pri vkljopljenem računalniku se precej dobro (sedaj še malo bolj) da je to
riskantno, vendar j**i ga zaj je kar je. Bom za drugič bolj vedel (bolj malo verjetno).

Goldee ::

ja ni ga cez gvisnega.. zato pred vsakim nadaljnim posegom rajsi izklopi compa ja :D

Dobius ::

Če se ti komp resetira v igrah potem stestiraj rame... možno je da ti je kakšno ploščico poškodovalo.
DFI NF4 Ultra-D, A 64 939 Win 3200+@2500 MHz, Thermalright XP-90
2x512 MB OCZ PC3200 Platinum rev.2 250 FSB, OCZ ModStream 450W
________________________Gigabyte HD 3850________________________

SebaR ::

hja ka sm js vse delu v mlečnih letih ko sem šaril po napajalcu in skuru vse kar je blo v kištici..no ja kot vemo se iz napak učimo!! :D :D
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

BaRtMaN ::

Za to uporabi memtest+ 86.

Probaj od kakšnega kolega računalnik si sposodit, pa samo kable za napajanje preklopi, da ne boš vsega pretikal in ti bo prec jasno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prižiganje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
161195 (788) XLapse
»

Napajlnik od prenosnika ne deluje!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111076 (915) Pyr0Beast
»