» »

Canyon Wireles router + pci card

Canyon Wireles router + pci card

zhorzh ::

Pozdravljeni!

Rabil bi par informacij o nastavitvah za wireless mrezo.
Imam Canyon CN WF514 wireless router in pripadajoco kartico od iste firme (oboje g standard).

Opazil sem da mi prenos stalno pada od 54M dokler ne pade na 1M in moram potem resetirat router da se ponovno vzpostavi povezava.
Router in PCI kartica sta oddaljena 10m cez dve steni.

Imam vklopljeno MAC filtriranje brez enkripcije .

Koliksen je vpliv sten na hitrost/zanesljivost povezave ?
Koliksen bi moral biti prenos v povprecju ?
Bi se morala povezava sama vzpostaviti potem ko se zgubi oz. so se kaksne nastavitve v Win?
Za koliko % se zmanjsa pov. hitrost ce je enkripcija vklucena ?

Hvala

MTm2H37rqt7B ::

Jaz sem v BOFu kupil isto Canyon router in pci kartico. Zadeva je delovala grozno (eno nadstopje nizje je bil rac. z wireless kartico.), povezava je padala vsako minuto/dve. Kaj sem naredil? Kartico sem lepo nesel nazaj in jo zamenjal za eno od Belkina (doplacal par jurjev). Od takrat naprej deluje brezhibno. Razdalja je cca 15m z tem da je vmes zelezo-betonska plata (nismo sparal z zelezom). Povezava je 54mbit z -48dB signala. Po domace, kartica je za en drek, router je pa vredu. Saj iz mojih izkusenj. Dosegal sem tam okoli 1,5MByte/s. Nisem kej prevec testiral. Povezava bi se morala sama nazaj vspostavit ce imas izbrano kot default oz. ce je edino omrezje k ga kartica zazna. Priporocam prvo tako, da brez enkripcije pa MAC filtriranja vzpostavis povezavo. Potem vklopis WEP enkripcijo in ko vse lepo dela se MAC filtriranje. Ce te se kaj zanima, kar na dan z vprasanji :)

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem wireless povezave

Oddelek: Pomoč in nasveti
192214 (1867) teedy
»

WLAN krizi in tezave

Oddelek: Omrežja in internet
151942 (1357) amacar