Forum » Operacijski sistemi » Omejitve WIN XP
Omejitve WIN XP
WXPzacetnik ::
Zdravo!
Doma imam Windows XP z dvema accountoma. Eden je moj, drugi od mlajsega brata (ta je nastiman na limited).
Tezava je v tem, da mi brat vseeno svinja racunalnik z raznimi programcki, igricami in vsem, ker pac ne instalira v program files ali na C.
Zanima me, kako se mu da omejit sploh vse pravice...recimo, da bi tamali lahko le surfal po internetu, nikakor pa ne shranil bedarij na PC (tako tudi ne trojancev ali virusov).
Obstaja kak pameten programcek, ki omejuje sploh bilokaksno delo na PCju oz. se ta to kar v XPjih nastimat?
LP!
Doma imam Windows XP z dvema accountoma. Eden je moj, drugi od mlajsega brata (ta je nastiman na limited).
Tezava je v tem, da mi brat vseeno svinja racunalnik z raznimi programcki, igricami in vsem, ker pac ne instalira v program files ali na C.
Zanima me, kako se mu da omejit sploh vse pravice...recimo, da bi tamali lahko le surfal po internetu, nikakor pa ne shranil bedarij na PC (tako tudi ne trojancev ali virusov).
Obstaja kak pameten programcek, ki omejuje sploh bilokaksno delo na PCju oz. se ta to kar v XPjih nastimat?
LP!
Ziga Dolhar ::
Control panel -> Administrative Tools -> Computer Management
V "Users" poklikaj brata, "Member of" in odstrani grupo Administrators in ga daj v grupo Users.
V "Users" poklikaj brata, "Member of" in odstrani grupo Administrators in ga daj v grupo Users.
https://dolhar.si/
darkolord ::
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Tukaj imaš precej "uporabnih" nastavitev za tako stvar
Tukaj imaš precej "uporabnih" nastavitev za tako stvar
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skrivanje diska in kako videt celotni diskOddelek: Operacijski sistemi | 1616 (1432) | jvolk |
» | Spremeniti userju imeOddelek: Operacijski sistemi | 2430 (2241) | [SkA] |
» | Kateri Win9x?Oddelek: Operacijski sistemi | 831 (711) | RiNC |
» | Win2000-UsersOddelek: Operacijski sistemi | 1369 (1197) | totimato |
» | IIS 5.0Oddelek: Omrežja in internet | 1302 (1149) | sasox |