Forum » Programiranje » [NALOGA][SQL]
[NALOGA][SQL]
Mojcej ::
Potrebujem pomoc pri izdelavi podatkovne baze v Oraclu SQL. Po pravici povedano za faks. Bazo sem v Accessu ze naredila, pa prfoks ni bil zadovoljen. Hoce Oracle.
Sestavi ustrezno vsebino relacijske podatkovne baze po lastnem izboru. Podatkovna baza naj vsebuje vsaj dve normalizirani tabeli, med katerima obstaja odnos 1 : n.
Sestavi SQL vprašalni blok v obliki poročila po lastnem izboru. Uporabljena dva lahko neodvisna SQL vprašalna bloka morata imeti naslednje minimalne značilnosti:
- posredovati morata ustrezno oblikovana odgovora na določeni smiselni vprašanji,
- prvi SQL blok mora vsebovati vsaj en podvprašalni blok,
- drugi SQL blok mora vsebovati vsaj eno spajanje dveh ali več tabel.
Če ima kdo kak pameten nasvet, na dan z njim. Če pa kdo lahko celo to nalogo naredi... Pa še boljše.
Hvala!
Mojcej
Sestavi ustrezno vsebino relacijske podatkovne baze po lastnem izboru. Podatkovna baza naj vsebuje vsaj dve normalizirani tabeli, med katerima obstaja odnos 1 : n.
Sestavi SQL vprašalni blok v obliki poročila po lastnem izboru. Uporabljena dva lahko neodvisna SQL vprašalna bloka morata imeti naslednje minimalne značilnosti:
- posredovati morata ustrezno oblikovana odgovora na določeni smiselni vprašanji,
- prvi SQL blok mora vsebovati vsaj en podvprašalni blok,
- drugi SQL blok mora vsebovati vsaj eno spajanje dveh ali več tabel.
Če ima kdo kak pameten nasvet, na dan z njim. Če pa kdo lahko celo to nalogo naredi... Pa še boljše.
Hvala!
Mojcej
- spremenila: Mojcej ()
zdravc ::
Jaz delam z Oracle bazo in pl-sql. Baze nisem studiral na faksu, ker je takrat se ni bilo. Sem pa se naucil v sluzbi. Mogoce ti lahko kako pomagam.
Ce imas narejeno v accesu potem ne bi smel biti problem isto narediti tudi v Oracle-u.
Razlika je samo nekoliko v sintaksi.
Ce imas narejeno v accesu potem ne bi smel biti problem isto narediti tudi v Oracle-u.
Razlika je samo nekoliko v sintaksi.
kdor zna pa žih
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Linux] Poganjanje Pantheon-aOddelek: Programska oprema | 5093 (2290) | luckoj |
» | Ena za MythBusters: določanje dolžin varchar poljOddelek: Programiranje | 3933 (3018) | Jst |
» | Izpodbojne tožbe zoper Oraclov prevzem SunaOddelek: Novice / Tožbe | 3185 (2737) | BlueRunner |
» | [Java] podatkovna bazaOddelek: Programiranje | 2041 (1370) | PaX_MaN |
» | Izvorna koda mojega par dnevnega dela; ce jo malo pokomentirate :) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6437 (4782) | Microsoft |