» »

kabelski radijo na tv fm tunerju

kabelski radijo na tv fm tunerju

neki4 ::

no torej, ali lahko jaz z navadno tv tuner kartico z FM sprejemnikom namesto njega uporabim kabelski radijo iz vticnice od tvja ker mi ta fm radio nekatere programe ne lovi uredu tut ce prilozeno anteno premikam gor in dol.Torej ali je to tehnicno mozno imeti kabelski radijo na tunerju ki ima fm radijo. Logicno se mi zdi da bi dal kabel vn iz tunerja od kabelske televizije in dal kabel za kabelski radijo namesto kabelske televizije in bi poisku kanale kabelske televizije namesto tv kanalou, sam poj mi ne bi tv delu na Pcju. Torej je mozno?

Dr_M ::

ojoj, s kasnimi idejami eni prhajate vn...:\ :\

ne ni mozno, ker rabis satelitski sprejemnik.
npr skystar2 kartico.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Azrael ::

@Dr_M
Če prav razumem vprašanje , sprašuje za kabelsko TV, ne satelitsko...

Za kabelsko je to možno, če operater prenaša tudi radijski program (Telemach ima). Samo najbolj enostavna varianta, da bi kabel, ki gre v TV priklopil na FM tuner (pazi konektor na FM tunerju je je ravno obraten kot na TV) lahko pomeni slab sprejem - motnje, ni pa nujno, odvisno je od tunerja.

Kupi antensko vtičnico za TV in radio (dobiš v Merkurju, OBIju..) in potem enostavno skupaj s kabli (enaki kot so za povezavo VCR in TV) povežeš prave konektorje in stvar dela. Lahko boš gledal kabelskeTV programe in pošlušal radijske postaje, ki jih prenašajo preko kabelske, na računalniku.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Dr_M ::

mnja....my bad :8) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

stara mama ::

ja jst ne razumem čist:

zadi mam za zvok na TV tunerju en prkljucek, ki je ENAK k tist k gre za zvok v TV al pa slika (COMPOZITE) tam notr vtaknem nek kabel pa tist vleče signal.
al nej kabelski signal kr taj zvezem al kako? k ni enak prikljucek
Ekologija™ in Trajnost™

telepilot ::

V vtičnici v steni imaš ločen TV signal od radijskega. Nabavi tv priključni antenski kabel ustrezne dolžine in tuner priklopi v vtičnico v steni. Kabel za TV je enak RA kablu, le levi konec je na desni strani in obratno.

SasoS ::

hja to je res...večina tunerjev nima standardnega coax priključka za FM radio. Moral bi narest en konverter kabel pa sprobat če dela, pa se nikol še nism spravu tega delat :D

ToniT ::

Zadeva dela!!!

stara mama ::

TonoT: ti si to sprobu z converter kablom al ka?

sj lahk kr zvežem a ne???
Ekologija™ in Trajnost™

telepilot ::

Nikakor ne poveži kar direktno! Ne posegaj v vtičnico! Kupi kabel in priklopi.

ToniT ::

Kupiš vtičnico (da loči signal), potem pa pač prirediš koax od vtičnice do računalnika.

stara mama ::

sj sam prevežeš pa je??

tam ni nobenega vezja al pa ke?? v vtičnci
Ekologija™ in Trajnost™

telepilot ::

Seveda je v vtičnici tudi vezje, saj loči UKV frekvence od frekvenc B I in B III. Če imaš kabelski priklop PCja je tudi ta signal prisoten v vtičnici ki je posebne vrste, saj mora omogočati pot signalu v obe smeri. Na vtičnici je ob enem priklopnem mestu napisano TV (običajno levo), pri drugem pa RA. Menda so ti kratice jasne.

Racunalnik ::

Ti po enem kablu dobis in radijski in tv signal,kater je pa potem na vticnici locen z nekim uporom ali podobno za eno vticnico in za drugo vticnico radijsko/televizijsko.

Na tv kartico ali radijo kartico pa ti lahko priklopis ali kabelski ali zemeljski ali zracni ali satelitski ali nevem kaksen signal za lovlenje tv ali radisjkih kanalov.

Enostavno priklopis vse zgoraj nasteto na pc kartico,vrjetno ti bo samo nepravilen konektor delal tezave.

Mogoce imas tak konektor rca kot je na avdio komponentah in das lahko cinc konektor na konec kabla in vse skupaj priklopis na kartico.
Konektorji v tem fohu se isti,ena zila gre na ohisje vtica druga pa nasredino "palcka",tako da so samo vtici drugacni.

stara mama ::

ja ja sj mam razdelilc (ne vtičnco) za kablsko da prklopm 2 TVja, pa še edn je prost---pa bom na tistga radio kr prek kabla k ga bom zvezu skup---to more delat a ne?
Ekologija™ in Trajnost™

neki4 ::

ja jest ze imam vticnico ki loci tv in radijski signal in tudi imam antenski kabel ki sem ga kupil v merkurju, sam na fm izhodu na kartici je glih kontra prikljucek..kako bi ta konc z kaksnim nastavkom spremenu da bi ga dal v kartico kjer je zdaj navadna antena FM?Rabm nek na koncu nek nastavk, ce jest to kej razumem

Azrael ::

Tak vmesnik (adapter) obstaja, samo ne vem kje bi jih prodajali. Lahko pa sam narediš kabel. Kupiš ustrezne konektorje in koaksialni kabel za satelitsko TV (tisti, ki ima zraven opleta še folijo) ustrezne dolžine in vse skupaj sestaviš.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

neki4 ::

ne sej zdej sem antenski kabel vtaknu na vticnici v pravilno lukno prej je bila vticnica obrnjena napacno:) tko da sem dal kabel ubistvu v TV in ne v Radijski vtic tko da mi v drugi konc na kablu ni stimal nikakor na tv kartico..zdej k sem dal v radijski vtic lepo drugi konec pase v tv kartico lepo na izhod kartice namesto fm antene navadne.radijske kabelske kanale sicer neki slism na pcju vendar ful vse sumi in skor neuporabno.

stara mama ::

jst sm pa prklopo pa je DELAL..........pol pa odklopim pa se KR DELA.............sm ugotovil da mi je zacelo vlect signal kar iz tistga za TV, tok da sm zej brezveze vezu skupi
Ekologija™ in Trajnost™


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri digitalni radio tuner - DAB komponenta ali druga rešitev ob ukinitvi analogneg (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5411058 (6705) Juneau
»

koaksilni kabel

Oddelek: Pomoč in nasveti
121805 (1625) sosko1
»

Kabelska tv

Oddelek: Omrežja in internet
91462 (1394) edey
»

ojačevalec...problemi z vhodi

Oddelek: Zvok in slika
221606 (1397) yimi
»

Motnje pri povezavi graficna (TV-OUT) --> TV

Oddelek: Zvok in slika
291991 (1646) kuglvinkl

Več podobnih tem