Forum » Pomoč in nasveti » Epox 8RDAi z voltažo, rpm, temp,... na nuli?
Epox 8RDAi z voltažo, rpm, temp,... na nuli?
KontraCepec ::
Imam ploščo Epox 8RDAi. Do nedavnega je vse delalo normalno,
zadnje čase pa je včasih začel comp piskat ( tidul-lidul - isto kot sirena, brez večjih presladkov) ob vklopu. V POST screenu, kjer se izpišejo temperatura, voltaže, obrati ventov,... je vse sivo (prej belo) in 0!
V varnem zagonu lahko pridem celo v windowse, drugače se ustavi ob XPjevem boot screenu.
Odključil sem vse tako da imam sedaj na ploščo priklopljen samo napajalnik, grafično, ram, tipkovnico, procesor. Cmos sem že resetiral, pa nič.
Kako to rešit???
zadnje čase pa je včasih začel comp piskat ( tidul-lidul - isto kot sirena, brez večjih presladkov) ob vklopu. V POST screenu, kjer se izpišejo temperatura, voltaže, obrati ventov,... je vse sivo (prej belo) in 0!
V varnem zagonu lahko pridem celo v windowse, drugače se ustavi ob XPjevem boot screenu.
Odključil sem vse tako da imam sedaj na ploščo priklopljen samo napajalnik, grafično, ram, tipkovnico, procesor. Cmos sem že resetiral, pa nič.
Kako to rešit???
Krijejtiv
Tugo ::
preglej kondenzatorje okol AGPja oz. potem še okol MOSov.
če maš kkšno rjavo packo gor, nes na servis!
lp, T.
če maš kkšno rjavo packo gor, nes na servis!
lp, T.
KontraCepec ::
Vsi kondenzatorji na plošči zgledajo normalno (tudi napihnjen ni noben).
Pa plošče nikoli nisem navijal.
Zdi pa se mi, da se ta problem stopnjuje (včasih se je to redko dogajalo, sedaj pa čisto vsakič), tako da lahko da je hardwareska napaka...
Pa plošče nikoli nisem navijal.
Zdi pa se mi, da se ta problem stopnjuje (včasih se je to redko dogajalo, sedaj pa čisto vsakič), tako da lahko da je hardwareska napaka...
Krijejtiv
Tugo ::
podoben problem sem mel sam, včasih ko kaj ruknem v samem ohišju se lahko ponovi. imam sicer 8rda+ ampak pri meni je problem dodatna mrežna. če jo dam ven nimam teh problemov oz. jih ni nikoli, če pustim vse na miru.
glede kondenzatorjev: ni treba da so napihnjeni. pa poglej tudi, če je slučajno kakšen kondenzator mal odzignjen od plate, ker bi lahko puščal tudi spodaj.
drugih izkušenj ali vedenj nimam in mislm, da ne bom mogu več pomagat.
lp, T.
glede kondenzatorjev: ni treba da so napihnjeni. pa poglej tudi, če je slučajno kakšen kondenzator mal odzignjen od plate, ker bi lahko puščal tudi spodaj.
drugih izkušenj ali vedenj nimam in mislm, da ne bom mogu več pomagat.
lp, T.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8756 (7415) | Pyr0Beast |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 1034 (986) | k0lar |
» | Problemi pc - posodobitevOddelek: Kaj kupiti | 1407 (987) | tris |
» | Težave z matično Epox 8RDA+Oddelek: Strojna oprema | 1127 (1052) | ziciko |
» | hlajenje mosfetov?? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3503 (2747) | Tic |