Forum » Kaj kupiti » Kaj mislite o nasljednem compu?
Kaj mislite o nasljednem compu?
[Op] ::
Ahoj folk!
Zanima me kaj mislite o nasljednem compu in kaj bi vi zamenjali če bi zamenjali!
P.S. dnarja sm pripravljen dat tja od 300.000 pa do 350.000 brez monitorja in brez kište ker jo že imam ;)
ENERMAX EG701AX-SFMA Noisetaker
Gigabyte GA-8GPNXP DUO Motherboard
INTEL Pentium 4 530J 3.0/800 1MB BOX LGA
COOLERMASTER KHC-V81 Hyper 6
ZALMAN VF700-Cu
512MB PC5400 DDR II (DDR667)
Grafična na bi bila od ATIja (taka je moja odločitev. Sam bi vas prosu če mi svetujete katero)WD 200GB 7200 SATA 8MB
FDD 3.5' 1.44MB črn
TEAC DVD-516 16x/48x IDE črn oem
NEC ND-3520 DVD-+RW 16x dvoslojni črn
ČE SEM SLUČAJNO ŠE KEJ POZABU K BI BLO COOL IN DOBR MI PLS SPOROČ!!!
Zanima me kaj mislite o nasljednem compu in kaj bi vi zamenjali če bi zamenjali!
P.S. dnarja sm pripravljen dat tja od 300.000 pa do 350.000 brez monitorja in brez kište ker jo že imam ;)
ENERMAX EG701AX-SFMA Noisetaker
Gigabyte GA-8GPNXP DUO Motherboard
INTEL Pentium 4 530J 3.0/800 1MB BOX LGA
COOLERMASTER KHC-V81 Hyper 6
ZALMAN VF700-Cu
Grafična na bi bila od ATIja (taka je moja odločitev. Sam bi vas prosu če mi svetujete katero)WD 200GB 7200 SATA 8MB
FDD 3.5' 1.44MB črn
TEAC DVD-516 16x/48x IDE črn oem
NEC ND-3520 DVD-+RW 16x dvoslojni črn
ČE SEM SLUČAJNO ŠE KEJ POZABU K BI BLO COOL IN DOBR MI PLS SPOROČ!!!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Legoless ::
Si prepričan da rabiš takšen ram? Rajši daj kar dva 533 notri, precej ceneje pride in ostalo daj rajši za HDD. Grafično pa kakšen X800XT.
Caligula ::
No namesto Intela bi ti definitivno svetoval AMD 64 z DFI plato-lahko na 939 cipsetu.
Mislim ,da se celo odklene SLI feature lahko in bi ze zato Nvidia mela prednost na njej kot ATI.
Ponavadi sem sam privrzenec ATI firme samo trenutno v celi produktni liniji zaostaja za Nvidio, ko gre za price/performance pa tudi razlike v kakovosti slike v trenutni generaciji ni vec. Se v prejsnji je imel ATI prednost.
Ce bos sel na AMD vzames kake Apacer TCCD Rame, ki so po okoli 26 jurjev na 512 Mb ploscico, za Intla pa se najbolj izplacajo Twinmosi v Mlacomu-neki extreeme al karkoli ze, ki se ful navijajo pri zelo nizkih timingih.
Pri AMDju je ze stock cooler vec kot dovolj.
DVD ROMa ne rabis. Nec ripa DVDje povsem dobro z pravim firmwerom.
Nasploh se kar prevec trudis, da bi pac doloceno vsoto denarja zagonil za comp. Vec denarja ne pomeni nujno najboljse. Raje si potem kupi z preostankom se kaksno digitalno video kamero ali kaj kar lahko s takim racunalnikom potem obdelujes,..
Graficno priporocam 6800 GT. To se odlicno navija, lahko se softwersko voltmod naredi,.. skratka leti pa se drago ni vec toliko.
Aja, disk bi raje Hitachi 160 Giga ali pa kar dva pa das v RAID0 kar se precej pozna ali pa mogoce 2 Seagate diska enake velikosti. To je veliko boljse in ne kaj dosti drazje od enega 200 giga diska.
To je to.
Mislim ,da se celo odklene SLI feature lahko in bi ze zato Nvidia mela prednost na njej kot ATI.
Ponavadi sem sam privrzenec ATI firme samo trenutno v celi produktni liniji zaostaja za Nvidio, ko gre za price/performance pa tudi razlike v kakovosti slike v trenutni generaciji ni vec. Se v prejsnji je imel ATI prednost.
Ce bos sel na AMD vzames kake Apacer TCCD Rame, ki so po okoli 26 jurjev na 512 Mb ploscico, za Intla pa se najbolj izplacajo Twinmosi v Mlacomu-neki extreeme al karkoli ze, ki se ful navijajo pri zelo nizkih timingih.
Pri AMDju je ze stock cooler vec kot dovolj.
DVD ROMa ne rabis. Nec ripa DVDje povsem dobro z pravim firmwerom.
Nasploh se kar prevec trudis, da bi pac doloceno vsoto denarja zagonil za comp. Vec denarja ne pomeni nujno najboljse. Raje si potem kupi z preostankom se kaksno digitalno video kamero ali kaj kar lahko s takim racunalnikom potem obdelujes,..
Graficno priporocam 6800 GT. To se odlicno navija, lahko se softwersko voltmod naredi,.. skratka leti pa se drago ni vec toliko.
Aja, disk bi raje Hitachi 160 Giga ali pa kar dva pa das v RAID0 kar se precej pozna ali pa mogoce 2 Seagate diska enake velikosti. To je veliko boljse in ne kaj dosti drazje od enega 200 giga diska.
To je to.
mtosev ::
Za grafiko vzami Sapphire ATi Radeon X800 XT PE (to mam ja in dela super) ali X850 XT PE.
PS: Nebo ti žal.
PS: Nebo ti žal.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
[Op] ::
Glede rama bom pomojem res vzel navadn DDR ker menda DDR2 še ni glih good.
Glede AMDja, Grafične in DVDja pa tako:
- Intel bo zato ker se AMDjevi proci preveč grejejo pa še več energije pokurjo tako da bo ostal kr Intel sam nevem kolk je ta board dobr. TUKI BI RES RABU POMOČ - DNAR NI PROBLEM ZA BOARD.
-Grafična X800 in X850 sta predragi (sej sm reku da bom dal 300-350.000 in ne 400-450.000) tako da bi kakšno drugo ATIjevo k je huda. Nevem zakaj sam zaupam ATIju bol kot drugim (moja osebna odločitev!)
-DVD Rom pa rabm zato ker sm mal len da bi daju cdje vn pa not in rabm dva za direktni DVD Copy ;)
P.S. a je mogoč še kak predlog glede NAPAJALNIKA!!! VELJA ISTO KOT ZA BOARD
Glede AMDja, Grafične in DVDja pa tako:
- Intel bo zato ker se AMDjevi proci preveč grejejo pa še več energije pokurjo tako da bo ostal kr Intel sam nevem kolk je ta board dobr. TUKI BI RES RABU POMOČ - DNAR NI PROBLEM ZA BOARD.
-Grafična X800 in X850 sta predragi (sej sm reku da bom dal 300-350.000 in ne 400-450.000) tako da bi kakšno drugo ATIjevo k je huda. Nevem zakaj sam zaupam ATIju bol kot drugim (moja osebna odločitev!)
-DVD Rom pa rabm zato ker sm mal len da bi daju cdje vn pa not in rabm dva za direktni DVD Copy ;)
P.S. a je mogoč še kak predlog glede NAPAJALNIKA!!! VELJA ISTO KOT ZA BOARD
Sc0ut ::
Intel bo zato ker se AMDjevi proci preveč grejejo pa še več energije pokurjo tako da bo ostal kr Intel sam nevem kolk je ta board dobr. TUKI BI RES RABU POMOČ - DNAR NI PROBLEM ZA BOARD.
Jao, pa kaj bereš forume pa teste? Pomoje nism edini, ki ti bo svetoval, da se malo informiraš o gretju in porabi procesorjev.
Jao, pa kaj bereš forume pa teste? Pomoje nism edini, ki ti bo svetoval, da se malo informiraš o gretju in porabi procesorjev.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
mtosev ::
Se strinjam.
Točno obratno je ;)
Točno obratno je ;)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Caligula ::
Danes je obratno kot pred leti. Danes se AMD 64 greje OPAZNO manj kot Intel Pentium 4. Pa se cenejsi so AMDji in tudi v igrah boljsi. Intel ma pa pri stiskanju videa recimo rahlo prednost... skratka tisto o temperaturi pa danes ne velja vec.
AMD A64 procesor in DFI plata ti poseka Intelove konfiguracije ze tako, kaj sele po price/performance primerjavah.
Pri DVDju pol raje vzami kakega Liteona namesto Teaca,..
Graficna-tako kot mas malo zastarele podatke glede Intela in AMDja zgleda tudi pri graficnih karticah ne sledis najboljse trenutnem polozaju. Nvidia je trenutno pred ATIjem. ATI ma trenutno drage kartice in se absolutno ne splaca. Nvidia pac ta trenutek nudi vec za manj denarja.
Tako pac je.
Skratka pojdi na AMD, Nvidia.
Bos videl, da bo tvoj racunalnik posekal vse primerljive Intelove konfiguracije pa se prisparal bos ogromno.
AMD A64 procesor in DFI plata ti poseka Intelove konfiguracije ze tako, kaj sele po price/performance primerjavah.
Pri DVDju pol raje vzami kakega Liteona namesto Teaca,..
Graficna-tako kot mas malo zastarele podatke glede Intela in AMDja zgleda tudi pri graficnih karticah ne sledis najboljse trenutnem polozaju. Nvidia je trenutno pred ATIjem. ATI ma trenutno drage kartice in se absolutno ne splaca. Nvidia pac ta trenutek nudi vec za manj denarja.
Tako pac je.
Skratka pojdi na AMD, Nvidia.
Bos videl, da bo tvoj racunalnik posekal vse primerljive Intelove konfiguracije pa se prisparal bos ogromno.
timj010 ::
Se popolnoma strinjem s celigulo priporočam ti pa: AMD 3200+ s938, dfi lanparty ultra-d ali sli-d, rame apacer tccd ali če si pripravljen dati malo več denarja(70k) ocz EL Platinium rev.2, za grafično pa vzami 6800gt ki se z lahkoto navije v 6800ultra prav tako lahko 3200+ spraviš na 4000+ če te pa ne moti nizki multi pa si kupi 3000+ se enako navija kot 3200+ samo da ima multi nižji in kot veš lahko pri A64 samo nižaš multi vidiš še ena prednost athlona pred intel saj pri intelu ne moreš spraminjat multiplierja.
AMD 3500+; OCZ platinium rev. 2;
OCZ powerstream 520w; DFI lanparty sli-d;
6600GT
OCZ powerstream 520w; DFI lanparty sli-d;
6600GT
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Manjši zaslužki ATI-ja po prevzemuOddelek: Novice / Rezultati | 3483 (2508) | njok |
» | smiselnost navijalnega compa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 6706 (5387) | pinx |
» | Grafične-dilema (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 8549 (6319) | strictom |
» | Kaj naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3631 (3069) | PrimozR |
» | Nakup novega računalnika - predračuni, lepo prosim za pomoč (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 7930 (6021) | CaqKa |