» »

asus a8v deluxe in zalman 7700 cpu fan error

asus a8v deluxe in zalman 7700 cpu fan error

NoraBsa ::

Lep pozdrav!
Imam amd 64 3500, matična je asus a8v deluxe. pred kratkim sem kupil zalmana 7700, sedaj pa se je pojavil problem. Prve 3-4 dni je delala stvar normalno potem pa mi je, ko sem bootal mašina pri ponovnem zagonu napisalo cpu fan error. Ventilator se vrti in bios ga zazna, zazna tudi hitrost vrtenja. Če je hitrost vrtenja ventilatorja pod 1800 je v biosu obarvano rdeče. A je fora to samo v biosu, da zaznava premajhno hitrost in zato sporoči problem cpu fan error. Tiste prve dni 3 ali 4 sem v programu za nadzor vrtljajev ventilatorja opazil da se je vrtel z 1835rmpl , sedaj pa se vrti le na 1775. Včasih sem opazil da tudi ko ga overclockam za 10% da ko temperatura začne naraščat fan spusti vrtljaje namest, da bi jih dvignil. Res ne vem kaj je narobe aja pa še to imam v biosu izklupljeno funkcijo cool and quite. Prosim za pomoč :\

All ::

Mam podobno foro kar se zaznavanja tiče na P4P800....pod 1600 obrati mi hitrosti ne zaznava in bluzi da ni ventilatorja. Apak to sam za procesor. Na ohišju mam ventilator k prou lepo kaže 1300 obratov.

Gr00vY ::

Ja to je tudi meni delalo na asus a8v delux plati pri orginalnem hladilniku na začetku večkrat. Sam sem ugotovil da je bil stik na plošči, tam ko vklopiš fan, bol slabši. Sem tam parkrat zmigal in zaj dela. Je pa res da ti bios da cpu fan error pod 1800 vrtlaji. Mam navadni box hladilnik in navito na 2400Mhz pri 1.55V in se sploh ne greje tolk fejst- max 55C

NoraBsa ::

Ja res ne vem kva je fora tega zalmana pa te asus-ke. Ne vem čudno se mi zdi da ko pa ugasnem računalnik in potegnem kabel iz napajalnik pa potem nazaj notri in potem prižgem računalnik se pa boota normalno nobenega cpu fan error-ja. A lahk kdo pove kva je to k bom znoru >:D . Če pa potem plato samo resetiram da ne ugasnem računalnika potem pa spet cpu fan error;(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CPU fan error

Oddelek: Pomoč in nasveti
181246 (658) BivšiUser2
»

Nov računalnik-čuden problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
262181 (1506) hojnikb
»