» »

Kopiranje zascitnih disket v datoteko v linuxu

Kopiranje zascitnih disket v datoteko v linuxu

luka_lucky ::

Pozdravljeni Zanima me ali obstaja v linuxu kak nacin kako skopirati zascitno disketo (podatki in bad sectorji) v datoteko ki bi se lahko nekoc spet raztegnil na disketo. Sam sem nekako poskusal z ukazom dd pa mi ni v popolnosti uspelo. Vem da za take stvari obstaja tudi program kot je Anadisk a ta skopira le disketo na novo disketo in deluje le na windowsih. Ce ima kdo kakrsnokoli idejo naj prosim odgovori ce pa je bila ta tema ze kdaj kje obravnavana pa prosim za link. Neumno se mi pac zdi shranjevanje orginalnih disket, ko jo pa po kakih 5 letih spet iz predala potegnes pa ugotovis da ima kak bad sector vec kot bi ga smela imeti :-( Lp Luka

Brane2 ::

Pri kopiranju zaščitenih disket so ponavadi potrebni posebni prijemi in posebno programiranje FDC čipa, zato so bilj sofisticirane zaščite izven dosega dd-ja. Ta zna samo skopirati sektorje, ki jih dobi od flopi driverja v datoteko in nazaj.
Problem pa je v driverju samem. Mislim, da bi tu moral napisati svoj program ali pa štartati kak obstoječi program pod dosemu ali wine emulacijo.
On the journey of life, I chose the psycho path.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony ukinja diskete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
5214665 (12519) Lion29
»

Windows, SATA, raid, NAPAKA!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
7717 (653) Tilen
»

error med delanjem particije

Oddelek: Pomoč in nasveti
121173 (1048) pingec
»

Linux RH7.1 newbie help!

Oddelek: Programska oprema
391616 (1317) lordgreg
»

Disk in Bad sectorji!!??

Oddelek: Strojna oprema
222918 (2619) XtX

Več podobnih tem