Forum » Programiranje » Backus-Naur form (BNF)! Pomoč!
Backus-Naur form (BNF)! Pomoč!
simoni ::
Pozdravljeni! Iščem nakoga, ki bi mi enostavno s parimi stavki razložil kaj je to Backus-Naurova oblika, ali BNF!
To moram znat, pa kjer koli sem bral o tem, je kr neki!
Že v naprej se zahvaljujem vsem!
LP
To moram znat, pa kjer koli sem bral o tem, je kr neki!
Že v naprej se zahvaljujem vsem!
LP
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!
- spremenil: simoni ()
OwcA ::
To je način (oblika) zapisa sintakse (večinoma programskega jezika ali komunkacijskega protokola).
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Sergio ::
http://en.wikipedia.org/wiki/Backus-Naur_form
cist lepo pise vse.
Je posebna oblika zapisovanja kontekstno neodvisnih jezikov. Imas tudi pospremljeno z lepimi primeri.
cist lepo pise vse.
Je posebna oblika zapisovanja kontekstno neodvisnih jezikov. Imas tudi pospremljeno z lepimi primeri.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
simoni ::
Ja no...mal boljš je.... sam še zmeri je v ANG kakšna beseda ki je čist ne zastopš...pol se je pa problem to predstavljat....
Hvala vama za odgovore!
LP
Hvala vama za odgovore!
LP
Bulmau pa še mau mn, ampak raj ne!
alum ::
no da ti vec nebo problem si predstavljat[;)] Bachus Naurova forma je v bistvu META JEZIK (z njim opises dolocen programski jezik). Sestavljena je na principu produkcij oz. pravil. Ta pravila zapisujemo z: - terminali(to so elementi jezik, kot so if, while, int,...) - neterminali(vmesni simboli, ki oznacujejo posamezne dele stavka...primer <identifikator>) - prazni simbol E Vsako produkcijo imas sestavljeno iz dveh delov, torej iz neterminala na levi in enega ali vec terminalov in/ali neterminalov na desni, vmes pa je znak ::= (pomeni definirano je)... Potem pa imas se zank |, ki pomeni alternativo (npr. A ::= B in A ::=C => A::=B|C) primer definicije <identifikatorja> s pomocjo BNF v C++: <identifikator> ::= <crka_podcrtaj> | <identifikator><crka_podcrtaj> | <identifikator><cifra> to ti pove, da je identifikator sestavljen iz besede, ki se mora zacet s crko ali podcrtajem (poimenovanje crka_podcrtaj je izmisljeno), ali z identifikatorjem in crko ali podcrtajem(to so naprimer tipi) ali pa z identifikatorjem in cifro (like i1). aja se to...prevajnalnik pri prevajanju programa preverja, ce je program zapisan v skladu z BNF....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje za java kalkulatorOddelek: Izdelava spletišč | 991 (610) | Ales |
» | Python - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 18022 (8770) | black ice |
» | Nemorem rešit ene naloge z c++ (sem začetnik) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 10401 (6139) | technolog |
» | Program ne deluje več (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6575 (5313) | Genetic |
» | [NALOGA] največji skupni delitelj dveh celih številOddelek: Programiranje | 5243 (4864) | Thomas |