» »

Pretečena domena

Pretečena domena

poweroff ::

Recimo, da neka domena preteče, je torej "expired". Koliko časa jo je še mogoče obnoviti? Kdaj se popolnoma sprosti?
sudo poweroff

SubOrbit ::

Odvisno od registrarja. Recimo 45 - 90 dni.
V 90 dneh pa bi morala ne glede na registrarja biti prosta.

Ales ::

Po preteku registracije zapade domena v "grace period" oz "redemption period", ki je ponavadi med 0 in 40 dni (običajno 30-40). V tem obdobju pri nekaterih registrarjih še nekaj dni dejansko dela, pri nekatrih se takoj izklopi. Potem dobi "on hold" status, običajno 30-45 dni in nato se vrne v prosto prodajo. Nekatere domene so "on hold" že leta, iz različnih razlogov... Običajno pa se res sprostijo po kakem mesecu po koncu redemption perioda, odvisno od registrarja...

Ales ::

Mimogrede - ne se zanašat na tele roke. Že naslednji dan po poteku registracije lahko ostaneš brez domene, še posebej če je dobra. Poleg tega nekateri registrarji podaljšanje v redemption periodu dodatno zaračunajo.

Silverus ::

Jap to se je men zgodilo pa domena ni nic posebnega cist privat. zadeva je bila taka da moj admin ni podaljsal pravocasno en mesec so cakal on hold. Potem je bila cc 1 mesec izven prodaje niti ni delovala vec. So pa mojstri v USA, ki z dolocenimi skriptami (predvidevam chekirajo kdaj postane available, ker jaz sem gledal vsak dan da jo bom spet zakupil nazaj pa mi jo je nekdo stegnu pred nosom zdej si pa mojster zeli 700$ zanjo.

Dman ::

Našemu društvu so na ta način pred nosom sunili domeno .org - po obdobju neaktivnosti so jo registrirali v prvem trenutku proste prodaje (najbrž avtomatizirano?). :|
Hec je v tem, da je sedaj sploh ne uporabljajo, z nami pa tudi niso stopili v kontakt, če bi jo hoteli odkupiti od njih... na moje emaile niso odgovarjali. Ni nam preostalo drugega, kot da smo registrirali novo domeno.

Futsal ::

bi se kr priključil.

Imam domeno ki mi je potekla (vmes imel probleme z Viso) nakar hočem domeno obnovit in mi regitratorji zahtevajo plačilo 80$ kar pa je v primejravi z domeno 10$ veliko preveč. Kakšen je postopek da domena poteče se izbriše in potem spet jo lahko registriram. ? oz. a je kdo kdaj naletel na tak problem.
Janko in Metka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potek domene

Oddelek: Omrežja in internet
111431 (1103) inbox
»

potek domene

Oddelek: Omrežja in internet
6674 (564) project
»

Dvočrkovne .si domene razgrabljene (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8823316 (18986) Soprano
»

Registrarji so v nemilost prepustili skoraj 5-tisoč domen .SI

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
304874 (3617) AtaStrumf
»

Registracija že registrirane domene .si ?

Oddelek: Izdelava spletišč
131922 (1602) msmid

Več podobnih tem