» »

Statika!

Statika!

tec ::

V sobi kjer delam ima stalno prizgane 3 racunalnike (router+2 delovne postaje) in malo morje napravic. Problem je v tem, ker vse cesarkoli se primem me strese. Najbolj, na vseh ohisjih. Vcasih me rukne tudi, ce se dotaknem pda-ja, ko je na cradlu al pa usb podaljska....oz. vsega kar je vezano na elektriko. Imel sem ze elektricarja tukaj, ki naj bi mi ozemljil vticnice...menda niso bile prej, ampak ni nic bolje. Statiko prenasam tudi jest, saj me vcasih strese tudi, ko ugasnem luc. Po tleh imam laminate, oblecen pa tudi nisem v neko hudo plastiko...vecinoma bombaz. Zanima me, kaj lahko naredim da se resim te statike.
Sicer pa glavni problem ni, da me ruka...ampak da mi pocasi to kuri masine. Se posebej plate mi crkujejo kot po tekocem traku. Vedno crkne na en dolocen nacin, kjer plata se dela....ampak ni vec za uporabo.
Ali bi kaj pomagalo, ce bi potleh polozil neke antistaticne obloge...ali nekaj takega. Kako lahko preverim, ce so vticnice res ozemljene.

Hvala

carota ::

Probaj dat fazenbrifer na zemljo. Enemu prijatelju je kar veselo svetil. Imel pa je tako staro napeljavo, da je celo stevec kazal poceni tok cez dan. :) Preveri tudi podaljske, saj niso vsi ozemljeni tudi ce tako navzven izgledajo. Drugemu prijatelju je skurilo nekaj 1000 EUR elektronike, ker je zaupal takemu podaljsku. Sicer pa se ne spoznam nic na elektriko.

Lp,
Martin

Slowenc ::

Verjetno je cela hiša zelo slabo ozemljena oz sploh ni. Probaj dat voltmeter med ohišje računalnika in radiator in povej koliko ti bo kazal.
Skiny gate.

gzibret ::

Zamenjaj obutev. Jaz imam ene Airwalk patike, v katerih me konstantno trese v Interšparju.
Vse je za neki dobr!

DominusSLO ::

Rekel bi , da imaš res celo hišo slabo ozemljeno...
Druga možnost pa je, da imaš stole iz kakšnega "čudnega" blaga, kar pa se mi vseeno ne zdi verjetno, če praviš, da te vsakič strese. Naredi, kot je napisal Slowenc in poskrbi, da bo hiša pravilno ozemljena...

tec ::

Slowenc:
Nisem stromar, imam sicer voltmeter nekje, ampak ga ne znam uporabljat. Lahko malce vec poves, kako to preverim.

Zivim pa v bloku, kar se dodatno otezi kakrsno koli delo na napeljavi. Cudno mi je edino to, da nikjer drugje po stanovanju ne zaznam tega. Recimo stedilnik, ki je kovinski, bi lahko tudi tresel, al pa hladilnik. Problem je samo v tej sobi.

DominusSlo:
Stol je iz usnja in marmorja, tko da ni v tem problem.

Kako vraga pa lahko ozemljim celo sobo...oz. vse vticnice?? Koga lahko poklicem, da mi tole uredi? Elektro ali kaksnega privat stromarja?

carota ::

Najprej bi blo dobro vedet v cem je problem, potem bos vedu tudi koga poklicat. Do tedaj pa se ne dotikaj 2 aparatov enega z eno roko, drugega z drugo. :)

Lp,
Martin

Slowenc ::

Probaj napeljat podaljšek iz ene sobe v tvojo in priključi gor računalnik. Lahko da samo v tvoji sobi ni dobre ozemljitve.
Skiny gate.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moje nerazumevanje elektrike (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
9735373 (32651) jest10
»

skurhene osnovne plošče

Oddelek: Strojna oprema
171517 (1006) solatko
»

"Prebija" mi elektrika!?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
258974 (8205) mjanez
»

elektrotehnika v praksi

Oddelek: Loža
266133 (5337) Tear_DR0P
»

Pomagajte ! Trese ku hudič. [kabelska] (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
559699 (8468) Pyr0Beast

Več podobnih tem