» »

Urejanje .pdf datotek

Urejanje .pdf datotek

jjohny ::

Sedaj imam inštaliran Acrobat Reader. A je možno, da bi lahko urejal že kreirane .pdf datoteke (npr. downloadane iz interneta) v kolikor bi nabavil Acrobat Professional? Kaj v bistvu ti omogoča Acrobat Professional?
Vem, da lahko potem iz Worda pretvoriš v .pdf.

lp, jani

Beernarrd ::

z njim boš lahko delal le manjše popravke; kakšno črko zamenjal, kaj malega natipkal. Večina še to ne, če ne boš imel istih fontov kot dl-jane datoteke in seveda če pdfji niso zaklenjeni za urejanje. Za urejanje pdf ni.

2tiLen ::

za pretvorbo iz .doc v .pdf uporabljam pdf995...

kjut zadeva... ko urediš wordov dokument daš print in izbereš pdf995 printer driver in ti shrani dokument v .pdf. Čist na izi, hehe

Za pretvorbo .pdf v word pa uporabljam Abby Finereader... torej deluje v obe smeri... z Abby-jem (oz. z kakšno freeware alternativo, blo neki napisan v drugi temi) pretvoriš iz pdf v word. Dokument urediš nato z pdf995 shraniš kot pdf... voila

sicer malce zamudno, ampak učinkovito; pa še res lahko urediš in ne samo dve črki zamenjaš...
moogče pozna kdo kakšen boljši postopek


LP
Tilen

GARIS ::

Že nekaj časa se mučim s pretvorbo pdf datoteke v Word. Rad bi prenesel identično stanje kot je v pdf datoteki (gre samo za tekst, ne slike), vendar v file .doc ne rtf. V prvi vrstici je tekst v drugi pod njo številke. Kje dobiti program oziroma ga kdo v Sloveniji prodaja?

Beernarrd ::

Ko imaš .rtf w wordu daš save as .doc pa je.
Pdf in doc pač ni isto in med sabo zamenljivo, vedno so kompromisi. Acrobat sicer omogoča popolno pretvorbo pdf v doc, ampak le za tiste pdfje, ki so bili narejeni v wordu in potem zdestilirani v pdf.

GARIS ::

Hvala za odgovor. File .rtf sem pretvoril v .doc in ga lahko v Wordu odprl, vendar so bili podatki razmetani in določene črke označene z zvezdicami namesto nekaterih črk... Bom se še trudil.

doublemp ::

format pdf ni namenjen urejanju in tudi acrobat pro tega ne dela. namanjen je predvsem komentiranju, digitalnemu podpisovanju, approval sth in podobno. spreminjati pa ga vsaj po adobejevi poti ni možno. kot je nekdo omenil, z abbyyjem v word in potem urejaš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PDF to WORD

Oddelek: Pomoč in nasveti
173106 (2274) b3D_950
»

PDF Reader & Editor

Oddelek: Programska oprema
205239 (4680) Loki
»

pdf format

Oddelek: Programska oprema
102292 (2081) dronyx
»

HTML v Pdf

Oddelek: Programska oprema
71796 (1691) Fukomuko
»

.doc v .pdf

Oddelek: Programska oprema
102698 (2453) 2tiLen

Več podobnih tem