Forum » Operacijski sistemi » En rac, dva sistema?
En rac, dva sistema?
redT ::
Lep pozdrav!
Rad bi imel dva sistema in sicer Win XP, ki so zdaj nalozeni, drug bi bil pa Win 98SE.
Tako bi najprej vrasal ce je to mozno, in ceje kako to izpelat, in kako bi potem upravljal s katerim sistem naj se racunalnik zazene....
Celeron 500
198 ram
abit a6
naljepsa hvala in LP!
Rad bi imel dva sistema in sicer Win XP, ki so zdaj nalozeni, drug bi bil pa Win 98SE.
Tako bi najprej vrasal ce je to mozno, in ceje kako to izpelat, in kako bi potem upravljal s katerim sistem naj se racunalnik zazene....
Celeron 500
198 ram
abit a6
naljepsa hvala in LP!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
bart ::
živijo
prvo naložiš na ločene particije win98se
potli pa winxp(med instalacijo izberes clean install in daš na drugo particijo)
winxp ti potem ustvari bootmenu ker izberes kateri sistem bos zagnal
obevzno moras met C particijo(activno) fat32
ce pa bi zdaj sel gor nalagat win98se pa bi ti po mojem povozlo boot menu od winxp-jev
lahko pa probas z kakim programom kot je vmware
ajd uživaj
prvo naložiš na ločene particije win98se
potli pa winxp(med instalacijo izberes clean install in daš na drugo particijo)
winxp ti potem ustvari bootmenu ker izberes kateri sistem bos zagnal
obevzno moras met C particijo(activno) fat32
ce pa bi zdaj sel gor nalagat win98se pa bi ti po mojem povozlo boot menu od winxp-jev
lahko pa probas z kakim programom kot je vmware
ajd uživaj
Hmm, torej morajo bit Win 98se na C: particiji (aktivni), ki jo formatiram (logicno) na fat 32, D: pa je potem ntfs in gor pa Win XP? tako?
hvala, LP
hvala, LP
ZetaNeo ::
Pozdrav
Lahko pa tudi uporabiš MS Virtual PC, na ta način lahko na računalnik naložiš vse možne OS. Jaz sem to prakticiral za preizkušanje programov v različnih OS okoljih. Zadeva deluje.
pa veliko uspeha....
Pa še ni ti treba dodatno obeh sistemov inštalirat....
Lahko pa tudi uporabiš MS Virtual PC, na ta način lahko na računalnik naložiš vse možne OS. Jaz sem to prakticiral za preizkušanje programov v različnih OS okoljih. Zadeva deluje.
pa veliko uspeha....
Pa še ni ti treba dodatno obeh sistemov inštalirat....
Dolmar
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZetaNeo ()
ok... najlepsa hvala bom sprobal tudi to zadevo z Virtual pc, preden grem kombinirat instalacije obeh OS....!
hvala lepa in LP!
hvala lepa in LP!
ZetaNeo ::
Pozdravljen
Ja pozabil sem te vprašati, v kakšne namene boš uporabljal dvojni sistem. Od tega je tudi odvisno katera opcija je boljša...
Jaz imam na enem računalniku, na ta način naložene win95, win98, win milenium, win2000, win NT, win XP, vendar jih uporabljam izključno za teste namene programov.
LP
Ja pozabil sem te vprašati, v kakšne namene boš uporabljal dvojni sistem. Od tega je tudi odvisno katera opcija je boljša...
Jaz imam na enem računalniku, na ta način naložene win95, win98, win milenium, win2000, win NT, win XP, vendar jih uporabljam izključno za teste namene programov.
LP
Dolmar
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | formatiranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3497 (2321) | teedy |
» | FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7232 (5693) | Mavrik |
» | Kako na nov naložiš win98 če maš zravn še winXP?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1864 (1641) | franc3e |
» | boot.iniOddelek: Pomoč in nasveti | 1871 (1665) | Red_Mamba |
» | 2 op. sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 1556 (1422) | Milko |