Forum » Navijanje » Temperatura CPU ???
Temperatura CPU ???
Eyghon ::
Zadnje čase se nekaj čudnega dogaja z mojim PCem. Temperature so nenormalno nizke. CPU je AMD Barton 2500 mobile @ 2175MHz pri 1.6V (ja, zarad rama je OC slab).
Temperature so normalno 40-45°C, odvisno od obremenitve. Včasih pa je temperatura precej nižja, in sicer 25-35°C. Takšna temperatura je od zagona PCa. Če PC restartam se temperature dvignejo na 40-45°C po nekaj minutah dela. Razlika temperature je opazna tudi na otip hladilnika, tak da ni preblem v MBM. Hlajenje je zračno - bakren hladilnik, procesor pa deluje s konstantno frekvenco pri konstantni napetosti, torej se hitrost ne prilagaja potrebam kot pri nekaterih prenosnikih,
Ob nižji temparturi PC dela popolnoma stabilno:
A je komu jasno kaj se dogaja?
Temperature so normalno 40-45°C, odvisno od obremenitve. Včasih pa je temperatura precej nižja, in sicer 25-35°C. Takšna temperatura je od zagona PCa. Če PC restartam se temperature dvignejo na 40-45°C po nekaj minutah dela. Razlika temperature je opazna tudi na otip hladilnika, tak da ni preblem v MBM. Hlajenje je zračno - bakren hladilnik, procesor pa deluje s konstantno frekvenco pri konstantni napetosti, torej se hitrost ne prilagaja potrebam kot pri nekaterih prenosnikih,
Ob nižji temparturi PC dela popolnoma stabilno:
A je komu jasno kaj se dogaja?
http://www.ConnCounter.com
tiborrr ::
To se je dogajalo meni na ABIT NF7-S rev2.0. Pri prvem zagonu ni sel v full loadu cez 31°C, pri drugem resetu pa je takoj kazal 38°C v idleu. Ne obremenjuj se, vazne so te temperature po drugem zagonu (ki so OK). Ce ti ram ne dela dobro pri visokih frekvencah pa rajsi mnozilnik zvisuj.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
matter ::
Enako je pri meni na nf7 v1.2 in sem najdu kje je vzrok.
Namreč ko prižgeš računalnik, očitno vzame temp. okolice kot osnovo.
Namreč če prižgem rač. pri temp. okolice 23C, bom imel idle cca 40C, ko pa prižgem pri temp. okolice 15C (odprto okno) pa bom mel idle cca 30C.
Tako da sploh nevem realne temp. ker skače odvisno od okolice.
PS: To se pozna samo ko prižgeš, namreč če prižgem pri temp. okolice 23 kjer je idle cca. 40C, in da potem odprem okno, tako da je okolica 15C, vseeno bo padlo za par stopinj, ampak ne tako kot če prižgen rač. pri 15C.
mess
Namreč ko prižgeš računalnik, očitno vzame temp. okolice kot osnovo.
Namreč če prižgem rač. pri temp. okolice 23C, bom imel idle cca 40C, ko pa prižgem pri temp. okolice 15C (odprto okno) pa bom mel idle cca 30C.
Tako da sploh nevem realne temp. ker skače odvisno od okolice.
PS: To se pozna samo ko prižgeš, namreč če prižgem pri temp. okolice 23 kjer je idle cca. 40C, in da potem odprem okno, tako da je okolica 15C, vseeno bo padlo za par stopinj, ampak ne tako kot če prižgen rač. pri 15C.
mess
Grem basket pa bom neloke metal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matter ()
Eyghon ::
Mam tud jest ABIT NF7-S rev2.0
Ampak stvar je v tem, da se razliko v temperi tudi dejansko čuti, če primeš hladilnik na CPU. To je tisto kar me bega. Natančnost temperature, ki jo kaže matična vem da je lahko (včasih) precej napačna, ker pa se dejansko čuti razlika na otip, pa me malce skrbi.
Ampak stvar je v tem, da se razliko v temperi tudi dejansko čuti, če primeš hladilnik na CPU. To je tisto kar me bega. Natančnost temperature, ki jo kaže matična vem da je lahko (včasih) precej napačna, ker pa se dejansko čuti razlika na otip, pa me malce skrbi.
http://www.ConnCounter.com
|_CoBrA_| ::
Enako tuki. Abit NF7-S v2,0
AMD Athlon (BArton core) 2600+@11,5*185, Abit NF7-S, 2x 256MiB Samsung TCCC,
Gigabyte Maya Radeon 9000Pro 275/550@325/640, Maxtor 160GiB SATA,
Nec 3500, LiteOn DVD, Plextor 52/24/52A, all in Chieftec Midi Tower Black
Gigabyte Maya Radeon 9000Pro 275/550@325/640, Maxtor 160GiB SATA,
Nec 3500, LiteOn DVD, Plextor 52/24/52A, all in Chieftec Midi Tower Black
5pellfire ::
Zgleda so problemi z platami. Jaz mam isto NF7-S
pa je temperatura ob restartu dobrih par stopinj višja.
pa je temperatura ob restartu dobrih par stopinj višja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Upgrade vodnega - zgleda da je presvoh :)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2272 (1529) | frenk |
» | Temp. AMD Athlon XP 2500+/Barton na ABIT NF7-S r.2.0???Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1694 (1339) | DjTonic |
» | Problem zaradi navijanja na Abit NF7-SOddelek: Navijanje | 1733 (1225) | WhiteWolf |
» | ABIT NF7-S rev 2.0Oddelek: Strojna oprema | 2205 (1480) | MALJUTKA |
» | Koliko se greje vaš mlinčekOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2106 (1404) | tx-z |