Forum » Omrežja in internet » 2 IPja na ADSLju
2 IPja na ADSLju

krt ::
Pozdravljeni. Ima kdo delujoco povezavo z dvema fiksnima IP na SiOL ADSLju? Kako je reseno usmerjanje prometa?

AndrejS ::
2 fiksna IPja na SIOL ADSL ?? Nisem še slišal glede tega. Lahko imaš samo 1 fiksni IP kolikor jaz vem.

krt ::
Mi lahko prosim to malo bolj po domace poves. Je mozna ta resitev na ClarkConenct 3? In ce je, kako?
LP
LP

wishmaster ::
Bi si jaz to tud rad zrihto v cc ,pa noben noče nič povedat. Lahko se to izvedeš s pomocjo prevajanja naslovov.Tud jaz mam take probleme
.Z Cisco routerjem dela.Sam jaz bi rad to v linuxu naredo,pa mi tud ne gre od rok.

SasoS ::
ne vem. kolikor si jaz predstavljam 2 IPja na ADSLu potem z vsaki posebej kličeš...tako kot 4-je dinamični? Drugače pa ADSL modem lahko deluje tudi kot bridge (tako kot kabelski...ki ne rabijo PPPoE) in če je v tem primeru bridge, pač samo forwardaš pakete z iptables (isto kot SNAT, samo da pač spustiš tisti -j SNAT rule v POSTROUTING chainu v nat tabeli).

Matri[X] ::
Ja, povežeš se 1x, siol ti pa dodeli IP range /30. IPje si potem izberes sam (vznotraj te maske).

Kok pa to narediš ? Ker jaz sem probavo tak da sem tud v lastnosti povezave hoto vpisat ip pa mi je vedno javilo napako,da je server ustavil povezavo.

Jaz mam omogočena dva ipja.Prek cisco routerja zadeva dela.Zdaj bi pa rad to izvedel na linuxu,ker mi je routere eden posodil in sem ga mogo vrnat.Dost raj bi si zrihto prek linuxa kot pa dal velik denarja za router,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 53172 (24922) | simone |
» | SIOL internet in 2 "računalnika"Oddelek: Omrežja in internet | 1206 (1131) | toxius |
» | 2 X fiksni IP, 2 X routerOddelek: Omrežja in internet | 958 (818) | Veron |
» | Fiksni IP pri SiOLuOddelek: Omrežja in internet | 2157 (1880) | Klemzz |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 5001 (4520) | SasoS |