Forum » Strojna oprema » Problemi z trdim diskom
Problemi z trdim diskom
wishmaster ::
V računalniku imam 1 disk quantum in enega WD 800JB.Problem je da se mi je malo prej kar naenkrat ugasnil računalnik.Ko sem ga ponovno vklopil 80 Giga disk več ni deloval (sploh se noče vrtet).Ko ga vkljucim ne spusti nobega glasa.V biosu pa zazna WD1200BB (kapaciteta 8 giga,vezje diska se pa ful greje ) Zanima me če se pri WDjih da zamenjat elektronika in če mora biti obvezno od istega modela.Nekak bi mogo rešit podatke ,ker imam gor velik stvari za šolo.
- spremenil: wishmaster ()
Pyr0Beast ::
Lepo počasi quantum =
WD1=
WD2=
Izklop (ide- ta velik kabel))konektor od diska pa probi všgat
WD1=
WD2=
Izklop (ide- ta velik kabel))konektor od diska pa probi všgat
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Sem ga tud brez IDE kabla priklopil pa se tud ne začne vrtet.Sam elektronika se greje.
ADF ::
Poskusi ga dat na hladno (ven ali pa v hladilnik) za nekaj časa. Zaradi kondenzacije ga daj v plastično vrečko. Ko se ohladi dovolj ga še enkrat poskusi priklopit. Morda bo za kratek čas zadihal, in takrat poskusi snet podatke dol.
Sicer pa če se ne vrti, bolj vleče na to, da ti je motorček crknil. Tukaj ti tudi zamenjava elektronike ne bo pomagala-
Sicer pa če se ne vrti, bolj vleče na to, da ti je motorček crknil. Tukaj ti tudi zamenjava elektronike ne bo pomagala-
Disk je pa star točno 3 lete pa 1,5 meseca. Mam pa jaz vedno tako srečo da mi crkne kaj ravno ko poteče garancija
panja003 ::
Ravno prejšnji teden sem imel tudi opravka z pokvarjenim trdim diskom.Štiri mesece po izteku garancije,IBM seveda.Zadnja leta prisegam na Seagate.Svetujem ti da pozabiš na podatke ki so gor, so pri Kotarju predragi.Ponavadi se da disk rešit le če je okvara softwarske napake.
LP
LP
To tak vem da se ne splača. Zanima me če se kdo spomne,če so imeli WD diski prej skoz 3 lete garancije.Ravno sem najdo še en račun od istega modela diska (kolikor vidim ni gor nikjer napisana kaka druga številka kot tip diska ).Račun je bil izstavljen 19.09.2002.Tak da če garancija velja 3 lete .....
zajcek ::
js mam tut en tak podobn problem:
ga mam v Icy Box pa enkrat sm zavohu zažgano plastiko. In je to bil disk. Lučke na Icy Box so sam utripake, ko sem ga vključil. Pol pa ene 3-4 dni kasnej, sem ga spet vključil in mi je za ene 10 - 15 min delal. Pol se je pa spet ustavil. Zdj lučke na Icy Box skos gorijo (in ne utripajo) :D
Disk je pa Seagate 200 Gb v Icy Box pa ga mam prklopnenga na USB. Je še v garanciji, sam js nebi plačeval, da mi oni rešjo podatke.
zanima me pa, kak bi lahko rešil podatke?
ga mam v Icy Box pa enkrat sm zavohu zažgano plastiko. In je to bil disk. Lučke na Icy Box so sam utripake, ko sem ga vključil. Pol pa ene 3-4 dni kasnej, sem ga spet vključil in mi je za ene 10 - 15 min delal. Pol se je pa spet ustavil. Zdj lučke na Icy Box skos gorijo (in ne utripajo) :D
Disk je pa Seagate 200 Gb v Icy Box pa ga mam prklopnenga na USB. Je še v garanciji, sam js nebi plačeval, da mi oni rešjo podatke.
zanima me pa, kak bi lahko rešil podatke?
Vaš zajček
jest10 ::
Lahko probaš kar je bilo že prakrat povedano na forumu.
Odstrani vezje in spucaj prah iz kontaktou za motorček.
Odstrani vezje in spucaj prah iz kontaktou za motorček.
Pyr0Beast ::
Kaki napajalc pa maš ?
Some nanoparticles are more equal than others
zajcek ::
Sej zdj sm ga nesu na servis, pa so rekl da je na je najbrž sam neki v zvezi z napajalnikom v Icy Box in da nej bi bil disk čist ok. No, sj zdj kr bo bo...
Vaš zajček
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosni zunanji diskOddelek: Kaj kupiti | 2158 (1615) | kmetek |
» | Trdi diskOddelek: Strojna oprema | 1077 (893) | MaRcHeLo |
» | trdi disk se mi je spuntalOddelek: Pomoč in nasveti | 1564 (1255) | Vice |
» | ICY BOX- IEEE1394 težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1429 (1317) | silent |
» | Katero zunanje ohišje za disk 3.5"Oddelek: Kaj kupiti | 2468 (1865) | Realman |