Forum » Programiranje » PHP@F2S
PHP@F2S
vuego ::
Imam en problem pri serverju www.f2s.com:
v PHP scriptu includam file - include("baze.php"); (oz. nekaj podobnega), pa mi server vrže napako:
Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /web/sites/182/mihan/www.nahtigal.f2s.com/main.php on line 47
Warning: Failed opening 'BAZE.PHP' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /web/sites/182/mihan/www.nahtigal.f2s.com/main.php on line 47
Lokalno pa mi vse dela BP. Kaj bi lahko bilo narobe?
Heeelp...
v PHP scriptu includam file - include("baze.php"); (oz. nekaj podobnega), pa mi server vrže napako:
Warning: open_basedir restriction in effect. File is in wrong directory in /web/sites/182/mihan/www.nahtigal.f2s.com/main.php on line 47
Warning: Failed opening 'BAZE.PHP' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /web/sites/182/mihan/www.nahtigal.f2s.com/main.php on line 47
Lokalno pa mi vse dela BP. Kaj bi lahko bilo narobe?
Heeelp...
darh ::
poskusi uporabit absolutno pot do datoteke, torej: /web/sites/182/mihan/www.nahtigal.f2s.com/base.php
seveda lahko uporabis tud en ENV variable: $DOCUMENT_ROOT, ki je v tvojem primeru enak "/web/sites/182/mihan/www.nahtigal.f2s.com" (brez / na koncu !)
suma sumarium:
include $DOCUMENT_ROOT. '/base.php';
ps: $DOCUMENT_ROOT, ce slucajno ne ves, je predefinirana spremenjivka, in se definira ob vsakem zagonu datoteke, in ji je prirejena vrednost poti do roota weba v katerem je datoteka zagnana
lp,x
seveda lahko uporabis tud en ENV variable: $DOCUMENT_ROOT, ki je v tvojem primeru enak "/web/sites/182/mihan/www.nahtigal.f2s.com" (brez / na koncu !)
suma sumarium:
include $DOCUMENT_ROOT. '/base.php';
ps: $DOCUMENT_ROOT, ce slucajno ne ves, je predefinirana spremenjivka, in se definira ob vsakem zagonu datoteke, in ji je prirejena vrednost poti do roota weba v katerem je datoteka zagnana
lp,x
Excuses are useless! Results are priceless!
Nope, ne dela.
Zgleda, da ima server kakšno blokado, na drug način si js tega ne znam razložit.
Zgleda, da ima server kakšno blokado, na drug način si js tega ne znam razložit.
darh ::
probej še z ukazom require... deluje na podoben nacin kot include, kaka je razlika si pa lahko preberes u manualu...
ce se to ne dela, pol pa ne vem kaj bi blo lohka, boš mogu uprašat na F2S
ce se to ne dela, pol pa ne vem kaj bi blo lohka, boš mogu uprašat na F2S
Excuses are useless! Results are priceless!
Žal še vedno ne dela. To že sux. No, pač ne bom uporabljal includov, bom kar tiste funkcije kopiral v file.
Ni sicer dobra rešitev, pa kaj čmo..
TNX anyway
Ni sicer dobra rešitev, pa kaj čmo..
TNX anyway
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Apache SSL težaveOddelek: Programiranje | 2084 (1536) | hobbit |
» | virtual host na apache ( http://neka.domena:1111 )Oddelek: Omrežja in internet | 2212 (2027) | _blind_ |
» | dve spletni strani??Oddelek: Izdelava spletišč | 2423 (1972) | MRB0rYS |
» | VirtualHost oz. navidezne domene v apacheOddelek: Izdelava spletišč | 2715 (2413) | Jackass |
» | Narediti svoj FORUM (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5481 (4898) | bzagozen |