Forum » Programska oprema » Excel vprašanje
Excel vprašanje

alesrosina ::
Imam v excelu en fajl, v katerem je v enem stolpcu ime, v drugem priimek, v tretjem naslov. Sedaj bi pa rad naredil nek template, da bi samo "kliknil" in bi vse te naslove sprintal (template zato, ker bi rad da mi vsak naslov naprinta na eno kuverto, seveda v formi kot je treba pisat naslove na kuverti). Morda se da to naredit kako v povezavi z wordom? Ali kako drugače? Sej bi lahko napisal kakšen programčič, ki bi to delal samo sigurno je zadeva za narejena oz. se da vsaj na lazji nacin narest.

ToniT ::
V wordu imaš pod orodja spajanje dokumentov. Za izvor podatkov vzami excelov delovni zvezek. Naprej boš verjetno znal sam...

alesrosina ::
okej, ubistvu se ne znajdem lih. Tm izberem to opcijo, pa me samo vprasa za fajl, kerga hocem primerjat. Excel fajla sploh ne morem odpret, ce excel shranm kot xml mi neki importa, sam nekak se ne znajdem .... tko da ce mas ksn link na to temo al pa ce mi se mal naprej namignes, bi blo dokaj kul ....

ToniT ::
OK!
Gremo po vrsti!
Orodja -> Pisma in pošiljanje->Čarovnik za spajanje dokumentov
Potem izbereš korak 1
Vzameš trenutni dokument (lahko pa tudi drugi), izbereš uporabnike (uporabite obstoječ seznam), klikneš prebrskaj in izbereš excellovo datoteko in potem pravo tabelo. (Spodaj imaš možnost - prva vrstica vsebuje glave stolpcev - zelo koristna zadeva...)
Seveda takrat ne smeš imeti odprte tiste datoteke v excellu.
Na koncu še samo dodaš polja na pravo mesto....
Gremo po vrsti!
Orodja -> Pisma in pošiljanje->Čarovnik za spajanje dokumentov
Potem izbereš korak 1
Vzameš trenutni dokument (lahko pa tudi drugi), izbereš uporabnike (uporabite obstoječ seznam), klikneš prebrskaj in izbereš excellovo datoteko in potem pravo tabelo. (Spodaj imaš možnost - prva vrstica vsebuje glave stolpcev - zelo koristna zadeva...)
Seveda takrat ne smeš imeti odprte tiste datoteke v excellu.
Na koncu še samo dodaš polja na pravo mesto....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Spajanje dokumentov za pošiljanje po emailu kot prilogaOddelek: Pomoč in nasveti | 2639 (2510) | Ziga Dolhar |
» | Generator word dokumentovOddelek: Pomoč in nasveti | 1298 (953) | Pina |
» | Spajanje dokumetov: Excel - Word (za strokovnjake)Oddelek: Programska oprema | 2270 (2028) | sajmon |
» | Pršenje podatkov v WorduOddelek: Programiranje | 1564 (1458) | schwarzvald |
» | Program za obdelavo naslovovOddelek: Programska oprema | 1580 (1481) | samix |