Forum » Strojna oprema » Problem z odstranitvijo NB hladilnika iz matične
Problem z odstranitvijo NB hladilnika iz matične
NobelMan ::
Imam matično ploščo Intel D875PBZ in sem se odločil da navadno "zračno" hlajenje zamenjam z vodnim. Kupil sem vodno in ze namestil blok za CPU in ko se odločim da bom odstranil hladilnik iz NB (severni most) se pojavi teđava , KAKO!?
Hvala!
Hvala!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Jakka ::
Zgleda, da so rebra prilepljena na nb. slika
Če bi bila rebra pritrjena z zatiči bi šlo enostavno dol, tako pa bo kar velik problem to dol spravit. Mogoče dat v zmrovalnik pa potem dol odtrgat.
Kako si pa mislil vodni blok pritrdit? Zalepit ga gor?
Če bi bila rebra pritrjena z zatiči bi šlo enostavno dol, tako pa bo kar velik problem to dol spravit. Mogoče dat v zmrovalnik pa potem dol odtrgat.
Kako si pa mislil vodni blok pritrdit? Zalepit ga gor?
hm na to kako bi blok gor pritrdil nisem pomislil ampak jaz bi rekel da je pricinjen in ne plilepljen, možno? Najverjetneje se bom moral sprijazniti z tem hladilnikom.
_Dejan_ ::
Pricinjen 100% ni lahko je nalepljen z "čigumijem" in se malo maje če ga probaš premikat, lahko pa je prlepljen z termalnim lepilom pa se nič ne maje. Ko sem mel jst prlepljenega z zalmanovim termalnim lepilom sem odtrgal kompleten NB z plate(8RDA) čeprav sem dal celo plato za pol ure v skrinjo.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
ali3n ::
Zalmanovo term. lepilo je precej močnejše od toverniških "čigumi" lepil;
platko v vrečko, za uro v skrinjo, nato pa z občutkom (a z dovolj sile) odtrgaj hladilnik dol; da delaš na lastno odgovornost je pa itak jasno.
platko v vrečko, za uro v skrinjo, nato pa z občutkom (a z dovolj sile) odtrgaj hladilnik dol; da delaš na lastno odgovornost je pa itak jasno.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
saj sem se ze sprijaznil da bom pustil prvotni hladilnik na NB, ker raje nebom tvegal pa se probleme bom imel z pritrditvijo vodnega bloka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako odstraniti hladilna rebra iz ATI 9100Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1039 (913) | Realist |
» | Hlajenje northbridga na Abit IS7Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1448 (1214) | Gost |
» | kako hladiti R9700Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1430 (1215) | MrX |
» | S čim prilepit rebra? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5813 (4940) | sharp |
» | Kako odstraniti hladilna rebra?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1588 (1227) | frenk |