Forum » Programska oprema » Image diska in postavitev sistema
Image diska in postavitev sistema
majlo ::
No kot prvo ne me brisat, sem iskal po googlu pa nisem nasu nic pametnega. Tudi po forumu sem iskal, sam nisem nasel teme, v kateri bi mi odgovorili.
Problem je naslednji:
Vsakih tolko cajta se spravim na novo instalirat sistem (pac zaradi takih in drugacnih razlogov), pac da spucam vso sranje ki ga mam na diskih. Prebiral sem teme ki se nanasajo na ghostanje sistemskega diska (6000 MB) in na ponovno postavljanje windowsow iz image fila. Vendar sem zasledil, da vse resitve uporabljajo zagonsko disketo, meni pa je disketnik crkno
Vem da sicer disketnik ni drag ampak vseeno a obstaja kak program, podoben kakemu Norton Ghostu, kateri ti naredi image na cdju ali vec cdjih, in bi pol za vspostavitev sistema sam vrgo cd v pogon pa boot iz cdja (ali dvdja ni vazno). Kaj cimbolj preprostega, ker bi mogu tudi kolegu to naret (ni glih prevec spreten za tipkovnico, pa mu na dva meseca sigurno postavlam sistem ). Kaka varijanta da bi ob ponovnem postavljanju po moznosti samo potrjeval korake
Prosim razpisite se pa ce je mozno cimbolj obsirno
LP Majlo
Problem je naslednji:
Vsakih tolko cajta se spravim na novo instalirat sistem (pac zaradi takih in drugacnih razlogov), pac da spucam vso sranje ki ga mam na diskih. Prebiral sem teme ki se nanasajo na ghostanje sistemskega diska (6000 MB) in na ponovno postavljanje windowsow iz image fila. Vendar sem zasledil, da vse resitve uporabljajo zagonsko disketo, meni pa je disketnik crkno
Vem da sicer disketnik ni drag ampak vseeno a obstaja kak program, podoben kakemu Norton Ghostu, kateri ti naredi image na cdju ali vec cdjih, in bi pol za vspostavitev sistema sam vrgo cd v pogon pa boot iz cdja (ali dvdja ni vazno). Kaj cimbolj preprostega, ker bi mogu tudi kolegu to naret (ni glih prevec spreten za tipkovnico, pa mu na dva meseca sigurno postavlam sistem ). Kaka varijanta da bi ob ponovnem postavljanju po moznosti samo potrjeval korake
Prosim razpisite se pa ce je mozno cimbolj obsirno
LP Majlo
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Hvala ti
Ze dobivam program iz alternativnih virov (legalno seveda)
Pol ko naredim image pa bi rad postavo sistem samo se enkrat startam ta program pa poiscem image pa konec?
Resu si mi lajf
Ze dobivam program iz alternativnih virov (legalno seveda)
Pol ko naredim image pa bi rad postavo sistem samo se enkrat startam ta program pa poiscem image pa konec?
Resu si mi lajf
zee ::
Image lahko narediš tudi z Norton Ghostom in ga potem spečeš na DVD.
zee
zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Pa je potem bootable cd ce ga delam z nortonom? Ker kolk sem zastopo po opisu ki ga je dal hammer moras met os instaliran na sistemu oz ga podanjas direkt iz winsov ?
Ker se mi je ze zgodlo da tudi winsi niso vec delali
Najraje bi kako varijanto da ko bi hotel na novo nalozit sistem bi samo dal cd ali dvd v rom pa v biosu first boot device prestavo na cd rom pa konec.
Ker se mi je ze zgodlo da tudi winsi niso vec delali
Najraje bi kako varijanto da ko bi hotel na novo nalozit sistem bi samo dal cd ali dvd v rom pa v biosu first boot device prestavo na cd rom pa konec.
zee ::
Ja, lahko narediš bootable CD/DVD.
Lahko naredim navodila, če te zanima.
zee
Lahko naredim navodila, če te zanima.
zee
zee
Caligula ::
Drive image 7 ali po novem Norton Ghost9, ki je preimenovan in preoblecen Drive image 7.
No hvala za pomoc.
Norton ghosta dobim cez par dni pa se bom pol obrno nate zee, ce mi kaj ne bo jasno.
Norton ghosta dobim cez par dni pa se bom pol obrno nate zee, ce mi kaj ne bo jasno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows xp kako in s cem ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2074 (1623) | solatko |
» | Kaj uporabiti za zaščito podatkov in konfiguracije?Oddelek: Programska oprema | 955 (848) | boych |
» | Ghostanje NTFS particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1882 (1569) | zee |
» | Kopiranje diskaOddelek: Programska oprema | 2528 (2142) | Preseren |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2378 (1749) | BlackHole |