Forum » Programska oprema » Kaj uporabiti za zaščito podatkov in konfiguracije?
Kaj uporabiti za zaščito podatkov in konfiguracije?
boych ::
Na firmi mam par strateško pomembnih PC-jev na katerih laufajo določeni programi, ki jih zna skonfigurirat samo proizvajalec programa iz Nemčije! V primeru, da mi crkne recimo HDD, morem vsaj tri dni čakat, da pride nekdo iz Nemčije to ponovno skonfigurirat, kar pa si zaradi narave proizvodnje ne morem privoščiti!
Zdaj bi pa jaz rad naredil natančno kopijo HDD-ja, recimo na DVD diske, da bi potem vse to samo nekak prenesel-skopiral na nov HDD in, da bi stvar pol delovala naprej!
Zdaj pa kako to narediti, s katerim programom?...prosim za pomoč!
Hvala vnaprej!
Zdaj bi pa jaz rad naredil natančno kopijo HDD-ja, recimo na DVD diske, da bi potem vse to samo nekak prenesel-skopiral na nov HDD in, da bi stvar pol delovala naprej!
Zdaj pa kako to narediti, s katerim programom?...prosim za pomoč!
Hvala vnaprej!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Z Norton ghost sem nekaj poskušal sam mi ni nič jasno!
Je kdo že kaj delal s tem Ghostom, da bi mi čist na kratko razložil!??
Prosim!
Je kdo že kaj delal s tem Ghostom, da bi mi čist na kratko razložil!??
Prosim!
A ve še mogoče kdo za kako drugo možnost!??
Sem prečital tutorial pri Norton ghost, pa mi enostavno ne uspe!
Sem prečital tutorial pri Norton ghost, pa mi enostavno ne uspe!
Kaj nihče ne dela kaj takšnega!
Kako pa se ostali zaščitite v takem primeru!?
Kako pa se ostali zaščitite v takem primeru!?
Lith ::
ja pi.... si pa hecn
vsakem je še uspelo naredit kopijo z Ghostom
zaženeš program (lahko še opcijo -ib , ki potem prekopira tut boot sektor - za kake XPje je to fajn) in greš v programu pod opcijo LOCAL - disk - To image
potem izbereš kam naj se naredi ta image (slika celega diska kot nek ZIP) in pustiš da dokonča. To je to.
Aha, mogoče nisi razumel, da se kopije delajo na drug disk, ki ga moraš v mašino dat zraven originalnega, ker kopijo ne moreš delat na samega sebe !
vsakem je še uspelo naredit kopijo z Ghostom
zaženeš program (lahko še opcijo -ib , ki potem prekopira tut boot sektor - za kake XPje je to fajn) in greš v programu pod opcijo LOCAL - disk - To image
potem izbereš kam naj se naredi ta image (slika celega diska kot nek ZIP) in pustiš da dokonča. To je to.
Aha, mogoče nisi razumel, da se kopije delajo na drug disk, ki ga moraš v mašino dat zraven originalnega, ker kopijo ne moreš delat na samega sebe !
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Caligula ::
MA dajte no!
Uporabi DRIVE IMAGE 7.0 od Powerquesta.
Naredi image kar v Windowsih-vedno popolno in brez napak-ga lahko se skompresira na kako polovico originalne velikosti, da backup vzame manj prostora, lahko ga zascitis s passwordom in pac das na drugo particijo, disk,... ta image.
Ce ti rikne sistemska particija damo das notri CD od programa in izberes image file in avtomatsko lepo obnovi sistem iz imaga.
Dela popolno, hitro, enostavno, skratka eden redkih programov, ki deluje tako kot mora pa se lahko mu casovno dolocis, da sam generira image sproti,...
Skratka super zadeva.
Uporabi DRIVE IMAGE 7.0 od Powerquesta.
Naredi image kar v Windowsih-vedno popolno in brez napak-ga lahko se skompresira na kako polovico originalne velikosti, da backup vzame manj prostora, lahko ga zascitis s passwordom in pac das na drugo particijo, disk,... ta image.
Ce ti rikne sistemska particija damo das notri CD od programa in izberes image file in avtomatsko lepo obnovi sistem iz imaga.
Dela popolno, hitro, enostavno, skratka eden redkih programov, ki deluje tako kot mora pa se lahko mu casovno dolocis, da sam generira image sproti,...
Skratka super zadeva.
Ja shit no!
Jaz sem si instaliral neki Symatec ghost server 8.2 zato pa mi ni blo nič jasno!
Norton Ghost pa je nekaj čisto drugega in enostavnega!
Sorry ker sem bil tečen, moram pa še sprobati ta Drive image, da vidim kaj je boljše!
Jaz sem si instaliral neki Symatec ghost server 8.2 zato pa mi ni blo nič jasno!
Norton Ghost pa je nekaj čisto drugega in enostavnega!
Sorry ker sem bil tečen, moram pa še sprobati ta Drive image, da vidim kaj je boljše!
Dr_M ::
moznosti raida ni?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Caligula ::
Mislim, da normalno podpira SATA in RAID ceprav ne uradno, nisem pa sam probal, ker nimam ne enega ne drugega.
Ce koga to res zanima naj pogoogla in tudi tukaj nalima.
Sem pa ravno prej spet obnovil cel sistem. Vse lepo in hitro-iz maksimalno kompresiranega imaga.
Aja-ocitno je to po novem sedaj preimenovano v Ghost 9.
Skratka to je prepakiran Drive image.
Ce koga to res zanima naj pogoogla in tudi tukaj nalima.
Sem pa ravno prej spet obnovil cel sistem. Vse lepo in hitro-iz maksimalno kompresiranega imaga.
Aja-ocitno je to po novem sedaj preimenovano v Ghost 9.
Skratka to je prepakiran Drive image.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Caligula ()
Meni je najbolj pomembna nastavitev programa, na client Pc-jih laufajo določeni programi, ki samo obdelujejo podatke, ki se nahajajo na serverju (server pa ma itak raid 5 ) in če mi rata s katerim od teh programov spravit natančno konfiguracijo nazaj na novi HDD je stvar rešena!
Pa še eno vprašanje:
kaj pa če crkne slučajno matična plošča ali pa procesor??
pol pa je verjetno problem s tem imageom?? ali ne??
Pa še eno vprašanje:
kaj pa če crkne slučajno matična plošča ali pa procesor??
pol pa je verjetno problem s tem imageom?? ali ne??
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kloniranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 4713 (3843) | solatko |
» | Ghostanje NTFS particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1890 (1577) | zee |
» | Kako narediti image XPOddelek: Programska oprema | 3468 (3260) | poweroff |
» | Kopiranje diskaOddelek: Programska oprema | 2541 (2155) | Preseren |
» | Image diska - a se da takga nardit? Npr GoBackOddelek: Programska oprema | 1407 (1255) | fm13 |