» »

w2k3 klienti

w2k3 klienti

Elemen_T ::

Imam štiri mašine.
Windows 2003 Server in tri kliente brez diska (preko rooterja)
Vse mi špona, ampak ne znam skonfigurirat klientov...Rabil bi nastavit ločljivost zaslona in število barv pa še nekaj stvari - inštalacija jave, flasha, ipd...nevem kje pridem do teh nastavitev.

Hvala za pomoč!
  • spremenil: CaqKa ()

Ziga Dolhar ::

Čak mal, to bi rad naredu preko DHCPja?

(Če me vednost ne moti, naj bi DHCP konfiguriral kliente le glede mrežnih zadev. Za "uporabniško izkušnjo" uporabi group policy editor, oz. orodja domenskega strežnika -- to bi ti verjetno bolje [resno] znal razložit Jimi.)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

OK, naj ti bo.:P

Kot je Ziggga rekel, DHCP mas za to, da ti avtomatsko nastav IP, Subnet Mask, Gateway, DNS, WINS (pa se kake manj potrebne stvari) avtomatsko. To se uporablja (baje) predvsem tam, kjer je vlk racunalnikov in bi zarad manualnega nastavlanja znala natsta prava zmeda. Pa tudi zato, da lahko te nastavitve za celotno omrezje kontroliras iz ene tocke. Ce recimo Siol spremni IP od DNSja, ti samo na serverju to nastavis, in to je to.

Zdej, kaj tocno bi rad s temi klienti in kaj to so za ene stvari? Racunalnik brezb diska al
kaj?

Tisto recimo, da bi rad natavil njim locljivost zaslona, barvo,... mislim, da se da. Ce se da, je ena izmed moznosti domena.
Server mores prestavit (ce se nisi) iz Workgroup v Domeno (v Run vpises dcpromo.exe). Pricaka te vizard, ki mu sledis. Ce si za kaj nesiguren, pogledas malo po netu. Sicer se mi pa zdi, da so default nastavitve cisto prave, ce je to prvi server v domeni (kar pri tebi verjetno je).
Potem, ko ti vse skupaj nekako uspe nastavit, naredis restart in se prijavis v domeno. Malo poglej pod Control Panel > Administrative Tools, kjer bo par novih stvari.

Potem pa sledi clinet. Na njem mas recimo Win2k, XP. Tak racunalnik je potrebno prikljuciti v domeno.

Potem pa se ob prijavi uporabnika v to domeno naredi to, da se upostevajo 'pravila' (Group Policy), ki so nastavljena na serverju.


Zdej, ce si to hotel, se lahko se malo razpisem.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Elemen_T ::

Microsoft, hvala za tvoj čas!

Poglej, tkole gre
Jest mam vse to izpejlano na terminal service preko remote desktopa.
Tako klienti iz serverje potegnejo MiniLinux, ki se logira preko terminal service-a na remote desktop. Zadeva špila perfektno z nekaj nejasnosti.

Te pa so:
- ko se gor logira en kliente je vse ok, ko pa se logira tadrugi, gre prvi maloro, temu, drugemu pa se prikaže slika prvega - nevem katere permissne morem dat, da se bo ob logiranju pokazal drug username (sedaj je le eden).
- druga, že omenjena stvar pa je ta, da klientov ne znam konfigurirat - program, zaslon, ipd...

Že vnaprej hvala za pomoč!

CaqKa ::

razloži zakaj je v naslovu dhcp, ker drugače bom primoran temo zaklenit ker se ne podreja pravilom.

Elemen_T ::

Dobro no - zajebal.
Pa preimenuj v "Problem - klienti"

Če ti je pa v takem interesu temo zaklenit, jo pa dej. Kot dolgoletni obiskovalec slo-techa ti tega ne bom zameril. Po drugi strani se pa vprašam - a ni forum namenjen ravno vprašanjem...
Očitno je iz tvoje strani vse bolj namenjen zaklepanju in vsesplošnem redu, ki pri določenih stvareh ne more bit - saj sam tole sprašujem kot precejšen laik.

Ziga Dolhar ::

CaqKa, chill. Napačna označba naj ne škoduje.
https://dolhar.si/

CaqKa ::

sej sam sebi škoduješ človek. če bi temo prav poimenoval je ziher večja šansa, da nekdo ki kaj ve pride prebrat temo.

/edit:
idi pa policaju reči: "eh sej jaz sem že dolgoletni voznik pa se mi ni treba pripasat, če pa že imate tako veselje mi kazen napisat pa mi jo napište".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

PaJo ::

Ti mas tu problem z terminal servisom, ker si rekel da laufas win2k3 server in ta ima dve moznosti terminal serverja in sicer administratorski, ki podpira 2x login preko remota in 1x preko konzole, ter uporabniski nacin, ki podpira naceloma neomejeno stevilo uporabnikov preko remota, ampak za vsakega od njih rabis posebno licenco. Ker imas ti tri uprabnike, ti je adminstratorski nacin ze premalo, za uporabniskega, pa verjetno nimas licenc.
Je pa pri terminal serverju tako, da ce se prijavis z istim uprabniko, te poiskusa vrec v ze obsotjeco nepovezano konzolo, ce pa se prijavis z drugacenim uprabniskim imenom pa bi ti moralo odpreti novo konzolo.
Mislim da imas samo tu problem.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Elemen_T ::

PaJo:

Točno to!
Sem danes pogruntal.

Zdej mi vse dela - matra me le še to, da ne morem upedenat število barv na klientih. Skonfiguriran je vse pravilno, sumim da windowsi ne najdejo pravilnih gonilnikov in imam možnost le 8bitov.

PaJo ::

Hm, kolko vem ta novi w2k3 terminal servis podpira 16bitno barvno paleto, vprasanje samo ce tvoji klienti tudi, probaj s kaksnim winxp kientom na isti username, ker ta ma vgrajen novjsi odjemalec, vsaj po mojem bo tu problem:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Elemen_T ::

Pajo, a mi lahko tole malo bolj razložiš "probaj s kaksnim winxp kientom na isti username, ker ta ma vgrajen novjsi odjemalec, vsaj po mojem bo tu problem"

Mislim pa, da so klienti kar na 8bitih. (slika je res dizastr)

Hvala, lp.

roscha ::

Elemen_T

Torej na Linux clientih kurblaš rdesktop?

Če ga: rdesktop -a 16 ....

Evo ti 16 bit barve. Na W2k sigurno ne deluje več kot 8 bit, na XP sigurno deluje 16 bit, za 2k3 pa nisem prepričan, nisem imel možnosti preizkusit...

PaJo ::

Ce podira XP potem w2k3 server tudi podpira 16 bitno barvno paleto,)

Moj predlog je bil da se prvo probas konekrat iz kake winxp kiste, kakor bodoc uporabnik in probas ce dela 16 bit in ce dela je potem problem pri tvojih odjemalcih, ker njihov client ni dobro nastavljen ali pa ne podpira 16bitno barvno paleto, probaj z rosch-inim nasvetom, verjetno deluje:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Windows 2003 + Remote Desktop Connection

Oddelek: Operacijski sistemi
51439 (1316) BigWhale
»

Kakšna je razlika, še se prijaviš kot administrator lokalno ali kot administrator v d

Oddelek: Operacijski sistemi
112282 (2005) krneki
»

Windows 2000 server--->Win XP prijava v domeno

Oddelek: Operacijski sistemi
201751 (1543) demokedes
»

Kako v windowse XP direktno?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101193 (961) hruske
»

Terminal Services???

Oddelek: Operacijski sistemi
451927 (1534) andrej

Več podobnih tem