Forum » Pomoč in nasveti » utripanje, blodnje na zaslonu
utripanje, blodnje na zaslonu
BCSman ::
po enih 2 mesecih uporabe lcd-ja; ob vklopu računalnika začnejo vse črke utripati, vse skače sem ter tja, to dela dokler ne pride do winxp boot screena in potem se samo od sebe reboota in deluje normalno. kaj je krivo: lcd, grafična, al kaka napaka v biosu ali kaj četrtega?
saj bi sprobal z drugo grafično a je nimam, prav tako monitorja.
thx
saj bi sprobal z drugo grafično a je nimam, prav tako monitorja.
thx
Slowenc ::
Monitor verjetno ni, ker bi ti potem to skos delal. Stavim, da nekaj ni vredu z grafično. Katero pa imaš? In kater LCD imaš? Starost komponent?
Skiny gate.
grafična: GeForce 2 MX 400 (ni navita - januar 2002)
monitor: LCD Samsung 710V
matična: Gigabyte GA-7VTXH+ (jan 2002)
Monitor verjetno res nima veze.
monitor: LCD Samsung 710V
matična: Gigabyte GA-7VTXH+ (jan 2002)
Monitor verjetno res nima veze.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BCSman ()
Se ti to dogaja samo ob prvem vklopu ali vsakič ko rebootaš mašino?
Glede na starost grafe bi ti svetoval da mal pogledaš stanje kondenzatorjev na njej, če je kakšen napihnjen.
Poskusi tudi naložiti nove driverje.
Najbolj ziher boš pa če probaš z drugo grafično.
Glede na starost grafe bi ti svetoval da mal pogledaš stanje kondenzatorjev na njej, če je kakšen napihnjen.
Poskusi tudi naložiti nove driverje.
Najbolj ziher boš pa če probaš z drugo grafično.
Skiny gate.
to se zgodi samo ob novem vklopu mašine. kako "napihnjen" mora biti kondenzator, da je res napihnjen? bom probal naložiti nove driverje, čeprav se mi zdi čudno, a se ne poženejo šele skupaj z windowsi?
no, sem dal grafo 2 MB iz 95'ga noter in stvar funcionira kot je treba. samo kako bi popravu geforca?
Tole je normalen kondenzator. Napihnjen pa izgleda, da je napihnjen kot žoga recimo. Kako da bi ga mal napumpal.
Skiny gate.
glinik ::
BCSman, nabavi si eno Radeonko 8500 LE. Imel boš vsaj 50% lepšo sliko ;) Bol ostro, manj megleno ...
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
obujam temo...
ker še zmeri nisem rešil tega problema. sem probal to grafo pri frendu in v cca vsakem 5. rebootu se je pojavilo to utripanje. drugače pa grafilčna dela odlično. prosim, če se je komu posvetilo, kaj bi lahko bilo, da sporoči.
ps: kondenzatorji zgledajo normalni, enkrat se mu je celo izpisal error message: A PROBLEM HAS BEEN DETECTED AND WINDOWS HAS BEEN SHUT DOWN TO PREVENT DAMAGE TO
YOUR COMPUTER.
TEHNICAL INFORMATION: STOP: 0x000000c2 (0x00000040, 0x00000000, 0x80000000,
0x00000000)
ker še zmeri nisem rešil tega problema. sem probal to grafo pri frendu in v cca vsakem 5. rebootu se je pojavilo to utripanje. drugače pa grafilčna dela odlično. prosim, če se je komu posvetilo, kaj bi lahko bilo, da sporoči.
ps: kondenzatorji zgledajo normalni, enkrat se mu je celo izpisal error message: A PROBLEM HAS BEEN DETECTED AND WINDOWS HAS BEEN SHUT DOWN TO PREVENT DAMAGE TO
YOUR COMPUTER.
TEHNICAL INFORMATION: STOP: 0x000000c2 (0x00000040, 0x00000000, 0x80000000,
0x00000000)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BCSman ()
Hypno ::
Kako lahko graficna dela odlično, če se dogajajo take stvari. Enkrat dela, drugič spet ne.
Paradox, ain't it?
Paradox, ain't it?
Great are mysteries of the mind ...
roli ::
Mislim,da se popravilo ne splača.
Nabavi si kako novo grafo za 15K če ne rabiš nekaj super močnega.
Pa še bolšo sliko boš imel kot na geforce 2 ( jo ima bratranec ).
Sam imam radeon 9200 SE pa sem z njim čisto zadovoljen.
LP!
Nabavi si kako novo grafo za 15K če ne rabiš nekaj super močnega.
Pa še bolšo sliko boš imel kot na geforce 2 ( jo ima bratranec ).
Sam imam radeon 9200 SE pa sem z njim čisto zadovoljen.
LP!
http://www.r00li.com
saj novo sem nabavil že dolgo tega, ampak mogoče se bo kdaj v prihodnosti zgodba ponovila in bi bilo bolje da bi bila stvar razjasnjena, kot spet na novo spraševati po forumih ali pač?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problemi...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2191 (1521) | Cifix63 |
» | BSOD 0x00000124Oddelek: Pomoč in nasveti | 1582 (1023) | s1m0n |
» | Težava z zagonom računalnika (strojna napaka?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1916 (1709) | jat2406 |
» | IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL napakaOddelek: Pomoč in nasveti | 2721 (2384) | 1309976 |
» | Računalnik pada v restartOddelek: Pomoč in nasveti | 1787 (1532) | DbLinny |