Forum » Strojna oprema » Kako je to mogoce?
Kako je to mogoce?
Dejani ::
Pozdravljeni!
V kratkem nameravam kupiti procesor AMD 64, hitrosti se ne vem. Vendar pa sem ob pregledovanju po internetu prisel do zakljucka, da maticne plosce namenjene tem procesorjem, ne premorejo BREZZICNEGA LANa ( wireless LAN ). Sam namrec zelim to, skoda se mi zdi kupovati dodatno kartico, oz. menjavat procesor za Intel, katerega marsikatere maticne plosce vsebujejo brezzicni lan.
Sedaj me pa zanima kako je to mogoce, da tega maticne plosce namenjene 64 bitnim Athlonom, ne vsebujejo?
Ali se motim in ce se - katere maticne plosce za AMD 64, pa vsebujejo wireless LAN !?
LP
V kratkem nameravam kupiti procesor AMD 64, hitrosti se ne vem. Vendar pa sem ob pregledovanju po internetu prisel do zakljucka, da maticne plosce namenjene tem procesorjem, ne premorejo BREZZICNEGA LANa ( wireless LAN ). Sam namrec zelim to, skoda se mi zdi kupovati dodatno kartico, oz. menjavat procesor za Intel, katerega marsikatere maticne plosce vsebujejo brezzicni lan.
Sedaj me pa zanima kako je to mogoce, da tega maticne plosce namenjene 64 bitnim Athlonom, ne vsebujejo?
Ali se motim in ce se - katere maticne plosce za AMD 64, pa vsebujejo wireless LAN !?
LP
Dejan
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Zheegec ::
Res jih je bolj malo: Mlacom cenik--
Edina za socket939 (Athlon64);
MSI K8N Neo2 Platinum NF3 Ultra +SB+GBL+SATA+WiFi --> to je zelo dobra plata, mimogrede. Najbrž bodo še kakšne nForce4 plate imele WiFi, samo ne native.
Edina za socket775 (Pentium4);
ASUS P5AD2-E Premium 925XE +SB+GBL+FW+SATA+WiFi
Kje si pa našel veliko osnovnih plošč z WiFi?
Edina za socket939 (Athlon64);
MSI K8N Neo2 Platinum NF3 Ultra +SB+GBL+SATA+WiFi --> to je zelo dobra plata, mimogrede. Najbrž bodo še kakšne nForce4 plate imele WiFi, samo ne native.
Edina za socket775 (Pentium4);
ASUS P5AD2-E Premium 925XE +SB+GBL+FW+SATA+WiFi
Kje si pa našel veliko osnovnih plošč z WiFi?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
pujsek_ ::
Ja ti WiFi vmesniki na ploščah so bolj za okras kot za kaj drugega, stvar je namenjena bolj za pisarniško uporabo in za povezavo čez kako steno in to je tudi vse!
Ne vem zakaj zdaj takšna polomoja, če te že dobra WiFi PCI karta stane manj kot 5ksit z konektorjem za dodatno anteno in dela par krat bolje kot te jajce katere so integrirane na platah...
No malo je res butasto jupovat dodatno karto, če želiš uporabljati stvar doma le po sobi!
Ne vem zakaj zdaj takšna polomoja, če te že dobra WiFi PCI karta stane manj kot 5ksit z konektorjem za dodatno anteno in dela par krat bolje kot te jajce katere so integrirane na platah...
No malo je res butasto jupovat dodatno karto, če želiš uporabljati stvar doma le po sobi!
Welcome shop.wlan-sat portal...
Hmmm, nisem vedel da se wireless lan oznaci s kratico WiFi Ves cas sem namrec iskal maticne plate s kratico WLAN in sem tudi mislil da je to edina kratica za to...Dobro, hvala lepa, zdaj vsaj vem kaj naj iscem
Ja mislim, da je kar nekaj plat namenjenih pentiumom, ki vsebujejo wireless lan. To mi je tudi nek kolega povedal, potem pa sem se sam malo prebrskal.
Zakaj bi kupoval to, ce pa dobim karto ekstra v trgovini za 5k sit? Ja ravno s tega razloga, da je nesmiselno kupovat ekstra del, ce ga imas vgrajenega. Res da ni tako dober, vendar tako slab spet ni - sej ima kabel, tako da je lahko antena tudi 2m proc od racunalnika. No, bi pa ta brezzicni lan koristil SAMO za domaco povezavo dveh racunalnikov, ki sta pa na razdalji 3m. Skoda nepotrebnega kablovja No, pa za kaksen lan party bi se ga tudi dalo koristno uporabit, glede na to, da so igralci v rangu 10m in to brez omejitve sten!
Ja mislim, da je kar nekaj plat namenjenih pentiumom, ki vsebujejo wireless lan. To mi je tudi nek kolega povedal, potem pa sem se sam malo prebrskal.
Zakaj bi kupoval to, ce pa dobim karto ekstra v trgovini za 5k sit? Ja ravno s tega razloga, da je nesmiselno kupovat ekstra del, ce ga imas vgrajenega. Res da ni tako dober, vendar tako slab spet ni - sej ima kabel, tako da je lahko antena tudi 2m proc od racunalnika. No, bi pa ta brezzicni lan koristil SAMO za domaco povezavo dveh racunalnikov, ki sta pa na razdalji 3m. Skoda nepotrebnega kablovja No, pa za kaksen lan party bi se ga tudi dalo koristno uporabit, glede na to, da so igralci v rangu 10m in to brez omejitve sten!
Dejan
Aja pa to sem se pozabil - a kratica WiFI ne pomeni FIRE WIRE !????? Sicer je moje znanje kar se tega tice na nizkem nivoju, samo mislim da je to to ?!
Dejan
bastadu ::
WiFi: Wireless Fidelity - Otherwise known as Wireless Networking, commonly using the 802.11b protocol. Hardware that displays the WiFi logo claims 802.11b compliance should interconnect seamlessly.
Dejani: Po tej logoki bi edino lahko pomenilo Wire Fire
Dejani: Po tej logoki bi edino lahko pomenilo Wire Fire
Zheegec ::
Dejani - pri mobilcih je to res, Centrino je ravno Centrino zaradi WiFi, za desktop pa je WiFi precej redek. Kot že povedano itaq kupiš PCI kartico in to je to.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Sc0ut ::
Ej no, 3 metre kabla pa res ni tak težko položit, se ti ne zdi? Ni boljše da ti signali grejo preko kabla, ki je hitrejši in nima sevanja?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wireless LaptopOddelek: Pomoč in nasveti | 1761 (840) | Ribič |
» | ROUTER in signal (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8465 (7976) | Frenckie |
» | WiFi ne dela na Lenovo R500 z Ubuntu 10.04 LTS (64 bit)Oddelek: Operacijski sistemi | 1592 (1397) | Icematxyz |
» | Prenosnika: ACER, Travelmate 4021WLMI ali HEWLETT PACKARD, NX6125Oddelek: Kaj kupiti | 2210 (2033) | blank3 |
» | wireless mrežaOddelek: Kaj kupiti | 3075 (2283) | pujsek_ |