Forum » Programiranje » kako narest program ali igro
kako narest program ali igro
KAMERMAN ::
Zanima me naslov kakšne knige, programa ali strani za programiranje igre ali kakšnega programa
Če ima kdo kšn demo program ali pa ve kje se ga dobi
Če ima kdo kšn demo program ali pa ve kje se ga dobi
I AM TOO STUPID TO BE STUPID SO I AM CLEVER
microsoft22 ::
Za čisto preprosto igro uporabi Game Maker. Če pa imaš kaj znanja, pa Visual c++.
Microsoft
buba švabe ::
Ja pa še kaj. Visual C++ je dober, ampak stane. MinGW je zastonj, prav tako je dosti zastonj editorjev, npr. SciTE.
Da se naučiš programiranja v jeziku C++, rabiš vsaj eno dobro knjigo. Obstajajo tudi zelo dobre on-line knjige oz. tutoriali, npr. Thinking in C++. Za programiranje igre rabiš skoraj nujno kakšno knjižnico že narejenih nizkonivojskih funkcij. Jaz osebno ti priporočam Allegro. V povezavi z OpenGL lahko narediš kakršno koli igro hočeš. Dosti tutorialov v zvezi s programiranjem iger dobiš na Gamedev.net.
Da se naučiš programiranja v jeziku C++, rabiš vsaj eno dobro knjigo. Obstajajo tudi zelo dobre on-line knjige oz. tutoriali, npr. Thinking in C++. Za programiranje igre rabiš skoraj nujno kakšno knjižnico že narejenih nizkonivojskih funkcij. Jaz osebno ti priporočam Allegro. V povezavi z OpenGL lahko narediš kakršno koli igro hočeš. Dosti tutorialov v zvezi s programiranjem iger dobiš na Gamedev.net.
če hočeš razumet rekurzijo, moraš najprej razumet rekurzijo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [C++] PovezaveOddelek: Programiranje | 60837 (198) | DamijanD |
» | [C++] Kateri C++ IDE je najbolj osnoven?Oddelek: Programiranje | 2271 (1716) | sid_dabster |
» | Kje začeti z programiranjem? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7921 (5525) | BigWhale |
» | JavaOddelek: Programiranje | 3492 (3050) | Nerdor |
» | BTC in programerske knjige?Oddelek: Programiranje | 1019 (866) | BigWhale |