Forum » Programiranje » MySQL server problem
MySQL server problem
amhisX ::
Po ponovni instalaciji MySQL-a verzija "mysql-win-4.0.22-noinstal" torej verzija ki je že odpakirana, mi nikakor noče pognati serverja, ne ročno ne preko WinMySQLadmin-a...
Zmiri mi javi Could not conect to the server on localhost...
Pa čudno se mi zdi, ker ob prvem zagonu WinMySQLadmin-a me sploh ni uprašalo po User name in Password...
Sicer sem imel prej že instalirano isto verzijo pa mi je delalo, a je treba morda kej po registu popucat?
Probal sem instalirat tudi novejso verzijo 4.1.7 ampak mi tudi noce serverja pognat..ista napaka...
Če ima kdo kak predlog kako to resit ga bom zelo vesel!!
LP
Zmiri mi javi Could not conect to the server on localhost...
Pa čudno se mi zdi, ker ob prvem zagonu WinMySQLadmin-a me sploh ni uprašalo po User name in Password...
Sicer sem imel prej že instalirano isto verzijo pa mi je delalo, a je treba morda kej po registu popucat?
Probal sem instalirat tudi novejso verzijo 4.1.7 ampak mi tudi noce serverja pognat..ista napaka...
Če ima kdo kak predlog kako to resit ga bom zelo vesel!!
LP
amhisX ::
ne eno ne drugo, če hočem pognat mysql.exe mi javi pač could not conect to MySQL server on localhost
fora je da mi ni jasno zakaj ne dela, ker sem imel isto konfiguracijo programja na racunalniku, le MySQL sem zbrisal in ponovno nalozu, ker sem hotu posodobit verzijo ampak novejša ni delala, pač ista napaka.... in sm hotu obnovit starejšo ampak noče slišat da bi oživelo :(
Verjetno bom prej rešu problem če okna ponovno naložim kot pa da iščem kako drugo pot
Vem da je to ekstremni ukrep rad bi se izognil temu, zato ce slucajno kdo ve kaj narest al probat bom vesel nasvetou
LP
fora je da mi ni jasno zakaj ne dela, ker sem imel isto konfiguracijo programja na racunalniku, le MySQL sem zbrisal in ponovno nalozu, ker sem hotu posodobit verzijo ampak novejša ni delala, pač ista napaka.... in sm hotu obnovit starejšo ampak noče slišat da bi oživelo :(
Verjetno bom prej rešu problem če okna ponovno naložim kot pa da iščem kako drugo pot
Vem da je to ekstremni ukrep rad bi se izognil temu, zato ce slucajno kdo ve kaj narest al probat bom vesel nasvetou
LP
Ziga Dolhar ::
> Kaj ga ne zre zagnat ali se ne gre povezat na njega?
>> ne eno ne drugo,
Torej mormo najprej ugotovit, zakaj ti ga ne uspe sploh ZAGNAT?
Torej, kako si se lotil zaganjanja MySQLa?
[Btw, MySQL ima po novem pri najobsežnejšem namestitvenem paketku dodan še "Instance configuration tool", ki ti zna zelo poenostavit to opravilo. Sicer pa, če nočeš tega, si inštaliral streežnik kot service? (mysqld-nt.exe -install oz. -remove)]
>> ne eno ne drugo,
Torej mormo najprej ugotovit, zakaj ti ga ne uspe sploh ZAGNAT?
Torej, kako si se lotil zaganjanja MySQLa?
[Btw, MySQL ima po novem pri najobsežnejšem namestitvenem paketku dodan še "Instance configuration tool", ki ti zna zelo poenostavit to opravilo. Sicer pa, če nočeš tega, si inštaliral streežnik kot service? (mysqld-nt.exe -install oz. -remove)]
https://dolhar.si/
Pegaz ::
Uninstalliraj MySql, pobriši celotno mapo c:\mysql, in datoteko c:\windows\my.ini.
Še enkrat namesti MySql in probaj, če dela.
Še enkrat namesti MySql in probaj, če dela.
mcrastur ::
bom še jst neki uprašu glede tega mysql-a ....
na c:\mysql je instaliran, tako da mi naj nebi blo treba delat my.cfg (oz. sploh nevem kaj naj notr upisem).Instalirat mi ga je uspelo mysqld-nt --install ,ko pa ga zaženem s komando net start mysql mi napise error 1067.
ta naj bi ravno o teh dveh fajlih govoru, da nista narjeni al karkol
v c:\windows\ sploh ne najdem my.ini ...
Ce bi se komu dalo lpo napisat, kako se to nalozi , tud ce si u drug direktori dau nap. C:\Program Files\MySQL\ .
Je mogoce krivo to da sem ze prej dau gor forum (na apache) ? je pomemben vrstni red instaliranja ?
LP, hvala
na c:\mysql je instaliran, tako da mi naj nebi blo treba delat my.cfg (oz. sploh nevem kaj naj notr upisem).Instalirat mi ga je uspelo mysqld-nt --install ,ko pa ga zaženem s komando net start mysql mi napise error 1067.
ta naj bi ravno o teh dveh fajlih govoru, da nista narjeni al karkol
v c:\windows\ sploh ne najdem my.ini ...
Ce bi se komu dalo lpo napisat, kako se to nalozi , tud ce si u drug direktori dau nap. C:\Program Files\MySQL\ .
Je mogoce krivo to da sem ze prej dau gor forum (na apache) ? je pomemben vrstni red instaliranja ?
LP, hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MySQL pomocOddelek: Izdelava spletišč | 1843 (1099) | slosi |
» | Root gesloOddelek: Izdelava spletišč | 1633 (804) | slitkx |
» | mysql na windowsOddelek: Izdelava spletišč | 1461 (1377) | Ziga Dolhar |
» | Napaka pri MySQL pri postavitvi forumaOddelek: Izdelava spletišč | 1726 (1642) | DJ-DUST |
» | MySQL users & passwords problemOddelek: Programska oprema | 1422 (1329) | Loki |