» »

LINUX - XMPS (DivX player)

LINUX - XMPS (DivX player)

tonic ::

Stvar je sledeca: odlocim se, da bi si pod linuxom zrihtal en DivX player; OK, najdem DivX codec za linux in ga hocem instalirat (ker upam da mi bo delal v kombinaciji z GTV MPEG player-jem) pa mi zajamra da hoce XMPS player; recem OK, in se spomnim, da sem enkrat ze imel instaliran XMPS player in poiscem tist RPM (verzija 0.1.3); ga instaliram in nato spet hocem instalirat DivX codec; pa mi zadeva rece, sicer sem nasel XMPS ampak verzije 0.1.3, DivX codec pa rabi verzijo 0.2.0; pa grem na net pa poiscem novo verzijo jo potegnem dol; hocem instalirat, pa mi rece, da nima SDL knjiznic; grem poiskat SDL knjiznice - seveda tanovo verzijo 1.2 hocem instalirat - ne gre, ker rabi se neke druge knjiznice; pa recem bom pa instaliral 1.1.8; ok, to je slo; grem spet probat instalirat XMPS, pa rece, da ne najde prave verzije SDLja - on hoce 1.1.6 ali novejse!!!, ceprav imam instalirano verzijo 1.1.8; nato pa grem spet na net in potegnem dol verzijo SDLja 1.1.6 in jo instaliram (probam sdl-config --version in mi pljune ven, da je res 1.1.6), in nato spet probam instalirat XMPS - pa spet zajamra, da ne najde ustrezne verzije SDLja.

In sedaj:
-ali je mogoce kdo imel taksen problem in bi ga skupaj lahko resili?
-ali ve kdo za kaksen drug DivX player in codec (za Linux seveda)?

aja, vse kar sem potegnil dol izhaja iz http://www.projectmayo.com/(oz. linkov iz njega http://xmps.sourceforge.net/, http://www.libsdl.org/ )

IceIceBaby ::

pejt na www.freshmeat.net pa dej iskat AVIFILE. Pa downloadi pa ti vse lepo piše kaj je treba nardit. Morš downloadat še neki stvari ampak stvar dela uredu. Samo za podnapise je mal kriza. Tega še nisem poštimal. Drugače pa vse divixe gledam na full screen u linuxu.

trot ::

Lahko si pogledaš še xine, delajo tudi podnapisi, vendar kaže le iso-8859-1 znake


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

divx podnapisi v winXP

Oddelek: Zvok in slika
171677 (1422) rpalcic
»

Ultimativni Codec Pack?

Oddelek: Zvok in slika
262282 (1739) gkovac
»

DV v Divx

Oddelek: Zvok in slika
101717 (1615) pivmik
»

divx 5.0

Oddelek: Pomoč in nasveti
61277 (989) Tr0n
»

novi divx codecs

Oddelek: Zvok in slika
201890 (1246) Kriko

Več podobnih tem