Forum » Pomoč in nasveti » VENTILATOR_PRIKLOP
VENTILATOR_PRIKLOP
shaman2 ::
Zanima me zakaj imajo nekateri ventilatorji 2 oz 3 priklopne zice. Vceraj sem kupil Volcano 6cu+ in ima 3 zice za priklop na osnovno plosco, jaz to nametravam izvesti kar iz molex konektorja na 12V se pravi rumena in ena crna je 12V rdeca in crna pa 5V, ventic na volcanotu ima prav tako rumeno rdeco in crno zico, ampak ce priklopim na rumeno in crno 12 v se nic ne dogaja laufa sam ce priklopim med rdeco in crno sprobal sem vse kombinacije tud z vsemi tremi in ne razumem zakaj so 3 hvala za razlage:)
Huey P ::
Eni imajo zato tri žice, ker je ena tista, ki gre od senzorja na ventu in meri RPM (vrtljaje na minuto) ventilatorja.
..::DOOM III: The Legacy::..
Neo32 ::
Takole v tvojem primeru je napajanje ventilatorja rdeca (+) in crna (-) rumena je pa povezava senzorja ventil z maticno. sicer ni nic narobe ce priklopis na mOlex konektor ampak bolje bi bilo ce bi prikljucil na plosco, kjer ti odtcitava vrtljaje in ce ti slucajno crkne te opozori ( ce imas program seveda), namrec to se je zgodilo meni ko sem kupil silverorba in ga prikljucil na Molex konektor in mi je Orb crknil sam mi je na sreca plata odklopila proc tako da ga nisem skuril
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tišanje napajalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 12266 (8339) | Heavy |
» | Kako priklopiti case fan, če ima molex konektor?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1140 (797) | blackbfm |
» | Tišanje računalnikaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1425 (1286) | Spajky |
» | ventilatori za hlajenje sistema.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1511 (1180) | Tomi |
» | Dodatni ventilatorOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1247 (1086) | element |