» »

Katastrofalen zagon

Katastrofalen zagon

agerksic ::

Imam A64 3000+ na plati Asus K8n-E deluxe, s 512MB Kingmax rama, radeonom 9600pro in 80GB SATA maxtorjem, imam pa sledeči problem.
Včasih se mi raćunalnik zaganja nenormalno dolgo. Ko ga prižgem se pojavi asusov logo in napis 'hit del if you...', ki pa je nekoliko zamaknjen iz ekrana. Nato se ta ekran ugasne in potem sledi čakanje... cca 3 minute, da se pojavi meni z izbiro zagona windows ( zadnja dobra, varna, običajna... ) ko potrdim izbiro spet sledi čakanje cca 7-10 minut nakar se prikaže zagonski ekran Windowsov XP pro in vse skupaj začne normalno delovati, dokler ga ne ugasnem.
Včasih pa se mi zažene brez problema. Takrat je asusov logo lepo v centru ekrana napis 'Hit DEL...' pa lepo v spodnjem desnem kotu in čisto nič zamaknjen.
A bi kdo vedel kaj se mi dogaja?

mat11 ::

Mene je podobno zafrkavala SLI plata ko sem dal sata disk noter, včasih ga je zaznalo včasih ne, ko ga ni zaznalo je bil zelllllo dolg čas inicilizacije biosa.
Rešitev pri meni?
Vrgel stran kabel sata, dal gor isti(nanovo) bios, formatiral disk. Sedaj je vse ok.
Kje je bila napaka ne vem.
mat

agerksic ::

Kako naj pa potem priklopim SATA disk? Ali čem probat na drugi port priklopit. Sedaj je na NF3 kontrolerju, kaj če bi dal na Sil kontroler?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BIOS nenadoma ne prepozna več SATA pogonov

Oddelek: Pomoč in nasveti
191210 (794) Han
»

Matična plošča ima probleme iz nič.

Oddelek: Pomoč in nasveti
91449 (1178) WinX64
»