» »

Težave z lanom

Težave z lanom

BLIHA ::

Zdravo.
Pred kratkim sem kupil nov računalnik in sem se odločo da ga povezal preko lana s starim. Za IP-je sem že pogledal na slo-tech, ih vpisal in delalo je. Ampak nastala je težava. Ko imam vkloplen računalnik, ki dobiva povezavo preko tega računalnika, računalnik, ki gre na njega net direktno z modema pa rebootam mi začne v ponovnem zagonu nekaj iskat. To traja 5 min. Imam pa Windows XP Sp 2 na obeh compih.
Upam da mi lahko pomagata in v naprej hvala za odgovore.
Lp BLIHA

davm ::

Pozdravljen,

ne poznam sicer odgovora, a morda imas enak problem kakor jaz, opisan pod Zagon Windows pri prenosniku.

Tudi meni se zaganja obupno dolgo in nekje sem prebral, da bi lahko bila težava prav v mreži in DHCP protokoliranju in dodeljevanju IPjev.

Vprašal bi te, če se tudi tebi pojavi bela črta, ki se zapolnjuje na spodnjem delu zaslona preden se pričnejo zaganjati Windowsi?

Odgovor bi lahko bil v pomoč pri reševanju obeh problemov.

Hvala.
DAVM

Ja meni se tam nekaj obrača (neka črta)....in to traja cca. 5 min.
Lp BLIHA

To izgleda tako:
Klikni tu!!
Kliknite na sliko, ker se boljše vidi.
Lp BLIHA

m12 ::

To ti pokaže, ker računalnik poskuša bootat iz neta. Poglej po Biosu in izklopi možnost Boot from LAN.

LP Matjaz

Sem bil v biosih pa tota možnost je ze bla na disable.

PS. Mam brezžično tipkovnico Logitech pa ko hočem iz v varni zagon (F8) mi tipkovnice sploh ne zazna. Ne morem po meniju gor in dol. Moram vzeti staro tipkovnico, ki je žična. S to tipkovnico potem lahko grem gor in dol po meniju. Je to kriva ta brezžičnost?
Hvala
Lp BLIHA

Opravičujem se ker sem narobe pogledal. Te možnosti v BIOS-ih (boot from Lan) sploh ni ali je pa sploh ne najdem. Imam pa možnost Boot from ROM, ki pa je na Disable. Še enkrat se opravičujem. Hvala.
Lp BLIHA

Napake še nisem odpravil. Pozabil sem povedati, da mam mrežno kartico posebej kupjeno. Nimam integrirane na plošči. Tak da, mislim da te možnosti nebom najdo v biosih. Upam da kdo ve, kje moram iskati.......
Hvala
Lp BLIHA

neoto ::

Saj je vseen, če je integrirana ali pa ne. Poglej še, če imaš kakšne jumperje za nastavljat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj pomeni to?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91276 (962) Jerry000
»

UEFI - kako ponovno namestiti windows 8

3610946 (8460) krepki
»

kako odstraniti linux suse enterprise 11

Oddelek: Operacijski sistemi
92396 (2109) ank
»

Windows 7 - preprosto noče ugasniti

392510 (2090) Shadow666
»

2 problema: BIOS čaka + onboard -> pci grafična !

331674 (1280) Suly

Več podobnih tem