» »

kaj menite o stacionarnem rač. znamke HP?

kaj menite o stacionarnem rač. znamke HP?

AglioAlio ::

Zanima me ali se splača kupit tak računalnik za pisarniške in računovodske probleme. Pomoje bi to moralo bit optimizirano za dobro in zanesljivo delovanje. kar se tiče HP znamke, vsaj pri prenosnikih, bi to moralo laufat.
Kaj se vam zdi?
Hvala za mnenje in lp

mihec87 ::

Prenosnik ja. Kar se pa namiznega tice je pa pomoje cist bedarija ker je dost drazji od no name varjant.Lahk pa se motim naj me gdo popravi.

Switch ::

Mene še nobena stvar od HPja ni razočarala. Res pa je, da je edina stvar ki je od tega podjetja še nisem kupil prav stacionarni računalnik. To pride na vrsto z nakupom novih Oken:D . Tipkovnica, miška, LCD monitor, prenosnik in multifunkcijska naprava (z laserskim tiskalnikom) pa me do sedaj še niso pustili na cedilu, čeprav so nameščeni v pisarni (zraven delavnice), kjer je precej prahu in ostale umazanije (beri maziva, olja ipd).

drejc ::

Tile barabe od ATR-a (ponujajo hp-compaq workstatione pr nas) kr sami sestavlajo mašine, pa 3 od desetih majo x-file scenarije sesutij, iz izkušenj to trobim.

Probi jih od kakega drugega zastopnika dobit, pa preveri na netu, če so vse komponente take ko bi mogle bit not.

Ni za kej 0:)

K0K0 ::

Ma dej no mer to je metanje denarja skoz okno. Jest ne vem zakaj bi bli hpji bolj zanesljivi tko je tko kot tist k folk misli da je pentium bolj stabilen kot amd :D. Pr eni naši stranki majo hpja k so ga 2x preplačal in se mi ne zdi nč posebnga ne po brzini ne po stabilnosti.

Boeing ::

Poglej, stvar je takšna, stoji pa takole: :)

Osebno, kadar postavljam kakšen sistem v kakšni firmi, kjer je ponavadi zahteva, da stvari delajo brez oz. z minimalnim vzdrževanjem, postavljam izključno HP-jevo robo, to se pravi PC-je in laptope.

Kar nekaj pisarn obratuje že vrsto let brez ene same napake (razen čiščenja spywarea, pa še tega zadnje časi ni več odkar sem večino steral na firefoxa).

Presodi sam. Jaz ponavadi obrazložim, da so pc-ji iz sosednje trgovine ravno tako dobri in bojo ravno tako delali, da pa je HP le HP, in na ta račun ima večjo ceno. Kot pravim, nobene napake do sedaj, kar pomeni, da tudi meni nekako raste ugled.

Te fore, ala Intel je bolj zanesljov od AMD-ja za v pisarno so pa na vročem soncu preperel bullshit. Tako :)

LP J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Ciho ::

Obvezno HP, oprema je stestirana in deluje zanesljivo. Sploh pa ni toliko dražji kot sestavljen računalnik. Pri nas kopujemo samo HP računalnike in le redkokateri ima težave (govorim o 1000 PC-jih in več).

frenk ::

zdele je ena ful dobra akcija za dell računalnike...p4 3ghz 512MB 80 gb...17" lcd...miška, tipkovnica za 215k...to je idealno za kakšno pisarno....aja pa še windowsi so zravn:)

...plug and play;)

Law_Enforcer ::

Obvezno HP, oprema je stestirana in deluje zanesljivo. Sploh pa ni toliko dražji kot sestavljen računalnik. Pri nas kopujemo samo HP računalnike in le redkokateri ima težave (govorim o 1000 PC-jih in več).


Sicer ne gre za HP, ampak kljub temu...

Pred leti sem nabavil prenosnik Toshiba (ala firma, enako kot HP) na katerem je crknil HD po enem mesecu uporabe. Ker sem v tistem času bil na študiju v Nemčiji, sem se vozil cca. 300 km daleč do prvega pooblaščenega servisa (v Fuldo!), kjer so mi vgradili nov HD. Računalnik je potem deloval brez problemov... Naslednje 3 mesece, ko je spet crknil disk!!!

Moj naslednji crap.. ups, laptop je bil od Gericoma in laufa brez kakršnihkoli problemov že 2 leti.

Toliko o firmah.

Povedati hočem, da lahko crkne tako en no-name k*rac od ovce, kakor tudi firma. Pri no-nameih imaš pač 2% možnosti, pri firmah pa 1%. (procenti so na pamet, ne neke empirične ugotovitve). Ti je to vredno 30-40% več? (drugo je podpora, europe-wide garancija, itd., kar pa vse lahko dobiš tudi pri no-name proizvajalcih ali distibuterjih za doplačilo, s katerim še vedno prideš skozi ceneje kot pa s firmami.)

V končni fazi itak vse, kar tiktaka v naših mlinčkih, sestavljajo poševnooki v 2 ali 3 fabrikah. :D


P.S.: Čisto BTW. Dell zadeve recimo (firma!) pri nas prodajajo drago kot žafran in ljudje mislijo: "Uf, to je ja firma, tu je vse stestirano in bo laufalo!". Dell je postal največji proizvajalec/distibuter računalnikov ravno na podlagi svojih cen, ki so po celem svetu precej nižje od konkurence (HP, IBM, etc). Tako da, Alldea, FMC - ..I.. Od mene ne dobite niti stotina več >:D Michael je začel s prodajo računalnikov po pošti, sestavljal pa jih je v garaži in prifural do miljard, ala mu vera.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
182759 (2398) Hayabusa
»

Lenovo prehitel Dell, HP ostaja prvi

Oddelek: Novice / Ostale najave
174909 (4013) MrStein
»

Asusovi prenosniki so najbolj, HPjevi pa najmanj zanesljivi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9011636 (8834) Pyr0Beast
»

kupujem računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
232071 (1650) janezek67
»

Pisarniško delovni kompjutr

Oddelek: Kaj kupiti
361404 (1071) mtosev

Več podobnih tem